hi tower Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Bardzo ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Remku, muchy super. Ogromny postęp poczyniłeś od pierwszych much ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaker Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Remek dla mnie bajka. Skok o przynajmniej dwa poziomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Bardzo się cieszę. Dziękuję! Z każdą się czegoś uczę, poprawiam itd. Jeszcze długa droga przede mną ale powolutku. Teraz po prostu się bawię. Biorę materiały i uczę się. Jutro wrzucę kolejne. Przed chwilą zrobiłem papugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaker Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Remek jakie elementy są z polarflash'a a jakie ze slinky fiber? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Właściwie większość to slinky. To co się błyszczy to polar flash. Więc robię tak. - najpierw daję wiązkę polarflasha jako ogon a następnie - na górę slinky białe - mało - tylko by utworzyć ogon - pod spój slinky białe - mało - teraz na górę w miarę równo rozłożony polar flash - w pół wiążę wiodący kolor np.niebieski - jeden koniec leży już na ogonie, drugi zawijam - teraz jest taki efekt 3D bo fajnie ten polar przebija spod spodu i od czasu do czasu pokazuje się na wierzchu - teraz niekiedy daję minimalnie polaru wiązany 3/4 do tyłu i 1/4 do przodu, zawijam - teraz czarny slinky albo ... inny np. w okoniu nie widać ale jest ciemna oliwa i dopiero później czarny, w płotce jest szary + makrela i dopiero na końcu czarny - tą warstwę rozczesuję by była rozłożona na dużej powierzchni ale bardzo cienka - też nadaje to efektu 3D jakby złamanie koloru wiodącego (fajnie to widać w płotce, która jest biała ale jej kolor jest bardzo delikatnie złamany markelą i szarym) - na koniec brzuszek - czerwony slinky 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Remek, te boleniowe pokaż. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Remek, te boleniowe pokaż. Za chwilę Papugi ... czyli takie sobie tam eksperymenty ... Niestety w niebieskiem mi się oczko źle wkleiło i pozostał klej ale ... to wersje robocze ... tzw. eksperymentatory. Na finalne przyjdzie jeszcze czas. Teraz uczę się układać materiał. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 I kolejna ... z tej to już jestem mega zadowolony ... ta bedzie w pudełku 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavko Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Główka to jakiś "gotowiec"? Bo coś za równa jak na epoxy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Główka to jakiś "gotowiec"? Bo coś za równa jak na epoxy jeszcze dojdę do tak perfekcyjnie wykonanych główek - na razie gotowce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lajcik Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Atrakcyjna :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavko Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 na razie gotowce.A gdzie je można dostać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 No cóż mucha w realu wyglada o wiele lepiej niż na zdjęciu. Coś nie potrafię złapać w obiektywie. Ale to tez do poprawy. Maski dostałem. Teraz kupiłem ostatnie 2 paczki w jakimś fińskim sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavko Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Ale to tez do poprawy. Zawsze coś można poprawić ale jak dla mnie zdjęcie jak i sama mucha "prima sort" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 jeszcze dojdę do tak perfekcyjnie wykonanych główek - na razie gotowce. a po grzyba męczyć się z epoxy? jak już coś takiego jest to po prostu uzywac :-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Trochę w inną stronę. Proste i niewielkie streamerki boleniowe na wiosnę. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Pozaginaj groty... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Takie na kameralne brzegowe miejscówki, fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Nie tylko na wiosne... Na letniej,obmywanej przez nurt, opasce takie muszki zagraja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Imitacja narybku nie tylko na bolenie będzie dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Dzięki! Te muszki przepięknie wyglądają teraz jak już jest ciemno i pada na nie światło. Ponownie zadowolony. Użyłem do nich 3 kolorystycznie różnych polarflashy - pomieszałem nitki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 (edytowane) Remku, jakie duże te boleniówki? Wyglądają super! Ukręciłeś może jakiś nadmiar? Edytowane 30 Grudnia 2015 przez Kamil Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Dzieki! Te maja 6cm. Mogą być tez krótsze. Dłuższych jednak bym nie robił bo materia już inaczej bedzie leżał na tych muszkach. Chetnie zrobię dla Ciebie. Poczekaj tylko jeszcze na inne modele które pokaże w najbliższych dniach. Wtedy za jednym posiedzeniem zrobię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 31 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 Trochę w inną stronę. Proste i niewielkie streamerki boleniowe na wiosnę. [foto] Remku, muchy wizualnie piękne, ale jak je wczoraj zauważyłem to już mi coś w podświadomości w nich nie pasowało. Dziś w końcu odpowiednie synapsy się odnalazły więc wiem o co chodzi. W tego typu konstrukcjach, przy wykorzystaniu takich wiotkich materiałów powinno się stosować haki o jak najkrótszym trzonku. Twoje much z dużym prawdopodobieństwem będą cierpiały na chroniczne zaplątywanie się frędzli o kolanko haka. Na takich steamer-owych hakach proponowałbym ew. pójście w stronę czegoś a'la "sunrajszadoł" gdzie skrzydło jest tylko od góry i co ważne, jest podparte sztywnym materiałem (np. buck tail). Oczywiście efekt końcowy będzie inny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi