marckus Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 (edytowane) Fantazyjne.Co nawinąłeś na tułowik ciekawego? Dzięki Na 1 i 3 muszce Hends Krystal Flash w kolorze Sku Blue, na to quill w odstępach i klej UV. Edytowane 21 Sierpnia 2016 przez marckus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Teraz dla odmiany seria kiełży zawiązanych przez moją kobietę.Prawda, że dają radę ?? ;-) 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Bardzo ładne, na pewno łowne - moje kolory, ukłony dla kobiety . Jak układacie ołów na tułowiu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Bardzo ładne, na pewno łowne - moje kolory, ukłony dla kobiety . Jak układacie ołów na tułowiu ?Pierwsza warstwa ołowiu na okrętkę a na to dopasowany i odpowiednio przycięty kawałek ołowiu na grzbiecie.Poprawia to znacząco "wygarbienie" kiełża. Ważny jest również odpowiedni kształt haczyka.Te powyżej zawiązane są na Hanakach H390 w rozmiarze 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Przycięty i dopasowany - z arkusza czy z grubej lamety (takiej 1,0mm) ? Hanaki to bezkonkurencyjne haki jeśli chodzi o nimfę i suchą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Michał. Kiełżyki cacy, tylko pochwalić. Kto je czesał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 (edytowane) Przycięty i dopasowany - z arkusza czy z grubej lamety (takiej 1,0mm) ? Hanaki to bezkonkurencyjne haki jeśli chodzi o nimfę i suchą. 0,5 na tułowiu i 0,7 na grzbiecie, obie lamety owalne. Kiełże Ostatecznie spłaszczone szczypcami. Tutaj jest kiełż podobny do tych Magdy Edytowane 21 Sierpnia 2016 przez MichałZ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Michał.Kiełżyki cacy, tylko pochwalić.Kto je czesał?Moja Magda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 (edytowane) Moja Magda.----------Jak się ma takie świetne brushes jak Ty, to nawet i w jej łapkach wyjdą kłaczki cacy. To podstawa w kiełżach. Wrzuć ich fotke o ile nie jest to jakas twoja skrywana tajemnica. Patrząc na Waszą twórczość to widze że w Lublinie to sami artyści. Gdzie by nie popatrzył w każdej dziedzinie wędkarstwa. Pozazdrościć. Edytowane 21 Sierpnia 2016 przez trout master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 ----------Jak się ma takie świetne brushes jak Ty, to nawet i w jej łapkach wyjdą kłaczki cacy. To podstawa w kiełżach.Wrzuć ich fotke o ile nie jest to jakas twoja skrywana tajemnica. Patrząc na Waszą twórczość to widze że w Lublinie to sami artyści. Gdzie by nie popatrzył w każdej dziedzinie wędkarstwa. Pozazdrościć. Tutaj jest zdjęcie szczot, które zazwyczaj używam. Większość narzędzi wykonał dla mnie Rafał Stenka. Uwielbiam jego rzemiosło i nie wyobrażam sobie dzisiejszej pracy bez tych narzędzi.Jeśli chodzi o wyczesywanie kiełżyków, to w naszym przypadku najlepiej sprawdza się zwykła warsztatowa igła. "Wyskubanie" dubbingu z foki spod pancerzyka wymaga punktowego i precyzyjnego "dłubania" a igła wydaje się do tego najlepszym rozwiązaniem.Piszesz o lubelskich artystach, kogoś konkretnego masz na myśli??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Artyści? Twórcy woblerow, rodbuilders, flytiers. Naprawdę z Lublina wychodzą same cacka. Jak już sie czegoś czepicie, to robicie to perfekcyjnie. Widocznie macie to we krwi w Waszym rejonie. Spokojnej nocy. P.S. Wrzuć jakies fajne wzory spentów sanowych. Oczywiscie nie wieksze niż #16. Rzadko cos takiego ktoś kręci a łowne niemiłosiernie. Ja swoje mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Tak, to prawda, jest kilka zdolnych osób w regionie, mam i ja swoje typy ;-)Jak znajdę chwilkę, to umatam jakiego trupa, teraz zawalony jestem kiełżami i takimi tam mulakami ;-)pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marckus Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Dzisiejsze ukręcone: 1. 2. 3. 4. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 (edytowane) Dawno temu nauczyłem Michała wykonywać imitację kiełży i paru innych muszek. Od tego czasu wiele się bezpowrotnie zmieniło ale kiełże najmniej. Edytowane 23 Sierpnia 2016 przez Zielony 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Widzę, że nie próżnujesz i śledzisz mój profil na FB, bardzo dobrze! Cieszę się, że masz z kogo czerpać inspiracje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 (edytowane) Natomiast muszki,które wykonuję przede wszystkim mają mi służyć do łowienia ryb a nie handlu. Tym samym swoje wzory wykonuję sam a inspirację czerpię z doświadczeń wędkarskich a nie facebooka . Edytowane 24 Sierpnia 2016 przez Kacper.K 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Panowie, mam nadzieję że wyjaśniliście sobie co nieco i już nie będziemy się na tym pochylać ponownie . Posty nie na temat usunąłem.Wróćmy do much. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Kacper, jak to ma być wątek stricte poklepująco wielbicielski, to może dokładniej te posty trzeba było pousuwać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Irek, wątek nie jest poklepująco-wielbicielski jak to ująłeś ale traktuje o muchach, krytykować muchy jak najbardziej wolno i zachęcam do tego, ale niech to będzie krytyka konstruktywna (to nie odnośnie tej sprzeczki). Jako moderator staram się być obiektywny i podejść do tematu bez emocji. Prosiłbym kwestie moderacji wyjaśniać ze mną bezpośrednio na priv . ED// Prosiłem o powrót do tematu, dbanie o porządek w wątku zostawcie moderatorom. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Kilka tłustych październikowych chrustów na haczyku w rozmiarze 12Pozdrawiam sympatyków suchej muchy! 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marckus Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Dzisiejsze muchy, od lewej na haczykach nr #12, #14 i #16: a tutaj haczyk nr #20 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Marcin. Wszystkie bardzo ładne. #20 chyba najlepsze kształtowo. Jak robisz pakunek (kołnierzyk)? Skręcasz sierść czy syntetyk w pętli z nici prowadzącej? Czy tak byle jak czyli z "palca" na hak?W "pętli" wychodzą delikatne i ładne "nóżki". Nie trzeba pózniej tak "wyczesywać". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marckus Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 (edytowane) Marcin. Wszystkie bardzo ładne. #20 chyba najlepsze kształtowo. Jak robisz pakunek (kołnierzyk)? Skręcasz sierść czy syntetyk w pętli z nici prowadzącej? Czy tak byle jak czyli z "palca" na hak?W "pętli" wychodzą delikatne i ładne "nóżki". Nie trzeba pózniej tak "wyczesywać". Dzięki za dobre słowa Kołnierzyk daję z sierści, nie wiem czemu ale syntetyk mi nie odpowiada. Na nić nawijam sierść i potem delikatnie rzepem "wyczesuję". Spróbuję Twojej rady i zrobię w pętli po weekendzie Edytowane 26 Sierpnia 2016 przez marckus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Na nić nawijasz sierść??? Czyli skręcasz tak jak dubbing? Jeżeli tak to w porządku. Moze tylko za dużo tego chcesz nawinąć i dlatego wychodzi taki gruby pęk. Daj sierść na nitkę z klejem, lekko skręć i dwa, max 3 zwoje i bedzie dobrze. Pózniej tylko wyskubać delitanie włoski igiełką lub finisherem i ma byc. Sierść oczywiscie najlepiej aby była bez puchu bo wychodzi wtedy taki filc jak na tych #20 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marckus Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Skręcam jak dubbing. Chyba za dużo nawijam. Zastosuje się do Twoich rad zobaczymy jak wyjdzie. Dzięki raz jeszcze za rady 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi