Skocz do zawartości

Nasze muchy

Kuba Standera

Rekomendowane odpowiedzi

Hollow Fly dobrze się prezętuja z długimi piórami koguta magnum i podklejonym ogonkiem gdy wykona się trik typu ściągnąć sierść do końca przytrzymać palcami pióra a potem sierść delikatnie ściągnąć w kierunku oczka jak z sierści zrobi się bąbka to końcówkę sierści skleić na piórze kropelką a mucha będzie w wodzie wyglądała jak spora ryba na całość delikatnie nałożyć palcami lakier(minimalnie) tak żeby odstająca sierść stworzyła całość. Efekt murowany

post-50875-0-24344600-1395296940_thumb.jpg

Edytowane przez chincza

Hollow Fly dobrze się prezętuja z długimi piórami koguta magnum i podklejonym ogonkiem gdy wykona się trik typu ściągnąć sierść do końca przytrzymać palcami pióra a potem sierść delikatnie ściągnąć w kierunku oczka jak z sierści zrobi się bąbka to końcówkę sierści skleić na piórze kropelką a mucha będzie w wodzie wyglądała jak spora ryba na całość delikatnie nałożyć palcami lakier(minimalnie) tak żeby odstająca sierść stworzyła całość. Efekt murowany

moglbys wstawic prosze jakas wizualizacje, bo nie za bardzo rozumiem :)

dzieki, czyli tak jak ja tego nie robie :) aha, zeby taka hollow fly byla jeszcze bardziej puszysta, to mozna dac bucktail dwa razy, wtedy strefa podnoszaca piora, flash czy co tam jeszcze bedzie jeszcze wieksza, szczegolnie przydatne przy wiazaniu na hakach z dlugim i bardzo dlugim trzonkiem, np. takimi jak tunca pike streamer

Nie przesadzac z ilościa materiałów, ta mucha ma być ażurowa, wtedy lata.

Na poczatku tez kleiłem, zaraziłem tym TomCasta, teraz jednak odpuściłem ten etap - muchy nie klejone wyglądają w wodzie bardziej naturalnie a jednocześnie nie posklejane włosy przechodza lepiej między zębami, nie wyszarpuje ich kępkami.

Nie przesadzac z ilościa materiałów, ta mucha ma być ażurowa, wtedy lata.

Na poczatku tez kleiłem, zaraziłem tym TomCasta, teraz jednak odpuściłem ten etap - muchy nie klejone wyglądają w wodzie bardziej naturalnie a jednocześnie nie posklejane włosy przechodza lepiej między zębami, nie wyszarpuje ich kępkami.

Czyli ta pierwsza jaką zrobiłem jest tą która Ci teraz pasuje ;) O taka:

post-46206-0-45813500-1395317977_thumb.jpg

post-46206-0-12434600-1395317991_thumb.jpg

Edytowane przez TomCast
  • Like 1

• 3 tygodnie później...

Ja się nie znam, ja tylko zdjęcia robię :-D muchom. Jason kręci lat dziesiat, podobnie jak wcześniej jego ojciec. Myślę że wie co robi w temacie much jeziorowych. Kielza można golić,kto broni ;-) przeżyliśmy golenie bobrów i kielzom damy radę :-)

• Like 1

Ten zmyka przed brzytwą. :D

post-46397-0-13228800-1397594799_thumb.jpg

Zalew Zegrzyński 2013