Skocz do zawartości

Nasze muchy

Kuba Standera

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie do muszkarzy - czy w swoich pudełkach nie macie abstrakcyjnych much? Czy one muszą przypominać konkretnego owada?

Remku- zależy jakie są to muchy. Jeśli suchar czy mokra to musi jakoś naśladować owada, nie ma innego wyjścia. Ryba ma się do niej podnieść, w wielu wypadkach obejrzeć i zeżreć.

Nimfy to już inny świat.... :D

Bujo

Dopiero gdy poznałem prawdziwe towarzystwo zajmujące się FLYTYINGIEM zrozumiałem o co w tym wszystkim biega. ).

Cześć,

A można to jakoś zebrać w słowa i opisać, czy to raczej kwestia trudna do zmaterializowania słowem pisanym? Bo wszyscy o tym mówią a ja chcialbym by ktoś to przelał na papier i napisał dla mnie o co w tym wszystik biega. Tak dla laika.

Tomcast,

Wierzę ale obecnie nie mam czasu. Cześć czasu zabiera mi rodzina a to co pozostaje inwestuję w stronę - tą i tą z poprawkami nad którą pracuje by było przyjemniej.

Pozdrawiam

Remek

• 2 miesiące temu...

Dobra dobra przyznaj się zBujo, że znalazłeś to pudło nad jedną z lubelskich tajemniczych rzeczek. I w ogóle to chyba je poznaję :lol: :lol: :lol: Serio niezły zestawik, mógłby kiedyś adresat tych muszek napisać jak się łowiło bo na razie coś cisza w tym temacie.

Jak zabierzesz mnie nad najtajniejsza z tajnych rzek to się i dla ciebie coś znajdzie :D :D :D

http://vimeo.com/1576445

nie wiedziałem gdzie to wstawić więc tu wstawiam tak mi się spodobał ten sposób ze 15 min później skreciłem coś podobnego

Bardzo sympatyczny wzór, prosty w montażu, choć ja strzygę sarenkę nożyczkami (żyletką zawsze dziury porobię... :unsure:). Dobrze toto pływa i klenie chętnie podnoszą się do takiego chruścika. U mnie na stałe w suchym pudełku nizinnego łazęgi.

• 1 miesiąc temu...

Ej no, Panowie! Środek zimy, spodziewałem się szturmu w tym wątku, myślałem, że praca wre przy imadłach, a tu... podciągam temat z drugiej podstrony :].

Okej, tym razem tak nieco przedwiosennie (nie wierzę już w tegoroczne mrozy) wrzucam tu Ikrossawkę, czyli sławnego Egg Sucking Leecha (#10). Zastanawiałem się nad zrobieniem tego przodu z egg yarnu, ale finalnie odpuściłem ze względu na brak odpowiedniego koloru (posiadam tylko żółty, a uparłem się na różowe ziarno ikry... :)). Myślę jednak, że efekt mógłby być lepszy niż przy zastosowaniu chenille. Muszka lekko dociążona przy łbie, co by zamiatała ponętnie zadkiem.

https://lh3.googleusercontent.com/-PRJ1_TvR_ME/TxbkjSNDzlI/AAAAAAAAAms/h2eb6-KwBEI/s800/P1000159-1s_wm.jpg