Skocz do zawartości

Nasze muchy

Kuba Standera

Rekomendowane odpowiedzi

-------------------

Świetne "irokezo-pingpongi". :)

Opisz materiały bo jak pływają jak pingpongi to na pewno wielu będzie chciało je kserować. ;)

Skrzydła-sierść sarny. Odwłok? CDC czy Polipropylen? Dubbing CDC zmieszany z sierścią "futrzaka"? Czy sam dubbing futrzaka?

-------------------

Świetne "irokezo-pingpongi". :)

Opisz materiały bo jak pływają jak pingpongi to na pewno wielu będzie chciało je kserować. ;)

Skrzydła-sierść sarny. Odwłok? CDC czy Polipropylen? Dubbing CDC zmieszany z sierścią "futrzaka"? Czy sam dubbing futrzaka?

Skrzydełka: cdc i sarna. Tułów i jeżynka: dubbing zając+królik.

Ja już mogę napisać że skrzydło to CDC ;P Nie wiem czego użył na korpus, bo kiepskie zdjęcie. Sam używam różnego rodzaju mieszanek dubbingów, czasem pomieszanych z CDC.

Tu masz mojego, ja nie używam sarny na górę w takim wykonaniu chrusta.

Bardzo ładny chruścik. No i zdjęcie. Bardzo "poglądowe".

Ja już mogę napisać że skrzydło to CDC ;P Nie wiem czego użył na korpus, bo kiepskie zdjęcie. Sam używam różnego rodzaju mieszanek dubbingów, czasem pomieszanych z CDC.

Tu masz mojego, ja nie używam sarny na górę w takim wykonaniu chrusta.

-------------

Bo twoje nie są na pstrągi a na lipasy. :D ;)

Żartuję oczywiście choć wiem że "duuuuużoooo" mięsa na dużym haku (nawet #8-6) wabi naprawdę grubasy ... pstrągi. Sierść sarny jest w takich "motylach" plusem. :)

Ja nawet, w imitacjach teraz płynącej jętki "marcowej" (na Sanie czarna) aby uniknąć brań lipieni używam tak dużych haków i skrzydeł z ciemnej sierści sarny.

Jak w tego tupu imitacji robisz takie skrzydełko? Pewnie ważny jest rownież rozmiar (duży) użytych piór CDC?