Skocz do zawartości

Nasze muchy

Kuba Standera

Rekomendowane odpowiedzi

Dodaj czerwony akcent w dupie lub na kołnierzu używając koniecznie nici Glo-Brite nr 4

Ogonek w tej nimfie nie musi być taki długi.

Po tych zabiegach Twoja nimfa stanie się o jakieś 39,5% bardziej atrakcyjna dla ryb

Poprawię, choć tej nici polecanej przez Ciebie nie posiadam. 

Panowie pomóżcie. Tak się pakowałem na wyjazd do Polski na weekend że zapomniałem spakować szelak a cholera pogoda nie zachęca do ćwiczenia rzutów więc chciałem coś pokręcić. Pytanie czym go na szybko zastąpić? Jakiś super glue?

Sally Hansen Hard as Nails, kup w Rossmanie i zapomnij o szelaku.

• Like 1

Dodaj czerwony akcent w dupie lub na kołnierzu używając koniecznie nici Glo-Brite nr 4

Ogonek w tej nimfie nie musi być taki długi.

Po tych zabiegach Twoja nimfa stanie się o jakieś 39,5% bardziej atrakcyjna dla ryb

Dokładnie 39,5% ? :o    Po takiej dokładnej rekomendacji  , to na 99,5%  zaraz wszystko zostanie wykupione. :D

Dokładnie 39,5% ? :o    Po takiej dokładnej rekomendacji  , to na 99,5%  zaraz wszystko zostanie wykupione. :D

Prawda, powinienem być bardziej dokładny. 39,54%. Tyle mi wyszło dzisiaj, ale to pewnie dlatego, że gęstość powietrza i wiatr się zmieniły.

A niech wykupują i cieszą się ze złowionych ryb, ja swoje zapasy już poczyniłem ;-)

• Like 1

Mam dwie butelki tego lakieru, jeden zgęstniał po roku, ale to chyba logiczne.

Działa niemal jak UV. Twardy, nie klei, nie rozpuszcza body stretchy co ciekawe.

Druga została zakupiona 3 mies. temu i jest rzadka, ale stabilna, nie płynie, całkiem szybko twardnieje. 

Jeśli dodacie za dużo acetonu to mogą "puszczać" syntetyki na pochewkach itp.

https://youtu.be/Ufmahh-zchE?t=422

• Like 1

Odnośnie UV , biorę resztki od znajomej kosmetyczki. Bardzo dobry i za free.

Jak przeźroczysty to odsprzedaj trochę. Nie mam takiej znajomej która by mi coś dała za free, żeby twardniało i nie kleiło się po (na muchy oczywiście). :D ;) ????

Warunek-musi być przeżroczysty!!!

• Like 4

Aktualnie mam jedną butelkę . Z tą przeźroczystością to jest tak że na zalakierowanie quilla jest dobry , ale cienka warstwa , smażenie i kolejna jak potrzeba. Grubych warstw  nie  robiłem, bo nie robię muchonów takich zalewanych. Ostatnio przy okazji zakupów w galerii handlowej, zaszedłem do dupeczki na stoisku / takie pomiędzy sklepami, a kasami /  z lakierami i pierdołami do paznokci. Lakierów UV , LED  cała masa, jakieś gruntujące, wykańczające, koloryzujące itp. Nie miałem pojęcia który do czego, a ona nawijała jak najęta. Cena to około 26-30 złotych za buteleczkę.

Ten lakier ze zdjęcia to jak pisałem , zwykły gęsty akrylowy, położony na body stretch Hends'a grubą warstwą , do wysychania - mucha do góry grotem. Ta kosmetyczka to oczywiście znajoma żony. Nawet dla lakieru nie zaryzykuję konfrontacji z moją Panią.