Kuba Standera Opublikowano 14 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Ciekawy wzór, ładnie wykonane. Ale cos jakby nie moja bajka Krewetki uv byś namotał przydadzą się w miejscu gdzie Remek znalazł bassy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Ja osobiście jeszcze nie, ale wzór mam od przyjaciela który łowi nimi skutecznie już od kilu lat Lapalem podobnym patentem teczaki, stalki i dolly varden na Alasce, z ta roznica, ze koralik musial byc koniecznie na przyponie powyzej haczyka, 3-5cm. Jak brania sie urywaly, to bylo to oznaka, ze koralik zjechal zbyt blisko haka. W wypadku twojej muchy, koralik jest umieszczony na samym haku, ale skoro dziala to widocznie w Polsce to ryba nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 zebralem troche nowego materialu i postanowilem ukrecic wzor, ktory podobno jest skuteczny na szwedzkich lowiskach, po prostu chcialem zobaczyc jak taki kurczak wyglada, w oryginale wiazanym na tubie uzywa sie innego materialu na glowe, ja wzialem icelandic sheep, powinienem tez uzyc dluzszego i szerszego flasha, i rooster saddle ale niestety jeszcze nie mam, jak uzupelnie to ukrece jeszcze 3-4 sztuki w innych kolorach i pokaze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 ładna. na czym sie oko trzyma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joah12345 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Pitt co to za oliwkowy materiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 oko jest na kleju, na przycietej welnie a ta oliwka to strusie pioro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joah12345 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 aha dzięki fajnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 oko jest na kleju, na przycietej welnie a ta oliwka to strusie pioro kup sobie jakis finish uv. na klej po jednej rybie bedzie po oczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 bede lowil z biala laska a tak na powaznie, juz o tym myslalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 tylko wybierz coś lekko elastycznego. bo nie każdy taki jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 mam loon soft head, ale nie wpadlem na to, zeby nim oczy bezposrednio na welnie umocowac, czy to bedzie funkcjonowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Pitt polecam taki. Mam i działa doskonale: http://www.ebay.com/itm/Loon-Outdoors-UV-Fly-Finish-Original-Thick-Clear-Ultraviolet-Fly-Tying-Cement-/221300767947http://www.ebay.com/itm/Loon-UV-Clear-Finish-Thick-Fly-Tying-Material-/190793504608 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 loon jest dobry, troche drog ale co robić.do much (epoxy buzzery czy tez glowki much lososiowych) uzywam pikertrek mr. bond bo tani ale b. twardy zupełnie nieelastyczny.to chyba jakis akryl do tipsów (paznokci) dla pań:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Żel budujący do oblewania tipsów, tani, mocny i można dobrać odcień. Są też żele kolorowe na tej samej zasadzie działające. Małe słoiczki 5-10 ml to wydatek około 10,00 zł. Żel budujący bezbarwny słoiczek chyba 15-30 ml około min. 30,00 złotych. Lampa UV do tipsów na cztery świetlówki od kilkudziesięciu złotych. Innymi słowy jak epoxy to do sklepiku dla kosmetyczek-manicurzystek. Materiał łatwy w obróbce, daje świetne efekty. Można nakładać wielowarstwowo z przenikliwością warstw poprzednich wprowadzając brokaty jako elementy refleksów, np. pancerz chitynowy owada, trójwymiarowe oczy, łuska ryby, podobne... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 @andrzejczy te specyfiki do tipsow sa elastyczne, czy tylko twarde? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Żel po naświetleniu UV jest twardy prawie jak szkło. Bardziej elastyczne są żele do hybryd, nakładanie tą samą techniką. Generalnie to świetny materiał na głowy streamerów szczupakowych, nimf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 cenna informacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stylezzhh Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Efekt UV. (robie tak krewetki i oczy efekt 3d.) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlynek1976 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Witam KoledzyJak to mówią znalezione nie…. Znalazłem pudełeczko z przynętami kołowrotek i linkę , bardzo mnie interesuje co to są za skarby konkretnie chodzi mi o przynęty może ktoś podpowie czyje na co itp. i itd. Kilka fotekhttp://s1.zmniejszacz.pl/116/20140127_174859__726310.jpghttp://s1.zmniejszacz.pl/116/20140127_180741__750647.jpghttp://s1.zmniejszacz.pl/116/20140127_180823__277472.jpghttp://s1.zmniejszacz.pl/116/20140127_175405__61718.jpgkołowrotek ma napis TOPAZhttp://s1.zmniejszacz.pl/116/20140127_175416__849676.jpgmoże to znak aby sięgnąć po muchówkę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Ten zestaw ma jakieś 25-30 lat więc się nie przejmuj tylko nawijaj i do dzieła... Ciekaw jestem kto i gdzie był tak zamyślony gubiąc tyle "dobra"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Witam Koledzy kołowrotek ma napis TOPAZhttp://s1.zmniejszacz.pl/116/20140127_175416__849676.jpgmoże to znak aby sięgnąć po muchówkę ??Czuję,że napis to TOKOZ, a po muchówkę warto sięgać kardi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlynek1976 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 sprawdziłem i tak jak Kolega napisał TOKOZ, coś więcej na temat tego kołowrotka?? czyli Czechosłowacki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Kołowrotek produkcji wiadomej z czasów kiedy Czesi i Słowacy piwo z jednego kufla pili. Linki PCV lub winyl, cylindryczne, można ich użyć do wieszania prania ale nie wiem czy powłoka zaraz nie odpadnie. Co do młynka czasami widuję na allegro za jakieś 50-70 zł jako antyk do kolekcji. Mechanicznie zapewne w pełni sprawny i może pięknie posłużyć nad wodą, nawet kilku ciekawskich zapyta skąd Kolega go ma. Widać, że zadbany. Muchy jak najbardziej łowne pod warunkiem, że znajdziesz klenie i jelce a może pstrąg skoczy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlynek1976 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 super WIELKIE dzięki Andrzej, bo najgorzej jak człowiek coś posiadł i tak do końca nie wie co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi