live4flyfishing Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Ja swoje zazwyczaj wiążę z sierści foki albo z mieszanek z dodatkiem cienkich połyskujących włókien SLF od Jacka Mickievicza. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 W poszukiwaniu czegoś nowego 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 Mylar o średnicy 1,5-2cm by się przydał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 Robert, jeśli chcesz robić rybkę mylarową to tak. Ja chciałem mieć taki efekt jaki jest na zdjęciu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 łowiłem na takie belony, choć nie była to mucha nr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 9 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Wisła przybrała i moje ulubione rafy niedostępne , a i pogoda do łowienia nie najlepsza , to sobie trochę poeksperymentowałem . 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 9 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 "Wisła przybrała i moje ulubione rafy niedostępne , a i pogoda do łowienia nie najlepsza , to sobie trochę poeksperymentowałem" .Okoniowe "stworki". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 13 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 Sprawdzone piankowe 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grey Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Skrzydełka tych koników to cdc ?Ja do swoich daję sarenkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Można dać sarnę, można cdc. Tu użyłem cdc, ale robiłem jeszcze z cdc i wierzch z jelenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Cascade #6. Krewetka na letnie troćki. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Tymczasem w warsztacie zaroiło się od much różnego gatunku.Kilka tematów, które spadły ostatnio z imadeł. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Klasa, choć jak tak leżą w "kupie" to szczegółów nie widać, ale to też szczegół. Przypadły mi do gustu te środkowe, w kolorze denaturatu czy biskupim, to już do wyboru, zależy co kto preferuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thymalus Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Obserwuje Michał Twoje muzki na różnych forach. Bardzo estetyczne i kostrukcyjnie nienaganne. Mam takie pytanie. Czy główki slotted używasz tylko do hczyków typu jig? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 (edytowane) Klasa, choć jak tak leżą w "kupie" to szczegółów nie widać, ale to też szczegół. Przypadły mi do gustu te środkowe, w kolorze denaturatu czy biskupim, to już do wyboru, zależy co kto preferuje EEEEE tam w kupie siła;-) Wprawione oko wypatrzy i szczegóły;-). Fajnie, że Ci się podoba ta pijawa w kolorze dykty, wiosenne pstrągale na trąconej wodzie też za nią przepadają. Edytowane 17 Lipca 2016 przez MichałZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Obserwuje Michał Twoje muzki na różnych forach. Bardzo estetyczne i kostrukcyjnie nienaganne. Mam takie pytanie. Czy główki slotted używasz tylko do hczyków typu jig?Dziękuję, właściwie w 95% tak. Są wyjątki, ale wynikają one raczej z nazwijmy to braków towarowych. Te pjawki z ostatniego zdjęcia mają główki slotted, tylko dlatego, że nie miałem zwykłych w tym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 A tutaj coś na pstrągale z Vahu! 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Trzeba też przyznać, że "fałszywe" zonkerki też robią wrażenie, fałszywe bo to taki głowacz w lisim kolorze i zapewne coś z lisa ma na grzbiecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 (edytowane) Trzeba też przyznać, że "fałszywe" zonkerki też robią wrażenie, fałszywe bo to taki głowacz w lisim kolorze i zapewne coś z lisa ma na grzbiecie.Z lisa to ma jedynie przebiegłość ;-) w sensie, sprytnie sobie radzi w wodzie. Pomarańczowy ogon jest z sierści oposa a skrzydło z króliczego zonkerka w kolorze rdzawobrązowym. Edytowane 17 Lipca 2016 przez MichałZ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Z lisa to ma jedynie przebiegłość ;-) w sensie, sprytnie sobie radzi w wodzie. Pomarańczowy ogon jest z sierści oposa a skrzydło z króliczego zonkerka w kolorze rdzawobrązowym.Oczka trzeba pewnie zalać UV bo szybko "oślepną" po kilku rzutach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Oczka trzeba pewnie zalać UV bo szybko "oślepną" po kilku rzutach. Jak kto lubi. Ja w tego typu muchach nie zalewam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Licus Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 A tutaj coś na pstrągale z Vahu! na pomysł tułowia z sarny przewiniętego jeżynką z koguta jeszcze nie wpadłem, będzie trzeba coś namotać podobnego w takim razie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Oczka trzeba pewnie zalać UV bo szybko "oślepną" po kilku rzutach. nie trzeba Albo dobry klej odpowiednio zaaplikowany, albo oczka wg pomysłu chłopaków z Pike Terror z "łezką" którą się wiąże nicią pod główką a oczko leciutko tylko przykleja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Właśnie, jakiego kleju używacie do mocowania oczek? Mi wszystkie spadywują wcześniej czy później. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Nic nowego, mucha stara jak świat ;P Mucha na łososie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi