kubaS 1 Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Wypuściłem na chwile z piwnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Jeżeli to ma być chrust to bardziej płasko kładź skrzydełka. Ciężko cokolwiek z tego zdjęcia wywnioskować bo mało co widać, tylko kształt. Jest lepiej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 (edytowane) Uczę się. Czytam, kręcę i jeszcze raz kręcę 20140515_213624~2.jpgWitam, Z tego co widzę probujesz zrobić chrusta. Jest tu pare rzeczy do poprawy. Sam tulow jakoś ujdzie, staraj sie by był jak najmniej kosmaty, zobacz jak wyglada u prawdziwego owada, nie ma włoskow czy kończyn. Jak napisał kolega post wyżej skrzydelka maja być położone na tulowiu. Jeśli robisz z dwóch piór to ułoż je tak by stykaly sie koncowkami do wewnątrz, złap pózniej za te końce i zawiaz na haczyku bliżej trzonkiem niż to robisz, wydatnie we wszystkim pomaga cienka nic czyli np. 16/0, zrób trzy pętlę max, zawiaz pióro z koguta tak by ciemniejsza cześć czyli wypukla była w stronę uszka, zrób 2-3 obroty trzymając pióro podczas nawijania tak je uwiazales i jednocześnie bliziutko uszka, dosłownie nawiniec bobinka, odcinasz pióro, wyrownujesz główkę by była jak najmniejsza i zakanczasz finiszerem. Sucha imitacja chrusta to świetna mucha, skuteczna bardzo często. Pozdrawiam, Bujo Edytowane 16 Maja 2014 przez Bujo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Coś jednak oszukałem na te brzydalki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 19 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Witam, Skoro oszukales to nie ma sensu dalej kombinować. Spocznij na laurach, ryby biorą, to najważniejsze. Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Nim przyszła duża woda, z pstrągami fajnie pobawiłem się taką muszką: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chincza Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Michał one mają zadziory ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Michal, Nie za dlugie te skrzydelka z CDC? Glowka tez jakby ciut duzawa, najlepszym patentem jest nic zwana Spiderweb ( latwo ja zerwac), badz dla mnie nr 1 w sucharach czyli to: http://www.fishingmegastore.com/uni-thread-trico-170~215.html Na to mazak plus lakier i wychodzi sporo mniejsza bo cieniutka jest. Nie wiem z czego robisz ogonki ale takie ciut powywijane, super sprawdza sie Cock De Leon czy jakos tak, proste toto i sztywne. Polecam. Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 najlepszym patentem jest nic zwana Spiderweb ( latwo ja zerwac), badz dla mnie nr 1 w sucharach czyli to: http://www.fishingmegastore.com/uni-thread-trico-170~215.html Używam - jest SUPER! Kupowałem w FM. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Cdc może tak wyglądać bo ogólnie zrobiłem z nich "parę" skrzydełek i są pochylone, przez co mogą wydawać się przydługie co do główki chciałem żeby właśnie była mocno zaakcentowana, ale chyba jednak przesadziłem rzeczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 (edytowane) Poprawiłem poprzednią:i umotałem nową: Edytowane 22 Maja 2014 przez Michał Pawłowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Jeszcze nie przypalona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 RedTag ? Jeszcze dużo przede mną 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Strimki: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KwaQ Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Takie tam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Coś na wieczorne godziny 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Sezon szczupakowy w pełni 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 I coś na wieczór 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Jak wszyscy to wszyscy ;-)Coś starego: i z ostatnich produkcji jeszcze przed lakierem UV "na głowie": 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaker Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Witam Wszystkich jako, że chcę od przyszłego seonu rozpocząć łowienie zębatych na muszkę to pierwsze kroki skierowałem w wykonanie kilku przynęt. Tu pierwsze rękodzieła (liczę, że może sprawdzą się też na bolki) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
undre Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Piankowo. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Piankowo.Trzeba było coś na łące zostawić ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
undre Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Na łące może nie, ale na przybrzeżnych krzaczorach zostanie niejeden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 (edytowane) Czekają na swoją kolej Edytowane 8 Lutego 2015 przez Michał P. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi