randomrodmaker Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Typowo użytkowo - Baetis alpinus. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 To jest stary wzór streamera, mniej więcej tak to powinno wyglądać 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Tomek, ładna muszka. Łogonecek mógłby być z czerwonych lotek albo piór pokrywowych np. gęsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Jasne, ale tak jest w oryginale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Mały zestawik dla syna znajomego 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Następne cztery wzory do testów. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Varivas 2120 #10 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Wrzucona kilka postów wcześniej, imitacja Baetis alpinus, skusiła 44 cm kabanka:Dzisiaj rybki nie reagowały na nic poza tą przynętą. Nie lubię robić fot rybom, ale kto nie wierzy niech spojrzy. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel25 Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Pora uczyć się tego co dobrze działa w regionie, stara gąbka, żal taki materiał wyrzucać.. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Przed snem musiałem jeszcze coś ukręcić. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thymalus Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 A ja sobie takiego "gacopirza" zrobiłem. Model niewystawowy ale użytkowy. Dla siebie do łowienia robię z długą sierścią sarniaka, dłuższą niż jest w klasycznym "muddlerze". Ale taką wolę, do takiej mam przekonanie. Tułowik złoty błyśnie, czerwień przy główce przebije, sierści zafalują no kurcze jakbym był pstrągiem to już bym gryzł. Juto się zobaczy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Hmmm... zrobiłbym go biedniej.IMHO zbyt bogaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thymalus Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Hmmm... zrobiłbym go biedniej.IMHO zbyt bogatyBo to miał być tłusty kąsek... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 (edytowane) Strimki się dziś sprawdziły, to sobie dorobiłem jeszcze cztery troszkę inne do testów Haki Varivas #6 i #8 Edytowane 19 Marca 2016 przez Tomek.M 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Emerger, hak Tiemco 212Y #15 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marckus Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Dzisiejsze zakręcone, do ideału daleeeeeeeeeeeeko 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Korpus bardzo zgrabny, ale skrzydełka dużo za długie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marckus Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 (edytowane) Korpus bardzo zgrabny, ale skrzydełka dużo za długie No właśnie wiem, że za długie, jakoś mam problem z dobraniem proporcji skrzydełek ;/ Przycinać nie chciałem. Edytowane 20 Marca 2016 przez marckus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 "No właśnie wiem, że za długie, jakoś mam problem z dobraniem proporcji skrzydełek ;/ Przycinać nie chciałem."Skrzydełka rób "niecałą długość haczyka" i bedą good. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marckus Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 (edytowane) Dzisiejsze próby: Tego męczyłem na haku nr 14 Edytowane 21 Marca 2016 przez marckus 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Ten "męczony" wyszedł chyba najlepiej. Skrzydełka mogłyby być o 1/6 krótsze. Nie bój się ciąć skrzydełek. Górną gdybyś przyciął do długości piórek na samym dole, czyli ok. 1/3 to proporcje byłyby super.To co sterczy za "pakunkiem" (mucha nr 2) to obcinasz. Ładniej się prezentuje choć pewnie rybom nie przeszkadza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marckus Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Trout master, dzięki za rady, powiem Tobie, że nie wiem czy można ciąć skrzydełka, dlatego zostawiłem, takie jak mi wyszły. Jeśli chodzi o muchę nr 2 to zostawiłem te sterczące, bo myślałem, że może to być na plus imitacji (takie moje wariactwo ). Jeszcze milion ukręceń i będzie lepiej, dobrze, że nie widziałeś mojej pierwszej muchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Dla kolegi w prezencie. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 " ... nie wiem czy można ciąć skrzydełka, dlatego zostawiłem, takie jak mi wyszły."CDC można przycinać. Ja nawet cięciem nadaję im odpowiedni kształt, inny dla jętek czy chruścików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Wiosenne spiderki 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi