venom_666 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 (...) Strung czy też schlappen odnosi się również do piór kurczakaMałe sprostowanie... Szlapenty to konkretny rodzaj pióra...Strung, to rodzaj konfekcjonowania "na sznurku" i to wszystkich rodzajów piór. Marabut, Szlappen, czy nawet promienie ogonowego pióra pawia moga być "strung"... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bugi86 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Dzięki za zdjęcie warsztatu - dwie rzeczy zaadoptuję do swojego - pudełko na nici (teraz mam luzem), micha ... dobry patent - teraz rzucam na podłogę. Ja do blatu na środku podczepiłem od spodu kartonik 15-30 cm za pomocą taśmy klejącej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Tu masz jeszcze step by step klasycznego buggeraTak do wgląduhttps://youtu.be/7Ku1-lnkKzIja nieraz przy zastosowaniu długiego pióra po przywiaząniu ogonka robiłem tułowik t tego samego pióra strusia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Jeszcze ptaki wychodzą - kanarek ale uczę się dalej 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 To co Ci zostaje z przodu (te resztki materiału) można opalić zapalniczką Rurkę z przodu skracasz i też delikatnie podgrzej nad zapaliczką, kołnierz się ładnie wywinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Na razie Tomku zostawiam bo sie bawię. Zdejmuję te główki i kręcę kolejna bo chce sie nauczyć używania materiałów i formowania much. Chętnie jakąś lekcję wziąłbym bo nadal wiele do nauki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Ta już jest całkiem fajna, trochę tylko szczegóły podkreślić - nieco dłuższego, czarnego flasha na górę. Jak najbardziej do łowienia. No i tak jak TomCast pisze, przypalić rurę. Do przypalenia zostaw dosłownie 2mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Jeszcze ptaki wychodzą - kanarek ale uczę się dalej ImageUploadedByTapatalk1449614752.000974.jpgGłowa na cone headzie?przytnij trochę i przypal zapalniczką będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Głowa na cone headzie?przytnij trochę i przypal zapalniczką będzie dobrzeTo Fish skull mask. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Ta już jest całkiem fajna, trochę tylko szczegóły podkreślić - nieco dłuższego, czarnego flasha na górę. Jak najbardziej do łowienia. No i tak jak TomCast pisze, przypalić rurę. Do przypalenia zostaw dosłownie 2mm. Superowo! Dzięki za informację ... kolejne będą pewnie już dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Witam to moje początki w kręceniu zawsze kupowałem Wiec proszę o opinie co zle robię 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Bardzo ładne, szczególnie pierwsze 3 krewetki. Jak na pierwsze próby to jest super, tak trzymaj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Podobnie jak Kacprowi muszki mi się podobają. Krewetki są dość" bogate", może by je trochę skromniej wyposażyć w piórka?To tylko sugestia-parę łysawych szaraków warto mieć w pudełku. Szaraków liniejących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 To moje wczorajsze twory. Treningu ciąg dalszy. Z drugiej (tej niżej) jestem już bardzo zadowolony. Długość? Obszar pod spodem to kartka A4. Muszki zrobione na rusztowaniu z bucktail'a. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Fajne, sprawdź jak pracują, ale powinno być ok . Mam pewien ciekawy patent w tym temacie, niedługo się nim podzielę . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Fajne, sprawdź jak pracują, ale powinno być ok . To zadam pytanie laika - co może powodować, że będą pracować nie ok? Albo co wzbudza wątpliwości ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Remku, wodzu nasz! Nigdy nie dowiesz się o przydatności muchy jeśli nie rzucisz nią kilkadziesiąt razy, jeśli nie stwierdzisz , że nie skręca przyponu-to dzieje się najczęściej w powietrzu-, jeśli nie poobserwujesz jej w spontanicznym opadzie.Duża mucha może zahaczać ogonkiem za łuk haka, może skręcać przypon (co często jest efektem powyższego) i w końcu może być "martwa w opadzie" co jest już funkcją sztywności zastosowanych materiałów.Twoje na to nie wyglądają, ale trzeba rzucać i rzucać by być pewnym swego! Tubowców powyższe uwagi także dotyczą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Remku, wodzu nasz! Nigdy nie dowiesz się o przydatności muchy jeśli nie rzucisz nią kilkadziesiąt razy, jeśli nie stwierdzisz , że nie skręca przyponu-to dzieje się najczęściej w powietrzu-, jeśli nie poobserwujesz jej w spontanicznym opadzie.Duża mucha może zahaczać ogonkiem za łuk haka, może skręcać przypon (co często jest efektem powyższego) i w końcu może być "martwa w opadzie" co jest już funkcją sztywności zastosowanych materiałów.Twoje na to nie wyglądają, ale trzeba rzucać i rzucać by być pewnym swego! Tubowców powyższe uwagi także dotyczą.Lepiej bym tego nie wytłumaczył . Daj znać Remku po testach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Wiecie .... zapytałem, bo co wrzucam muchę do oceny to słyszę "zobacz czy pływa" i myślałem, że robię coś ewidentnie źle, co na pierwszy rzut oka dyskwalifikuje muchę - a dla mnie im więcej info zwrotnego tym lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekg Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Różowej brakuje jednego małego akcentu..który wg moich obserwacji znacznie podnosi skuteczność...???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Rainbow tail Partridge Pike #4/0 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Tomku sprawdziłeś czy pływa? ps. - UV na głowie?- bucktaila i wnętrze syntetyczne widzę a to różowe długie na grzbiecie to ... ? Snow runner czy slinky fibre?- piękny much! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 (edytowane) Klej UV jako kask, bucktail jest na zewnątrz i wewnątrz. Syntetyków jest 7(lamety rożnej szerokości) do tego dubbing wyczesany. To długie to Big fibre. Oczy 10mm. Edytowane 14 Grudnia 2015 przez TomCast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Dzięki Tomku! A dubbing z czego zrobiony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 W tym przypadku użyłem Fine Super UV Dubbing. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi