Bujo Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Pytanie do muszkarzy - czy w swoich pudełkach nie macie abstrakcyjnych much? Czy one muszą przypominać konkretnego owada? Remku- zależy jakie są to muchy. Jeśli suchar czy mokra to musi jakoś naśladować owada, nie ma innego wyjścia. Ryba ma się do niej podnieść, w wielu wypadkach obejrzeć i zeżreć. Nimfy to już inny świat.... Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 A ten mój suchy potworek z podwójnymi skrzydełkami spisał się, pływa i biorą na niego ryby. Sprawdzone <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 Konkretnie to chodzi o wytwarzanie przez muchę takiego naporu na napięcie powierzchniowe jak prawdziwy owad. Po to stworzono urządzonka w których podgląda sie muszkę od dołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 Dopiero gdy poznałem prawdziwe towarzystwo zajmujące się FLYTYINGIEM zrozumiałem o co w tym wszystkim biega. ). Cześć,A można to jakoś zebrać w słowa i opisać, czy to raczej kwestia trudna do zmaterializowania słowem pisanym? Bo wszyscy o tym mówią a ja chcialbym by ktoś to przelał na papier i napisał dla mnie o co w tym wszystik biega. Tak dla laika. Tomcast,Wierzę ale obecnie nie mam czasu. Cześć czasu zabiera mi rodzina a to co pozostaje inwestuję w stronę - tą i tą z poprawkami nad którą pracuje by było przyjemniej. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 11 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Dla takiego jednego admina co by miał streamery i nimfy na wiosenne pstrągi Nawet parę suchych march brownow się znalazło Bujo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 11 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Dobra dobra przyznaj się zBujo, że znalazłeś to pudło nad jedną z lubelskich tajemniczych rzeczek. I w ogóle to chyba je poznaję Serio niezły zestawik, mógłby kiedyś adresat tych muszek napisać jak się łowiło bo na razie coś cisza w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Dobra dobra przyznaj się zBujo, że znalazłeś to pudło nad jedną z lubelskich tajemniczych rzeczek. I w ogóle to chyba je poznaję Serio niezły zestawik, mógłby kiedyś adresat tych muszek napisać jak się łowiło bo na razie coś cisza w tym temacie. Jak zabierzesz mnie nad najtajniejsza z tajnych rzek to się i dla ciebie coś znajdzie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Nie no Michał tego się po Tobie nie spodziewałem, ja nie jestem przekupny przecież już dawno temu zapraszałem Cię na browar lubelski P.S. poleje sie tyle perły, że nie tylko muchy zostawisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 http://vimeo.com/1576445nie wiedziałem gdzie to wstawić więc tu wstawiam tak mi się spodobał ten sposób ze 15 min później skreciłem coś podobnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 http://vimeo.com/1576445nie wiedziałem gdzie to wstawić więc tu wstawiam tak mi się spodobał ten sposób ze 15 min później skreciłem coś podobnegoBardzo sympatyczny wzór, prosty w montażu, choć ja strzygę sarenkę nożyczkami (żyletką zawsze dziury porobię... ). Dobrze toto pływa i klenie chętnie podnoszą się do takiego chruścika. U mnie na stałe w suchym pudełku nizinnego łazęgi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 Witam, Muszka nie tylko na rzeki nizinne Niezastąpiona na szybkich odcinkach rzek, przelewach itd. Generalnie skuteczna chyba wszędzie gdzie są chruściki :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 A co na takiego cudaka powiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 14 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 A co na takiego cudaka powiecie Fotka słaba, ale z tego co widze, to wygląda ok! Ciekawy wzór, takie cudaka jeszcze nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mari Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 A co na takiego cudaka powiecie Zajebisty (podobno to słowo już od roku jest cenzuralne ) i trafiający w maj na północy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 18 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Ej no, Panowie! Środek zimy, spodziewałem się szturmu w tym wątku, myślałem, że praca wre przy imadłach, a tu... podciągam temat z drugiej podstrony :]. Okej, tym razem tak nieco przedwiosennie (nie wierzę już w tegoroczne mrozy) wrzucam tu Ikrossawkę, czyli sławnego Egg Sucking Leecha (#10). Zastanawiałem się nad zrobieniem tego przodu z egg yarnu, ale finalnie odpuściłem ze względu na brak odpowiedniego koloru (posiadam tylko żółty, a uparłem się na różowe ziarno ikry... ). Myślę jednak, że efekt mógłby być lepszy niż przy zastosowaniu chenille. Muszka lekko dociążona przy łbie, co by zamiatała ponętnie zadkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 18 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 spróbuj myk z wściekle czerwonym lub pomarańczowym twisterem zamiast główki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 18 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Ciekawy pomysł Kuba - trzeba coś zrobić z tym nadmiarem gum w pudełkach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fedx Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 @bujo co to za materiał na skrzydełkach suchych much - czwarte zdjęcie, te trzy sucharki od lewej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Czy ten temat dotyczy tylko much własnoręcznie zrobionych czy można też wstawić fotkę cudzoręcznych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 @bujo co to za materiał na skrzydełkach suchych much - czwarte zdjęcie, te trzy sucharki od lewej ? To Tiemco aero dry wing w kolorze szarym.Generalnie dość drogie ale warto. Pływa zdecydowanie lepiej od chociażby antronu. Widziałem dostępne u Gawlika. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Czy ten temat dotyczy tylko much własnoręcznie zrobionych czy można też wstawić fotkę cudzoręcznych ? Pokazuj co tam masz w pudelkach nawet jak nie własnej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 A to dobrze ,że można bo moje własne wyglądają jak muchy z paraolimpiady dla mucho-robów.Krewetki robił dla mnie niejaki Jammes Flamingo a reszta z nieznanych rąk.Wszystkie jednak pochodzą z muchowego rynku holenderskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi