Piotr Chybiło Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacques Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Prosty i skuteczny "domek":Piotrek, jeśli nie tajemnica to można prosić o recepturę tego "uroczego" domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Chybiło Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 "Łepek" to nadtopiona syntetyczna włóczka. "Nóżki" - włosy okrywowe z maski zająca. Tuchów - mieszanka własna z ciemnej i jasnej sierści zająca + jakiś kremowy syntetyk. Przewijka z żyłki i koralik wolframowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacques Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 faktycznie prostadzięki Piotrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 mi jednak najbardziej się podobają te co maja tułów z resztek po goddard-ach, takie są bardziej "real" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Chybiło Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 inne do pooglądania zamieściłem w wątku o głowacicy i brzanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Lekko nie jest, ale nadal walczę o poprawę jakości. Mokre muchy nadal sprawiają mi największą trudność. Ta poniżej już z jeżynką z czarnej kury. Selekcjonowanie piór na skrzydełka idzie mi jak po grudzie. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 .....i jeszcze kolejny zonker, tym razem z norki i z główką wykończoną epoxy. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Mój pierwszy eksperyment ze streamerem typu matuka. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Fajnie, że wstawiasz muchy . Co do matuki, źle dobrałeś pióro, jest za duże w stosunku do haczyka, ponadto pióro zamocowane jest jedynie w 2/3 długości trzonka, co powoduje że mucha straciła proporcje. Raczej starałbym się wybierać te smuklejsze pióra. Haki o długim trzonku, dwa piórka, jeżynka i finito . Jeśli jednak zależy Ci na większej/obszerniejszej muszce to możesz takie pióro zostawić, ale pióro musi być na całym trzonku, hak większy, a gdy chcesz zastosować koralik to daj hak o przedłużonym trzonku. To się tyczy względów wizualnych, dla ryb raczej nie ma to większego znaczenia . 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Świetne to pierwsze zdjęcie, sam je robiłeś? Czym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Oj chciałbym umieć takie fotki pstrykać Niestety to zdjęcie poglądowe z google. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Szkoda, bo przyciąga uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Dzięki Kacper - przyjmuję uwagi do wiadomości i niezwłocznego wdrożenia do stosowania. Postaram się zaraz zaprezentować nową, skorygowaną muszkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Chyba trochę lepiej, ale .........teraz staram się dążyć do perfekcji tej zjawiskowej muszki z czerwoną jeżynką i oczkiem z pióra jungle cock, którą wrzucił Kacper..... Nic zatem dziwnego, że nie do końca jestem zadowolony i nie wiem czy kiedykolwiek będę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Robert, jest dużo lepiej, proporcje dobre. Z tym, że aby uzyskać efekt taki jak w pierwszej muszce musisz dać 2 piórka, bo jest trochę łyso w okolicach środka trzonka i każdy element wykonać perfekcyjnie, łącznie ze zdjęciem.Tutaj wszystko zrobiłeś poprawnie, w następnej daj dwa identyczne piórka, trochę mocniej pochyl jeżynkę - będzie ideał . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Kacper - tu są dwa piórka tylko coś schrzaniłem przy ich wiązaniu w środkowym odcinku. Próbuję dalej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Na duńskie słone trotki: 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Superaśne @hi tower.Ja dalej męczę matuki. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Brązka po mojemu 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Na duńskie słone trotki:.....Stawiam na te z 2giego i 3 ciego zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Kilka szalonych "pup" 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lajcik Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Pięknie wykonane, widać roboczo godziny spędzone przy imadełku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 (edytowane) Matuka z wykorzystaniem piórka ogonowego i tego z oczkami z kapki z koguta jungle cock, którą wreszcie zdołałem zdobyć. Edytowane 4 Lutego 2016 przez robert.bednarczyk 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Pióro koguta czy kury? Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi