marckus Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Dzięki Marcinie. Niestety nie, pheasant tail na 10 zmontowałem a nimfy na 12. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Odległość robi swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marckus Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Miały być na mniejszych haczykach ale odkryłem braki w arsenale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Taki tam caddis w innej wersji. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Odległość robi swoje. Faktycznie, między Grodziskiem a Żaganiem jest kawałek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Oj tam, oj tam skrót myślowy. Szło o odległość od obiektywu. Staram się eksponować obiekt. Tak jak teraz wyrzuciłem foto wyostrzone podbite lekko ale po co wam tło Wolę tą wersję, przepraszam za duplikat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Czyż nie jest fajniej? Oczywiście, nie oddaje to kunsztu muchy ale forma lekkiej ilustracji jest mi milsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Dokładnie wiem o co "szło" ale trochę humoru nie zawadzi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marckus Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Czyż nie jest fajniej? Elegancko to wygląda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Tylko winny się tłumaczy Patrzę na pracę wasze, nasze...Ostatnio łapy bolą i nie mogę kręcić... piękny ten nasz świat i jakże mało rozumiany przez innych. Ps. Niektórych wzorów też nie rozumiem... ale działają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marckus Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 (edytowane) Ja dzisiaj znalazłem zdjęcie mojej pierwszej muchy, zrobionej rok temu Edytowane 17 Sierpnia 2016 przez marckus 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Moje były... inne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marckus Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 (edytowane) Niby lepsze? Pochwal się Edytowane 17 Sierpnia 2016 przez marckus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Ładne Phesant tail v. Nimfy też fajne. Haki 14?--------------Larwki. Gdyby były na hakach 14-16 to byłoby to co płynie na Sanie. Kształt, kolor i proporcje idealne. Najlepiej gdyby były jeszcze spłaszczone grzbieto-brzusznie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Niby lepsze? Pochwal się Ja kręciłem w palcach normalną nicią. Był dym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 (edytowane) W latach 70' też tak kręciłem, muchy na lipienie, z byle czego na hakach nawet #6 i ryby brały, czasami jak głupie. Jedwabne pończochy były poszukiwane, nić wiodącą się z nich wyciągało. Edytowane 17 Sierpnia 2016 przez janusz.walaszewski 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marckus Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 (edytowane) Ja kręciłem w palcach normalną nicią.Był dym Jedwabne pończochy były poszukiwane, nić wiodącą się z nich wyciągało. Szczerze powiem na te czasy trudno to sobie wyobrazić Edytowane 18 Sierpnia 2016 przez marckus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 To już tylko twoje chęci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marckus Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 (edytowane) To już tylko twoje chęci Masz rację Marcinie. Teraz wszystkiego jest pod dostatkiem i nie problem z zakupem odpowiednich materiałów, dlatego tak ciężko to sobie wyobrazić Edytowane 18 Sierpnia 2016 przez marckus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 (edytowane) Deficyt wyobraźni w dzisiejszych czasach to proces postępujący, niestety. Wystarczy porozmawiać z dzisiejszymi gimnazjalistami, zero wyobraźni, własnej inwencji. Jest tylko to co w internecie, bez internetu nie ma ich. Oczywiście nie mam tu na myśli tego o czym pisze Marcin, ten z Żagania Edytowane 18 Sierpnia 2016 przez janusz.walaszewski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marckus Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Oczywiście nie mam tu na myśli tego o czym pisze Marcin, ten z Żagania Dziękuję Janusz Jest tylko to co w internecie, bez internetu nie ma ich. Kiedyś trzeba było iść do biblioteki, wziąć książkę, przeczytać, poszukać, przewertować kartki. Teraz wystarczy wpisać dwa słowa w google i wszystko wyskakuje. Niech zabraknie Internetu na 10 minut i panika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 O widzisz, dobry przykład, również na poparcie mojej tezy. Wszystko jest ok do momentu kiedy wiadomo co, czy raczej jakie słowo/słowa wpisać w google. Ale jak trzeba już trochę pokombinować zdać się na ewentualne skojarzenia zaczynają się "schody" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Janusz czasem braknie słów pokrewnych. Czasem deficyt jest większy. Teraz też trzeba wziąć książkę i przeczytać. Nawet w Google trzeba wiedzieć co wpisać.Wpisanie słów kluczy kiedyś było lepsze. W 1998 podanie paru słów dawało 1000 wyników teraz 10000000000 z czego x to spam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio79 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 W latach 70' też tak kręciłem, muchy na lipienie, z byle czego na hakach nawet #6 i ryby brały, czasami jak głupie. Jedwabne pończochy były poszukiwane, nić wiodącą się z nich wyciągało.Potweirdzając to co kolega napisał.Ojciec opowiedział mi kiedyś anegdotę z dość dalekiej przeszłości więc się podzielę i niech wyobraźnia się ruszy jakie były czasy.Wypad nad San w okolice Witryłowa z muchówka z włókna szklanego, sznur pewnie sztywny jak cholera itp. itd... pojechał na ryby, nad woda zorientował się, że zapomniał pudełeczka z muchami i co teraz? W patce na kamizelce znalazł jedną nimfę, dość sporą. Oczyścił hak nożykiem, ze swetra wyciągnął jakieś nitki, prawdopodobnie w jakiś niezdarny sposób przytwierdził to do tego haka i po godzinie łowienia miał komplet lipieni w koszyku (w tamtych czasach 5 szt ). Takie czasy niestety się już nie wrócą, były to lata 70-te, może 80 -te. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Anegdota dobra. Czasy wrócić mogą. Trzeba mega dużej pracy i wyrzeczeń ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi