TomCast Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Proszę bardzo:http://www.flyfishing.pl/web/article.php?a_id=1376http://www.flyfishing.pl/web/article.php?a_id=1388 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Przepraszam, że się wcinam, ale wg mnie najlepsze skrzydełka do jętek, od majówki do jesiennych mikrusków, to jednak te z kaczego kupra. Łowność wielokrotnie potwierdzona, a co niebagatelne, nie wykazują skłonności do skręcania przyponu podczas wymachów. Może niecsą tak realistyczne, ale działają.Robert oczywiście, można robić z CDC i Mallarda. Sam często takie robię, ale lubię czasem zrobić sobie tradycyjne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marckus Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Tomek, dzięki wielkie !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Robert, o takich pisałeś? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marckus Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Tomek, ja tu się męczę z muchą, wchodzę patrzę, a tu Twoje arcydzieła to ja się pochwalę, dzisiejszą moją wymęczoną muchą 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 (edytowane) Z czego robisz ogon? Robi się go z promieni koguta, ewentualnie np. do jętek z mallarda. Za daleko go kładziesz bo już na łuku. Korpus powinien się kończyć mniej więcej na wysokości zadziora, jeśli hak by go miał Skrzydełka za daleko od oczka. Trzeba zostawić miejsce na jeżynkę i główkę ale nie aż tyle. Jeżynkę zaczynasz za skrzydłami, jednym, dwoma owinięciami, przechodzisz na przód i tak samo. Staraj się ją kłaść blisko skrzydła, ale tak aby go nie zgnieść. Edytowane 22 Lutego 2016 przez Tomek.M 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marckus Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Tomek, ogon zrobiłem z bażanta, ale spróbuję z kogutem. Dziękuję, za rady z następną będzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 (edytowane) Z bażanta można robić go nimf, np. do brązki. W tej mojej ze skrzydełkiem z cdc jest połączenie koguta i mallardu. Edytowane 22 Lutego 2016 przez Tomek.M 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Robert, o takich pisałeś? Tak Tomku, bardziej o tej z CDC niż mallarda. Wg mnie najbezpieczniejsze dla przyponu i skuteczne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Tomek, ja tu się męczę z muchą, wchodzę patrzę, a tu Twoje arcydzieła to ja się pochwalę, dzisiejszą moją wymęczoną muchą Marcus jeszcze ze 250 i będzie lepiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Gdyby ktoś chciał na wiosnę połowić w jeziorze, to polecam Buzzerki 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 A na rzekę to Buzerek się nie nada. .? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 To jeszcze kilka ;P Nie łowiłem na rzekach buzzerami, ciężko mi powiedzieć. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 A Buzerek na rzekę się nie nada? ??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Maciej odpisałem, nie łowiłem, więc nie odpowiem. Generalnie Buzzery były robione na jeziora To wrzucę jeszcze takie cudaki ;P 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 A Buzerek na rzekę się nie nada? ???????Sorki zdublowałem się ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 (edytowane) A Buzerek na rzekę się nie nada? ???????W lodowatej, grudniowo-styczniowej wodzie, lipienie brały na imitację ochotki ale ze złotym kaskiem (jak zwykle). Kolor? Czerwone plus czarne akcenty. Edytowane 27 Lutego 2016 przez trout master 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel25 Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 @Tomek.M te odnóża to z jakich promieni zrobiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
undre Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Z porannej sesji przy imadełku. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 @Tomek.M te odnóża to z jakich promieni zrobiłeś? Bażant 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
millku Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Moje przed chwilą ukręcone.Czy są w miare okej? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Moje przed chwilą ukręcone.Czy są w miare okej? Bardzo ładne oprócz tych z za dużą jeżynką. "Domki" ze złotą główką powinny być bardziej przystrzyżone lub na dłuższym haku (nie kiełżowym). Naprawdę jest dobrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KwaQ Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Trout, założę się że te jeżynki to za sprawą indyjskich kapek, tam trudno coś wybrać sensownego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
millku Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 (edytowane) Dzięki wielkie trout master , te jeżynki mogę tak poprostu ściąć nożyczkami czy chodzi o to ,że muszę dobrać odpowiednia długość piór? Edytowane 28 Lutego 2016 przez millku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Dzięki wielkie trout master , te jeżynki mogę tak poprostu ściąć nożyczkami czy chodzi o to ,że muszę dobrać odpowiednia długość piór?Dlugosc. Ścięcie zniszczy każdą muchę. Najlepiej rób s szyjnych kury. Gęsta, ładnie wyglada i zdobyć łatwo. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi