lajcik Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 (edytowane) Alexandra V zawiązana na haku Partridge CS 54 #6 To skoro już jesteśmy przy pawiu to jeszcze jedna mucha z wykorzystaniem tego zacnego materiałuOrange Tag zawiązany na Partridge'u rozm 14 Piękne muszki ale i zacnej jakości paw, zdradzisz jaki to zakup? Czy to markowy produkt czy może jakieś mniej znane źródło? Alexsandra nobile Edytowane 29 Listopada 2016 przez lajcik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Michał ma dużo towaru. Lajcik on ma sklep Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 dzięki,Kiedyś udało mi się kupić bagażnik pawich piór od hodowcy spod Lublina i coś tam się do dzisiaj uchowało ;-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Ja lubię takie...Mam tego trochę, podaj adres na priv to podeślę.Kogut, foka, flaszyk na kitę, grzbiecik z orvis folii-ogólnie działa.Lekkie, hak 10 tiemco. mucha (2).jpg Pawle, ta Twoja mucha to chyba duńska Brenda, czyż nie ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Podobna Januszu, lecz u mnie to raczej skorupiak z gładkim grzbietem. Nie ma koralika, jest dość skromniutka.Obejrzałem Twój film i muszę przyznać, że muszka jest ładna, ma dobre kolory, ale co do do jej wykonania mam kilka uwag.Mało wzmacniającego lakierowania, użycie 3 jeżynek, choć prawdę mówiąc jedną by się to opędziło no i brak wzmocnienia silna przewiązka, np drutem :od tyłu"Na Bałtyku rzuty sa wysilone, dalekie, mucha musi być solidna i trwała.Rzadko tracimy ją na zaczepie, częściej na skutek rozpadu, że tak powiem.Haki musza być trwałe, dotykają kamieni i nawet jeśli się na nich nie zrywaja to jednak grot haka sie tępi.Świetne sa łososiowe haki do suchych much f-my tiemco. Są cienkie, ale trwałe.Taki hak pozwala zaciąć z wiekszej odległosci. Troć także potrafi zniszczyć muchę, to wariant optymalny... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Wydawała mi się podobna, w sumie jest trochę, dzięki za uwagi co do konstrukcji much Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Paweł, pokazałbyś taką suchą na stole.Interesuje mnie ten wzór Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Trochę filmików, jak "łatwo" zrobić oczy krewetek https://www.youtube.com/results?search_query=how+to+tye+shrimp+eyes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 (edytowane) Januszu można też użyć najprostszych oczek, czyli wszelkich tippet feathers. Nawet z naszego bażanta. Edytowane 30 Listopada 2016 przez Pluszszcz 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Spać nie mogłem. Pierwsza krewtka a'la rak i test oczek.Tak wyszło słabo ale muszę poćwiczyć 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Pluszcz, lasonóg z tego co widzę to kaczka, bażant diamentoty, dubbing, lameta. A jeżynka? Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 (edytowane) Kilka filmików z "kręcenia" raczków, zebranych do kupy ... https://www.youtube.com/playlist?list=PLVsfMtZ40wor3sDmGjT9OPGt8k8iGiBhW Edytowane 30 Listopada 2016 przez janusz.walaszewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Pluszcz, lasonóg z tego co widzę to kaczka, bażant diamentoty, dubbing, lameta. A jeżynka? Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka No jak, jeżynka z Pluszcza 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Pluszcz, lasonóg z tego co widzę to kaczka, bażant diamentoty, dubbing, lameta. A jeżynka? Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Jeżynka z jarzębiatej kury. Zamiast bażanta diamentowego są tippetsy z kołnierza naszego bażanta łownego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 No jak, jeżynka z Pluszcza Wstyd się przyznać, ale kura wygrała z pluszczem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Coś na teraz, lipieniowe smaki Wykonane na Varivas 2200BL #24 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Tiaa, bym musiał nad wodę mikroskop zabierać, ale tak poza tym to są zaje..., 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Jakoś tak mnie wiosennie naleciało ;-)Jakość zdjęcia nie powala, robione telefonem. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thymalus Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Pierwsza klasa. Powiedz czy jeżynka jest w formie "bródki" od spodu dowiązana czy normalnie dookoła owijana i górna część ukryta pod skrzydełkami? Bo nie widać czy coś pod skrzydełkami siedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 W MB jeżynke kładzie sie na całość, nie na "bródke" i tu Michał chyba dał po całości. Jedyne co trochę psuje proporcje, to za wąskie skrzydło 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Jeżynka jest po całości. Co do skrzydeł to tak jak pisałem w innym miejscu. Uważam, że to co jest na tej muszce to niezbędne minimum jeśli chodzi o szerokość.Zapewne są tacy, którzy takiemu mokrasowi nadali by więcej rasowego blasku kładąc szersze skrzydła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Pstrągi będą w nią napierdzielać aż miło. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Mucha zawiązana na haku Tiemco 100 rozmiar 14 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi