Guzu Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 (edytowane) Ostatnio, w zwiazku z wakacyjna przerwa pstragowa, dzialam niewiele na polu motania much.Motam sie natomiast w innych sferach zycia Mimo wszystko kilka takich imitacji rybek przygotowalem pod katem wrzesniowych spacerow . Haki to 2/0 Owner dropshot czy worm . Dlugosc calosci to jakies 7-8 cm. Takze oczko mniejsze niz wczesniej pokazywane wabiki. Edytowane 8 Sierpnia 2016 przez Guzu 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sicu Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Możesz coś więcej powiedzieć o materiałach tego "streamera" ? Próbowałem ostatnio coś podobnego zrobić, ale w wodzie były strasznie "chude". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 (edytowane) Możesz coś więcej powiedzieć o materiałach tego "streamera" ? Próbowałem ostatnio coś podobnego zrobić, ale w wodzie były strasznie "chude".Kolejnosc jest takaCone head 6 mm.Potem na trzonek haka nawijam olow"pupke" robie z peczka wlosia z zonkera lub kilka wlokien flash zlozonych w peczek Potem zasadnicza czesc korpusu wykonuje z jednej z takich chenili. http://bogdangawlik.pl/product-pol-10158-Wapsi-Palmer-Chenille-Large.html w kolorze blyskajacej uklejki Wazne, by nie przesadzic z gestoscia nawoju tej chenili. Bo naprawde wyjdzie baleron Potem 2 piorka widoczne na fotkachA potem glowa z wlosia z zonkera przy pomocy dubbing twistera Powodzenia Edytowane 8 Sierpnia 2016 przez Guzu 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Candies!!Eksportowa wersja polskiego cukierka prosto od lubelskiego cukiernika ;-) 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Rewelka, trzeba było jeszcze na każdym z cukierków strzelić napis M. Zapał stylizowany na; 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Rewelka, trzeba było jeszcze na każdym z cukierków strzelić napis M. Zapał stylizowany na; pobrane.pngnastępnym razem obiecuję poprawę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 kolejne cukierki, tym razem w paski ;-) 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Kolejnosc jest takaCone head 6 mm.Potem na trzonek haka nawijam olow"pupke" robie z peczka wlosia z zonkera lub kilka wlokien flash zlozonych w peczek Potem zasadnicza czesc korpusu wykonuje z jednej z takich chenili. http://bogdangawlik.pl/product-pol-10158-Wapsi-Palmer-Chenille-Large.html w kolorze blyskajacej uklejki Wazne, by nie przesadzic z gestoscia nawoju tej chenili. Bo naprawde wyjdzie baleron Potem 2 piorka widoczne na fotkachA potem glowa z wlosia z zonkera przy pomocy dubbing twistera Powodzenia Daniel, zapomniałeś dodać, że żarówka w lampce nad imadłem może mieć max 40 W bo inaczej całe to włosie i pirze się zjara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Daniel, zapomniałeś dodać, że żarówka w lampce nad imadłem może mieć max 40 W bo inaczej całe to włosie i pirze się zjara Mamy tylko LEDowe... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 To nie zmarzną? Wysłane z mojego GT-S7710 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Piękne muchy robicie , szczerze podziwiam .Na sąsiednim forum, jeden z kolegów określił moje muchy jako bardzo nowatorskie . 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Kilka nimfek z przeznaczeniem na głębokie słoweńskie wody. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 kolejne "ciężarki" 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 kolejne "ciężarki" Michal, Na Twoim profilu na fejsie ogladam, od dawna, rozne streamery, muchy morskie i inne super konstrukcje.A tu nas bombardujesz tylko nimfetkami ? Teraz u Ciebie okres na produkcje tylko takich przynet ?Moglbys cos napisac o tej przynecie Twojego wykonania ? Dziekuje, pozdrawiam i podziwiam kunszt Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Daniel,w moim przypadku tak to już jest, że to co spada z imadła podyktowane jest zachciankami klientów.Akurat teraz jest ogrom pracy z nimfami. Osobiście wcale mi to nie przeszkadza ;-)Na zdjęciu jest streamer wykonany na rewelacyjnym haku Varivas 2500V-SE.Skrzydło to zonker króliczy, te świecące bajery to syntetyczny dubbing z włóknami SLF od Wapsi.Na tułowiu własna mieszanka dubbingów naturalnych (zając z oposem), a główka to fish skull mask.Z tego co pamiętam robiłem takie streamery na zamówienie klienta z Danii z myślą o trociach.Dzięki za miłe słowa!pzdrm 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 (edytowane) Chyba wreszcie zrozumiałem , że trzeba uczyć się kręcić sprawdzone wzory . Koniec z eksperymentami .Wyczytałem że pierwowzór dzisiejszej brązki , był zrobiony tylko z bażanta . No to trzeba było spróbować ukręcić tą muchową legendę. Edytowane 15 Sierpnia 2016 przez pisarz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thymalus Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Bardzo ładnie tylko jeśli chcesz zrobić klasyczną, oryginalną brązkę to była to mucha "drutem kręcona". Innymi słowy nie używasz nici, a tylko drut miedziany plus bażanta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Bardzo ładnie tylko jeśli chcesz zrobić klasyczną, oryginalną brązkę to była to mucha "drutem kręcona". Innymi słowy nie używasz nici, a tylko drut miedziany plus bażanta.A tego to już nie wyczytałem . To bardzo ciekawe , ale i bardzo trudne . Jest wyzwanie , trzeba będzie spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Piter nie jest źle z tym drutem i bazantem. Spróbuj. Będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Daniel,w moim przypadku tak to już jest, że to co spada z imadła podyktowane jest zachciankami klientów.Akurat teraz jest ogrom pracy z nimfami. Osobiście wcale mi to nie przeszkadza ;-)Na zdjęciu jest streamer wykonany na rewelacyjnym haku Varivas 2500V-SE.Skrzydło to zonker króliczy, te świecące bajery to syntetyczny dubbing z włóknami SLF od Wapsi.Na tułowiu własna mieszanka dubbingów naturalnych (zając z oposem), a główka to fish skull mask.Z tego co pamiętam robiłem takie streamery na zamówienie klienta z Danii z myślą o trociach.Dzięki za miłe słowa!pzdrm Dziekuje za wyjasnienie.A w wersji dunskiej jakiego rozmiaru ow haczyk byl / jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Dziekuje za wyjasnienie.A w wersji dunskiej jakiego rozmiaru ow haczyk byl / jest ? #2 proszę Pana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 #2 proszę Pana Dzieki Michal ale dlaczego "psze Pana" ? Czyli te glowki fish skull to pewnie rozmiar MEDIUM zastosowales ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Nie pamiętam czy to było medium czy large, dałem pasujące ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marckus Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Dawno nie siedziałem przy imadełku i dzisiaj małą chwilę znalazłem: Tutaj jakaś fantazja mnie poniosła 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Ładne Phesant tail v. Nimfy też fajne. Haki 14? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi