Kacper.K Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Z pętlą w ... do podczepienia haka z grzechotką i flashem, bądź wiggle tail-em. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Kolejna wczoraj ukręcona w ramach "antystresu" po tym jak otrzymałem nowy materiał do eksperymentów. Napiszę trochę szerzej niebawem na swoim blogu. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Remku na jakim haku poczyniles tego indonezyjskiego flagowca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 5/0 mam niby mniejsze ale chciałem zrobić tak jak na obrazku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 5/0 mam niby mniejsze ale chciałem zrobić tak jak na obrazku Ale marka, model ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zrobię zdjęcie jak przyjadę do domu. Dlaczego? Kupiłem od Aśki z Salar.pl a tam była z tego co pamiętam koperta salar.pl. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 http://bogdangawlik.pl/product-pol-10763-Wizard-Turbo-Propeller-Gold.htmlMa ktos jakis fajny pomysl zastosowania w szczupakowej muszce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 http://bogdangawlik.pl/product-pol-10763-Wizard-Turbo-Propeller-Gold.htmlMa ktos jakis fajny pomysl zastosowania w szczupakowej muszceZamówiłem w poniedziałek w innym sklepie (trochę inne bo plastikowe) + magic Head. Czekam na realizację zamówienia. Dam znać jak przyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Nie wiem jak innym, ale mi te śmigiełka do much szczupakowych nie pasują. Zresztą Magic Head też wiele nie daje. Żeby to zdało egzamin trzeba idealnie zamocować i odpowiednio przyciąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Tomku, eksperymentuję. Wyobraziłem sobie, że te skrzydełka mogą być fajne przy nieco wzburzonej wodzie, wtedy kiedy samej muszce trzeba nadać trochę więcej efektów "dźwiękowych". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 W hairy killerach jest zamontowane skrzydelko jednak to mucha spinningowa . Inne pomysły nie przychodza mi do głowy od magic heada bardziej przypadło mi do gustu to http://salar.pl/product_info.php/cPath/85_744/products_id/7537jednak brak własnych pomysłów i mało inspiracji w necie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Remek, widziałem gdzieś film w necie o muchowych szczupakach łowionych na duże muchy z twisterowym dużym ogonem zrobionym z jakiegoś materiału. Fajnie to pracowało a i ryby niezłe brały, więc może spróbuj z czymś takim.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Tak, wiggle tail ... zamówione łącznie ze snapami i już czekam Pierwsze muszki boleniowe już też zrobiłem ale ... nie miałem czasu jeszcze na zrobienie zdjęć i wstawienie. Czekają na chwilę wolnego - święta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 W hairy killerach jest zamontowane skrzydelko jednak to mucha spinningowa . Inne pomysły nie przychodza mi do głowy od magic heada bardziej przypadło mi do gustu to http://salar.pl/product_info.php/cPath/85_744/products_id/7537 jednak brak własnych pomysłów i mało inspiracji w necie O magic head dowiedziałem się najpierw z książki "fly fishing for muskie" a później zobaczyłem w filme "Pike and fly". i ... uu jak zmienia się akcja muchy po założeniu head'a - wersja na szczupaka https://www.youtube.com/watch?v=BgK8nBHrAZ8 a później znalazłem ten filmik i zacząłem myśleć o muszce boleniowej ... co prawda nie podoba mi sie ten klin 20 cm przed muszką ... ale .. https://www.youtube.com/watch?v=sf1WJQ6WKmk Turbinka to widziałem też na tym samym filmie i w tej samej książce. Opisywali, że fajny patent kiedy woda się kotłuje a my nadal chcemy poławiać na muchę. Wtedy niby wzmacniają pracę by była bardziej słyszalna. Nie wiem czy to marketing ale ... sprawdzam , eksperymentuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Kolejna próba - tym razem oczojeb ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bugi86 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Uuuu ta może "zrobić robotę" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 (edytowane) Remku gdzie kupiłeś plastikowe fish skulle ? Edytowane 18 Grudnia 2015 przez jacob1993 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Osobiście bardziej mi się widzi flashabou magnum jako dodatek w postaci kilku pasków na muchę. Resztę warto zrobić z drobniejszego flashabou.Bauer style. I we 3, jedna bardziej "przypakowana" flashabou magnum. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Moja mucha miała być kopią much Eumer'a (taka jak poniżej). Jedna rzecz, której jeszcze nie potrafię, choć po 3 tygodniach regularnego treningu idzie już na prawdę bardzo dobrze, to materiał w pętelce i skręcenie. Dlatego moja jeszcze ma zwyczajnie nawinięty ale ... wiem, że prezent pod choinkę będzie, który ułatwi mi dojście do kopii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Remku gdzie kupiłeś plastikowe fish skulle ? Dostałem. Te pod oczka 10 mm. Kupno przede mną, choć chciałbym robić samodzielnie z UV'ki - do tego się przymierzam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaker Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Remku a ten filmik widziałeś (ma napisy po angielsku)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Taaaaa ... te choinki za chwilę. Na razie się uczę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 O mateńko....co za film...Nie chcem, ale muszem zrobić ludzkie miejsce do kręcenia.Zainspirowały mnie fotki jednego z kolegów, a mianowicie stelaż z starej maszyny Singera, z nowym blatem i dodatkami.No masz, a tu Święta i dopiero po Świętach będę mógł zejść do piwnicy. Sąsiedzi mają parę starych Singerów...W przeciwieństwie do Kolegów, nieco słabiej widzę i będę potrzebował dobrego światła i lupy.. pozdrawiamAlek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Dzisiaj od rana znalazłem chwilkę by poczynić kolejną. Ta już jest bardzo fajna i w zasadzie oprócz tego, że trzeba obciąć tubkę z przodu jest już gotowa do wodowania. Jak uważacie? Coś jeszcze dopracować? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Teraz to już pozostało raczej tylko zrobić jakiś ludzki katalog dla much. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi