Skocz do zawartości

Nasze muchy

Kuba Standera

Rekomendowane odpowiedzi

Tomek zrób film jak krecisz .

Miazga.

Marcin , z chęcią , ale na razie mój warsztat nie jest zbyt efektowny jeśli miałby być tłem do filmu. Teraz w wolnych chwilach robię od niedawna od podstaw mój prawdziwy męski pokój tzn taki tylko dla mnie , z meblami zrobionymi przeze mnie , ze stojakami na muchówki i na spin mojego wykonania biurkiem wg mojego pomysłu i stojakami na materiały. I dopiero wtedy zacznę kręcić filmy z kręcenia much. No i od niedawna zacząłem gromadzić materiały na kręcenie suchych i mokrych much oraz realistycznych owadów . i dopiero wtedy mam nadzieję , że będzie miazga. Ale dziękuję 

• Like 2

Powiedziałbym -  "grizzly spider"  i   "march brown", a ta w środku to nie wiem  ;) Ale wszystkie są super

Janusz, dziękuję. Ta pierwsza z lewej to "grouse and gold" - skopiowałem z filmiku McPhaila, środkowa sam nie wiem, po prostu mokra...

Inne warianty:

post-61741-0-00502100-1477847853_thumb.jpg

post-61741-0-63898700-1477847855_thumb.jpg

post-61741-0-08295800-1477847858_thumb.jpg

• Like 8

Jeden z ostatnich moich tworow.

Taki "truciak". Czyli moja interpretacja jak chodzi o temat "imitacja pstrazka".

Hak 4/0 decoy. Dlugosc wlasna wabika jakies 11 cm. 
Konstrukcja to taka przerosnieta matuka. Dwa piora w ogonie (genetyk Metz), kilka wlokien flash, korpus z dubbingu, jezynka, dwa piora pokrywowe, glowa z zonkera i kilka wlosow z lisa. Kolorystyka pstragowa z ciemna glowa dla zwiekszenia widocznosci w wodzie.

ZkgXyJ4egMWnJUXwITlnvJvfJ2wCvxjcWrS2RS1X

Sluzy do oblawiania sporych przestrzeni z duza iloscia kryjowek. Czyli taktyka nalotu dywanowego, a nie dziubanie kazdej dziurki po kolei.

Mozna powiedziec ze sie sprawdzil.

Najpierw skusil agresywnego samca ok 52-53 cm ponizej polki skalnej przecinajacej koryto rzeki skosnie w poprzek (nie focilem rybki), a sezon zamknal kuszac ta samiczke, ktora juz pokazalem w watku pstragowym.

JlTwQUpy8-JPNq5aDTGIGRGCKJpFGR5EkmJbwmti

• Like 13