Skocz do zawartości

Nasze muchy

Kuba Standera

Rekomendowane odpowiedzi

Alexandra V zawiązana na haku Partridge CS 54 #6

To skoro już jesteśmy przy pawiu to jeszcze jedna mucha z wykorzystaniem tego zacnego materiału

Orange Tag zawiązany na Partridge'u rozm 14

Piękne muszki ale i zacnej jakości paw, zdradzisz jaki to zakup? Czy to markowy produkt czy może jakieś mniej znane źródło? 

Alexsandra nobile

Edytowane przez lajcik

Ja lubię takie...

Mam tego trochę, podaj adres na priv to podeślę.Kogut, foka, flaszyk na kitę, grzbiecik z orvis folii-ogólnie działa.Lekkie, hak 10 tiemco.

attachicon.gifmucha (2).jpg

Pawle, ta Twoja mucha to chyba duńska Brenda, czyż nie ?

• Like 2

Podobna Januszu, lecz u mnie to raczej skorupiak z gładkim grzbietem. Nie ma koralika, jest dość skromniutka.

Obejrzałem Twój film i muszę przyznać, że muszka jest ładna, ma dobre kolory, ale co do do jej wykonania mam kilka uwag.

Mało wzmacniającego lakierowania, użycie 3 jeżynek, choć prawdę mówiąc jedną by się to opędziło no i brak wzmocnienia silna przewiązka, np drutem :od tyłu"

Na Bałtyku rzuty sa wysilone, dalekie, mucha musi być solidna i trwała.Rzadko tracimy ją na zaczepie, częściej na skutek rozpadu, że tak powiem.

Haki musza być  trwałe, dotykają kamieni i nawet jeśli się na nich nie zrywaja to jednak grot haka sie tępi.

Świetne sa łososiowe haki do suchych much f-my tiemco. Są cienkie, ale trwałe.

Taki  hak pozwala zaciąć z wiekszej odległosci. Troć także potrafi zniszczyć muchę, to wariant optymalny... ;)

• Like 1

Jeżynka jest po całości. Co do skrzydeł to tak jak pisałem w innym miejscu. Uważam, że to co jest na tej muszce to niezbędne minimum jeśli chodzi o szerokość.
Zapewne są tacy, którzy takiemu mokrasowi nadali by więcej rasowego blasku kładąc szersze skrzydła.

• Like 1