Skocz do zawartości

Nasze muchy

Kuba Standera

Rekomendowane odpowiedzi

Strzał w dychę! Miały być na krótkim haku ale pojechałem do sklepiku by kupić takie i ... to były jedyne sensowne haki, które były (resztę to mikrusy). Nie planowałem na razie muszek boleniowych robić ale skoro wujek wywołał mniejsi tablicy to postanowiłem coś ukręcić. Dlatego kupiłem te haki, które mieli ale ... zmienię je po nowym roku jak dotrę do jakiegoś lepszego sklepu.

• Like 1

Dwie muszki boleniowe. Kopia tego co mam w pudełku choć wykonana z innych materiałów (tego co miałem w pudełku). U dołu - pierwsza tego typu. U góry wyciągnięte wnioski i już poprawiona wersja. Niestety jeszcze widzę niedoskonałości i kilka rzeczy do poprawy. Przede wszystkim inny materiał. 

bolo.JPG

A tutaj najnowsza mucha szczupakowa (obok poprzednia - ta w kolorze makreli). Skład to big fibre w dwóch kolorach, snow runner w trzech kolorach (oliwka, zielona żarówa, żółty), bucktail i optic fibre. Sama główka wykonana przez połączenie snow runnera żółtego z optic fiber - zakręcone dubbing twisterem w pętli i nakręcone na muszkę. Nowe oczy i maska 10mm. Snow runner świetny materiał do dużych much szczupakowych - niesamowicie uniwersalny i wdzięczny.

sz1.JPG

sz2.JPG

sz3.JPG

• Like 6

12484821_967461926661983_2013116021068391312_o.jpg

W programie 

1 CZĘŚĆ
Pokaz kręcenie much 
Prowadzony przez Instruktorów Firmy STTUFF.
- muchy szczupakowe - Instruktor Grzegorz Nałęcz
- muchy na klenie - instruktor Tomasz Mierzejewski 
- doskonałe nimfy - indtruktor Krzysztof Komoszka

2 CZĘŚĆ
Prezentacja materiałów muchowych - najnowesze TRENDY 2016 - prowadzący Robert Zyzik 

3 CZĘŚĆ
Konkursy z nagrodami 
W katerori - Poczatkujacy
W kategorii - zawansowani 
W kategori - profesjonaliści

Zapraszamy na pierwszy w POLSCE taki EVENT 
Nie może Cie tam ZABRAKNAĆ !!!!!!!!!!!!
Zaproś znajomych, kolegó, rodzine 
Wszyscy mile widzani (Y)

• Like 5

Remku, te boleniówki na korkach są super, oj będą je gryźć, dobra robota, muszę coś takiego też umotać

Miło mi to słyszeć. Nie mogę już doczekać się kolejnej sesji przy imadełku ... ale to dopiero za jakiś czas bo teraz dużo obowiązków - teraz na liście szczupakowe. Jeszcze mam w głowie kilka różnych.

Dopiero raczkuję w wiązaniu much, dlatego proszę o wyrozumiałość  :)  Wszelkie uwagi i rady przyjmę na klatę  ;)

Pozdrawiam,

Marcin

Bardzo dobra mucha na poczatek. Wyglada jak kopia jednej z moich pierwszych much. Teraz daje mniejsze kolnierzyki ale tylko, zeby proporcje wygladaly lepiej. Rybom to zupelnie nie przeszkadza.

Pozdrawiam, 

Tomek