live4flyfishing Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Michał, małe sprostowanie:Streamer 3x Heavy, long tapered V-CUT point. Standard streamer with a straight-eye for surface streamer applications.To dane z oficjalnego katalogu Varivasa.3X dotyczy "heavy" czyli gruby cięzki hakLong jest tylko Long, czyli trzonek +/- 50% dłuższy od Standard.Hak 3XLong byłby duuuzo dłuższy. Dokładnie tak jak piszesz, takie są opisy w katalogu i na opakowaniu.Dla potwierdzenia zdjęcie opakowania. Dziękuję za sprostowanie mojego niepełnego opisu.pzdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 kolejnse streamerki na haku od Varivasa 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Te varivasy są świetne na łowiska gdzie twarde zaczepy są rzadkością, w rzekach o kamienistym dnie niestety szybko się tępią. Są lekko hartowane a żądło jest płaskie przez co na zaczepie o kamień koniuszek ostrza zawija się, najczęściej na zewnątrz. Słowem Podlasie tak, Dunajec nie☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Da się i na Dunajcu, byle nie czochrać dna za często ;-)Mam niemalże identyczne Mustady, tyle że bezzadziorowe z trzonkiem short i uzywam w połaczniu przegubowym z 2cm "shankiem"Niespecjalnie się tępiły na Dunajeckich kamieniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszryba Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Hej, gdzie mogę kupic takie pióra co ten gość z filmu używa na tułów tej muchy, lub jak to się nazywa i jakieś inne kolory ?Wstawiam film, z góry dzięki za pomoc. https://www.youtube.com/watch?v=KFQDlkfH_Ys 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thymalus Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Na moje oko to quill ale nie czyszczony i barwiony na oliwkę. Czyli oczko pawia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Te varivasy są świetne na łowiska gdzie twarde zaczepy są rzadkością, w rzekach o kamienistym dnie niestety szybko się tępią. Są lekko hartowane a żądło jest płaskie przez co na zaczepie o kamień koniuszek ostrza zawija się, najczęściej na zewnątrz. Słowem Podlasie tak, Dunajec nie☺W tym roku przeszły chrzest na Vahu a ten jest zbliżony charakterem do Dunajca. Nie zauważyłem żeby coś złego im się działo.Oczywiście jak dociążysz hak jakimś wolframem czy innym ołowiem i zaczniesz czesać po dnie to jest wielce prawdopodobne, że grot rozdupczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Dyed yellow Peacock QuillJest w opisie na początku filmiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Oczywiście jak dociążysz hak jakimś wolframem czy innym ołowiem i zaczniesz czesać po dnie to jest wielce prawdopodobne, że grot rozdupczysz.Wolfram to u mnie podstawa, jednak nie w muszce tylko w tipie. Niestety generuje zaczepy, nie jeden taki hak tak załatwiłem, oczywiście jak ktoś łowi w pół wody ryzyko spada i rodzaj dna jest nieistotny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasyl Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 MichałZ a gdzie takie ładne oczka do streamerków można kupic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Hej, gdzie mogę kupic takie pióra co ten gość z filmu używa na tułów tej muchy, lub jak to się nazywa i jakieś inne kolory ?Wstawiam film, z góry dzięki za pomoc. samemu można przygotować 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Mokre brzydale 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FoamFly Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 samemu można przygotować próbowałem tej metody, nie wiem czy nie przesadziłem z tą kąpielą w wybieaczu, ale quille wyszły bardzo sztywne i drutowate, chyba lepiej jest popracować trochę gumką do ścierania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Ja robiłem i wyszło dobrze, tylko robiłem nie w/g tego filmu, tylko innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 MichałZ a gdzie takie ładne oczka do streamerków można kupic?Napisz pm, to coś poradzimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Spiderek na haku od Partridge'a, rozm 12 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavko Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Korpus to skurzak czy tak wyczesany dubbing? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 dubbing z oposa w pętli 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 (edytowane) Nie wiem jak Michał to robił bo patrzę tylko na fotke w telefonie, ale taki efekt uzyskasz skręcając minimalną ilość dubbingu w dwu grubych pasmach nici.Tak się robiło tułów w March Brown wg. oryginalnej receptury :-) Edit: Pisaliśmy jednocześnie Edytowane 25 Listopada 2016 przez venom_666 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Spiderek na haku od Partridge'a, rozm 12Twoje muszki , to dla mnie Mistrzostwo Świata. Ten spiderek przepiękny . W poście 1828 prezentowałeś już tą muchę i teraz zastanawiam się która ładniejsza .http://jerkbait.pl/topic/5375-nasze-muchy/page-92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Rzeczywiście muchy są podobne. Różnią się użytym dubbingiem i jeżynką,Ta najnowsza ma jeżynkę z sowy, bardzo fajny miękki materiał, idealny na pajączki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Rzeczywiście muchy są podobne. Różnią się użytym dubbingiem i jeżynką,Ta najnowsza ma jeżynkę z sowy, bardzo fajny miękki materiał, idealny na pajączki Spektrum używanych przez Ciebie materiałów do budowy much , jest oszałamiające . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Kolekcjonerstwo materiałów, to takie zboczenie zawodowe. ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thymalus Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 A masz włosy z jąder barana? (To oryginalny materiał do wykonania Tup's Indispensable) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Nie mam, ale chętnie kupię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi