Skocz do zawartości

Nasze muchy

Kuba Standera

Rekomendowane odpowiedzi

kolego skąd sprowadzasz te odwrócone lejki z plexi? To się jakoś tak z francuskiego nazywa i daje muszce efekt kolibania jak woblerek zgadza się? 

Pozdr

Stąd najbliżej choć nie najtaniej :)

http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/glowki-oczy-pozostale-magic-head-marc-petitjean-g6-a213-p1365-k7573.html

Edytowane przez Plecha

Ogólnie robie też pomarańczowym fluo, tych z czerwonym szklanym koralikiem kiedyś narobiłem połowe jednej strony pudełka i niefortunnie zgubiłem nad rzeką :( smutek żal... całe pudełko nabite strimów poszło się czesać.

Odnalazłem w domu fajne koraliki na dniach coś postaram sie umotać.

pozdrawiam

A mnie coraz bardziej się chce porobić muszki, można powiedzieć, że już retro czyli szczyt szpanu i mody lat osiemdziesiątych. Przy obecnych syntetykach może kogoś zaciekawić chruścik z lotek bażanta podklejanych pończochą. Pancerne skrzydła. Parę dziwadeł wówczas się kręciło. Przy okazji mam pytanie. Polećcie niezły hak do majówki tylko... symbol i wielkość najlepiej Hends, Vizard, FD, Tiemco. Bo niestety haczyk haczykowi nierówny i jak kupuje się przez net można się naciąć. Kupiłem ostatnio 10 i... małe. 

Edytowane przez thymalus

Długi - 2x długość trzonka nie zawija się...

Sam wolę krótką sierść/długi pasek zamiast krótki/długa sierść.

Ten drugi prędzej zawinie sierść na kolanko niż pierwszy skórkę ;-), a przy okazji długa skórka ma bardziej "migotliwą" akcję.

Witam,

Fajnie, ze coraz wiecej osob wkleja zdjecia swoich much :) 

@Michal P- w niektorych nimfach za nisko zszedles z korpusem, jest za blisko grotu i moze przyczyniac sie do spinania ryb chociaz same nimfy bardzo mi sie podobaja, w dobra strone nawiniety drut chociazby, takie niby male a cieszy :) 

Pozdrawiam,

Bujo