chincza Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 (edytowane) Hollow Fly dobrze się prezętuja z długimi piórami koguta magnum i podklejonym ogonkiem gdy wykona się trik typu ściągnąć sierść do końca przytrzymać palcami pióra a potem sierść delikatnie ściągnąć w kierunku oczka jak z sierści zrobi się bąbka to końcówkę sierści skleić na piórze kropelką a mucha będzie w wodzie wyglądała jak spora ryba na całość delikatnie nałożyć palcami lakier(minimalnie) tak żeby odstająca sierść stworzyła całość. Efekt murowany Edytowane 20 Marca 2014 przez chincza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Hollow Fly dobrze się prezętuja z długimi piórami koguta magnum i podklejonym ogonkiem gdy wykona się trik typu ściągnąć sierść do końca przytrzymać palcami pióra a potem sierść delikatnie ściągnąć w kierunku oczka jak z sierści zrobi się bąbka to końcówkę sierści skleić na piórze kropelką a mucha będzie w wodzie wyglądała jak spora ryba na całość delikatnie nałożyć palcami lakier(minimalnie) tak żeby odstająca sierść stworzyła całość. Efekt murowany moglbys wstawic prosze jakas wizualizacje, bo nie za bardzo rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chincza Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 moglbys wstawic prosze jakas wizualizacje, bo nie za bardzo rozumiem Pitt myślę że to zdjęcie powyżej przedstawia właśnie taką muchę tylko tam nie ma piór koguta na końcu jako ogon . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 (edytowane) Pitt, tak to mniej więcej wygląda. Edytowane 20 Marca 2014 przez TomCast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chincza Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Dzięki Tomek za pomocne zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 dzieki, czyli tak jak ja tego nie robie aha, zeby taka hollow fly byla jeszcze bardziej puszysta, to mozna dac bucktail dwa razy, wtedy strefa podnoszaca piora, flash czy co tam jeszcze bedzie jeszcze wieksza, szczegolnie przydatne przy wiazaniu na hakach z dlugim i bardzo dlugim trzonkiem, np. takimi jak tunca pike streamer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 20 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Nie przesadzac z ilościa materiałów, ta mucha ma być ażurowa, wtedy lata.Na poczatku tez kleiłem, zaraziłem tym TomCasta, teraz jednak odpuściłem ten etap - muchy nie klejone wyglądają w wodzie bardziej naturalnie a jednocześnie nie posklejane włosy przechodza lepiej między zębami, nie wyszarpuje ich kępkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 (edytowane) Nie przesadzac z ilościa materiałów, ta mucha ma być ażurowa, wtedy lata.Na poczatku tez kleiłem, zaraziłem tym TomCasta, teraz jednak odpuściłem ten etap - muchy nie klejone wyglądają w wodzie bardziej naturalnie a jednocześnie nie posklejane włosy przechodza lepiej między zębami, nie wyszarpuje ich kępkami.Czyli ta pierwsza jaką zrobiłem jest tą która Ci teraz pasuje O taka: Edytowane 20 Marca 2014 przez TomCast 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KwaQ Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 A tubowe w tych długich materiałach to chyba będą się mega plątać, tak przynajmniej by się wydawało... Czy może się mylę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 A tubowe w tych długich materiałach to chyba będą się mega plątać, tak przynajmniej by się wydawało... Czy może się mylę ?Wszystko zależy od tego jak zamocujesz hak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 again na youtube niklas bauer pokazuje kilka dobrych knifow i chwytow przy wiazaniu much szczupakowych, takze na tubach, duzo mozna podpatrzec i zaadoptowac ... a powiem, ze pod wzgeledem wielkosci to sie chlopak nie krepuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 bo tylko w PL lowi sie wielkie mamusie na przynety +- 7cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturrr Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 A to moje pierwsze muchy szczupakowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KwaQ Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 I większych nie robię hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KwaQ Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 (edytowane) No to siup 12 cm Edytowane 22 Marca 2014 przez KwaQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Mayfly;) 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zmotałem coś pajkowego.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zbrojenia ciąg dalszy: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblood Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Patriotyczny kurczak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Kilka wzorów jeziorowych IMGP7492-3-1as.jpgIMGP7501-1as.jpgIMGP7506-1as.jpg IMGP7509-1as.jpgIMGP7512-1as.jpgIMGP7514-1as.jpg Kuba nie za bogate? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Myślę że nie :-D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Protestuję!Po pierwsze w ten sposób można zdławić każdą życzliwą uwagę Po drugie pstrąg jest zbyt duży (a kiełżyka w górnym rzędzie jednak nieco bym ogolił ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Ja się nie znam, ja tylko zdjęcia robię :-D muchom. Jason kręci lat dziesiat, podobnie jak wcześniej jego ojciec. Myślę że wie co robi w temacie much jeziorowych. Kielza można golić,kto broni ;-) przeżyliśmy golenie bobrów i kielzom damy radę :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Ten zmyka przed brzytwą. Zalew Zegrzyński 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Kolejna sztuka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi