hi tower Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Krewetki są raczej na morska formę S. trutta, choć jest jeden ochotnik co chce coś takiego w wersji jig na kropki. Co do skuteczności w solance to chyba tego wzoru nie trzeba reklamować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelo Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 (edytowane) też coś pokręciłem ostatnio, kręcę o niedawna jak na razie moje muchy połykały okonie, klenie czasami płocie i karasie(woda nizinna) planuję w tym roku wypad na pstrągi i pytanko do kolegów czy coś z tego się nada na kropki? Edytowane 8 Stycznia 2016 przez zelo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 @hi tower - super zdjęcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 @hi tower Mi wlasnie chodzi o wody slodkie. Rzeczki w ktorych pstragi nie byly globtroterami. Zastanawia mnie na ile instynkt kaze im cos takiego zjadac. Troche przypominaja malego raczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Nie mam pojęcia, z ciekawości mogę tej zimy zabrać Pattegrisen-a nad rzeczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siksa Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Niezla armia @Siksa! Oddzial komandosow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siksa Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Murzynów też nazbierałem 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiekcom Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Tomek to ja się uśmiechnę do ciebie po kilka krewetek przed majową beloną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KwaQ Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Powoli małe motactwo przed sezonem Na razie tandemy. pozdro 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Tomek to ja się uśmiechnę do ciebie po kilka krewetek przed majową beloną.Tylko odezwij się wcześniej bo mogę być zawalony robotą z jętkami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Pierwsza krewetka z craft fur 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Dziś na szybko Dawno ich nie robiłem i nie mam dobrych piór na skrzydła, więc proszę wybaczyć niedociągnięcia 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Piękne Tomku, piękne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 TomkuNa jakich hakach te skrzydlaki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 (edytowane) Daniel, to Daiichi wet hooks #8 Wbrew pozorom nie są to duże haki. Edytowane 10 Stycznia 2016 przez Tomek.M 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thymalus Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Odrobina klasyki, co bardzo lubię. Nie wiem czy nie byłyby fajniejsze z nieco krótszymi ogonkami. Ale to szczegół... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Wzorowałem się na Davie McPhail'u jak robiłem pierwszą wieki temu i powiem Ci, że takim ogonem lepiej działały niż z krótszym. Dlatego przy nim zostałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KwaQ Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Tomku, muchy jak z fabryki nie wyszedłeś z wprawy wcale ))Moje dziś na poprawę nastroju przed pracą ciąg dalszy tandemów pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 (edytowane) Zdecydowałem się i ja zadebiutować w temacie, choć troszkę już muszek pokręciłem, zaczynając ok. rok temu. Pierwszy były suche jętki na hakach od 16 do 20, proste, ale skuteczne, trochę suchych chruścików #14 i 16, na które też coś połowiłem. Muszki proste i wg mnie łatwe. Od dwóch dni męczę się z mokrymi mallardami - ta na fotce chyba najlepiej mi wyszła, ale czy dobrze.......??? To już nie mnie oceniać. Muszka na haku 10. Edytowane 11 Stycznia 2016 przez robert.bednarczyk 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 A co to za jeżynka na korpusie? Skąd brałeś wzór Tu masz fajny wzór robiony przez Davie'go, co prawda skrzydła nie z mallarda, ale mucha łowna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Jeżynkę wzorowałem na muszce "gablotkowej" Huberta Janeczka, jak na zdjęciu, jednak nie mając wiedzy z czego jest zrobiona. Jej nadmierną pływalność starałem się kompensować sporą ilością drutu nawiniętego hak. Nie mam pojęcia jak to będzie działać - to moje "mokre" eksperymenty, poza kilkoma prostymi spiderami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 To nie jeżynka To wyczesany dubbing. Jeżynka masz tylko z przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 To nie jeżynka To wyczesany dubbing. Jeżynka masz tylko z przodu No to dałem do pieca, ale dzięki za naukę. Sądzisz, że ten błąd zaburzy pracę, ewnetntualnie spowoduje, że mucha będzie niezatapialna ? Czy przycięcie jeżynki na korpusie pomoże ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 (edytowane) Tu masz z jeżynką po całości. Można użyć dwóch rodzai piór, miękkiego koguta lub kury. Edytowane 11 Stycznia 2016 przez Tomek.M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi