kocmyrz Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 Chłopaki podzielcie się prostymi wzorami majôwek,dunów.Proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 March Brown Dry Fly 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 Bardzo ładne, choć skrzydełka to raczej wskaźnik pozycji muchy. Niezastąpiony sposób na "szybką wodę" i małe muszki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Kleniowo;) 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Mayfly Dun - do gablotki na ścianę ;P 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Prosta i skuteczna mokra, chociaż nie jest to Red Tag ;P Ogon czerwona włóczka, korpus struś, złoty drut i jeżynka czarna kura. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 A z mokrych much jaziowych macie jakieś sprawdzone wzory? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 (edytowane) Premierowy robal , pływalność potwierdzona testami, raczej nie nadaje się do gabloty Edytowane 9 Maja 2016 przez ark70 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Artur, majówka fajna, ale zachwiane proporcje. Extended ma być długości Skrzydła I trzy promienia na ogonie, nie cztery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Artur, majówka fajna, ale zachwiane proporcje. Extended ma być długości Skrzydła I trzy promienia na ogonie, nie cztery Dzięki za słowa otuchy , mam nadzieję że nadprogramowy promień zostanie rychło obgryziony przez jakąś kropkowaną bestię . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 (edytowane) Artur, majówka fajna, ale zachwiane proporcje. Extended ma być długości Skrzydła I trzy promienia na ogonie, nie cztery Z jakieś 3 sezony temu widziałem majówki robione przez kogoś z 3-miasta. To były monstra. Nigdy w przyrodzie takich nie było, a ludek który na nie łowił wyciągał kropki aż miło. Edytowane 9 Maja 2016 przez wiwaldi1970 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Jętki bywają duże, ale ja mowie o tym, że długość ogona powinna równać się długości skrzydła. tu masz duże duny. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Klinkhamer biots quills 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KwaQ Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Master, wiąże przegubowo już ze 3 lata wszystkie muchy, tzw. węzłem rapali. Sprawdza się zwłaszcza jak się łowi malutką myszą na "grubszej" żyłce... zdarzało się że mokra szła mi lekko bokiem.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 (edytowane) Moje mają jakby nieco większe i inaczej zbudowane jeżynki co daje właściwą prezencję muszki na wodzie. Edytowane 10 Maja 2016 przez Zielony 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 To moje "motyle" zrobione w "gorączce" na wyjeździe i braku materiałów w miejscu noclegu. Pstragi głodne wiec nie ma czasu tworzyć "modelki". 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiekcom Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Ostatni Pike wypust 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 A moja taka, miała być na okonie, a dziś 5 szczupaków wyjętych, szósty mnie pokonał, nie oderwałem go nawet od dna 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Tomek, dajesz ognia - majówki prima! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Następne gotowe na jutrzejsze testy. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Większy, selektywny, jako mucha prowadząca 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiekcom Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Tym razem coś bardziej stonowanego ;-) 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thymalus Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Tomek z ciekawości, nakrywasz folią czy innym materiałem przywiązując od końca i kładziesz ku oczku czy przywiązujesz folię przy oczku i kładziesz do tyłu i łapiesz przewiązką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Różnie, w zależności co chce osiągnąć Tu od tyłu do oczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiekcom Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 i jeszcze jedne szczupakowy secik ;-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi