TomCast Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 (edytowane) No cóż Piotrze, jak widać wszędzie są lepsi i gorsi ;P Chociaż miałem cichą nadzieję, że tu będzie "normalnie" niestety mocno się zawiodłem. Jak to w życiu Edytowane 4 Grudnia 2016 przez Tomek.M 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Dziękuję, nie bardzo rozumiem o jakie znikające posty chodzi?Suche fakty .Bo jak ktoś robi ze mnie wariata , to zostawiam to bez komentarza. Dziś w nocy Tomek zamieścił post . Post dotyczy oczywiście Twojej osoby.Dziś po godzinie 9.00 jesteśmy jednocześnie w wątku "Nasze muchy" , rozumiem przez to że Ty i ja czytamy ten post.Ja po przeczytaniu posta daję "lubię to" . Następnie Ty wchodzisz na mój profil .I nagle z przyczyn mi nieznanych post znika. Nadal Czeski film " Nikt nic nie wie"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 A może Moderator czujnym okiem wygładza Wasze rozmowy. Po godzinie chyba nie możemy edytować postu a tym bardziej usunąć go. Czytałem to co poznikało i będąc na miejscu moda zrobił bym to samo, odparowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Usunąłem posty nie na temat. Tomek, to nie jest odpowiednie miejsce na wyjaśnianie osobistych spraw z facebooka. Jeśli ktoś ma pytania czy skargi dotyczące moderacji to proszę na priv, wyjaśnimy sobie wszystko . Wróćmy już do tematu. Ed// Pisarz, sprawdź PW. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 Jakoś tak mnie wiosennie naleciało ;-)Jakość zdjęcia nie powala, robione telefonem.Michal. Ładny dubbing na tułowiu. Co to? Sierść? Z czego?Lameta płaska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 Michal.Ładny dubbing na tułowiu. Co to? Sierść? Z czego?Lameta płaska? Dziękuję, to moje autorskie zające.W tym roku, wiosną, wypuściłem w świat serię dubbingów z zająca.Miałem chyba 14 kolorów w tym 3 z domieszką cienkich syntetycznych rozświetlających włókien.Rozeszło się to w tempie błyskawicy i jeśli tylko w tym roku uda mi się zdobyć skóry, to na wiosnę powtórzę temat. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 (edytowane) Ładna sierść i świetnie się prezentuje na tułowiu tej muchy. Podobna jak z psa.A te rozświetlające włókna to????? Edytowane 5 Grudnia 2016 przez trout master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zające golone z bardzo niewielką ilością podszerstka .Ta domieszka to tajemnica producenta, nazwy nie zdradzę, wybacz ;-)Wygląda to tak jak na zdjęciu (jeden z kolorów, który używam), refleksy lepiej są widoczne w świetle dziennym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 O te domieszkę mi głownie chodziło. Wybaczę. Po czasie "wyjdzie" na światło dzienne. Ja go mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 Kilka kiełży zawiązanych na hakach Hanak 390. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bezi Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 Też zając czy jakaś mieszanka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierżant Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 Świetne kiełze, Michał. Zrobione rewelacyjnie, a kolor tip-top. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 Dzięki, kolor taki Vahowy ;-)Mieszanka, ale z foki tym razem.A tutaj zonkerek z sierści, no właśnie z jakiej sieści?Wrzuciłem temat pod ogólną dyskusję na fb, ale tam zdania są mocno podzielone.Mam dylemat między foką a wiewiórką. Bardziej skłaniam się ku foce, ze względu na grubość skóry oraz strukturę włosów okrywowych, ale pewności 100% nie mam.Mucha zawiązana na haku Hanak 970 #6 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Mucha bardzo selektywna . Pod koniec grudnia św. Mikołaj nie może się jej oprzeć . 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Już pisałem w szkółce, szybko Ci poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Na tułowiu efekt dzisiejszego barwienia quilli. Ja bym to określił jako dark sulphur :-)Muszka w rozmiarze 16 zawiązana na haku Akita 562 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lajcik Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Na tułowiu efekt dzisiejszego barwienia quilli. Ja bym to określił jako dark sulphur :-)Muszka w rozmiarze 16 zawiązana na haku Akita 562Jakiej firmy i klasy piórek używasz do jeżynek suchych much? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 W 80% jest to Whiting. Klasy naprawdę różne. W zależności od muchy jaką wykonuję, od budowy tej muchy itd.Do suchych much bardzo fajne kapki są z hodowli Collinsa. Ciężko je zdobyć, ale warto poszukać.W Europie handluje tym Toby Merigan z Funky FLy Tying. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zdjęć nie cytujemy!Bardzo fajne krewetki.Robione z speyowych piór ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 speyowy kogut taki w miarę nowy wynalazek jako substytut czapli.Do "nowoczesnych" i "amerykańskich" konstrukcji całkiem fajny, jednak w klasycznych muchach Herona nie zastąpi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Tak, to genetyk "spey". Trochę było zachodu żeby tą kapkę zdobyć, trochę to kosztowało ale nie znam innego materiału dającego taki efekt w krewetkowych wzorach. "Pategriseny" widziałem tez robione z marabuta (indyka), ale moje próby z tym materiałem nie były do końca zadowalające. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Mokra majówka zawiązana na haku Partridge Patriot w rozmiarze #6 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Rasowo wygląda!Jeżynka jest z barwionej kaczuszki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 dziękuję, kaczor barwiony na wood duck, podbicie jeżynka z kury w kolorze popielatobrązowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 To pewnie już nieaktualne, ale kiedyś moczylismy kacze piórka w wywarze z cebuli, co nadawało taki właśnie kolor.Teraz to pewnie specjalny barwnik. - tak czy owak efekt doskonały.Mokra klasyczna muszka, spokojne spławianie... tak tym łowisz?A może pod prąd lub jeszcze inaczej? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi