venom_666 Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Mallardzik z Klarnetem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio79 Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 O taki maluszek 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Pupa z catgutu w kasku: 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Wygląda jak Obcy.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Wygląda jak Obcy.... to zle czy dobrze ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Jest obrzydliwa, czyli doskonała! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 8 marca tuż, tuż ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 8 marca tuż, tuż Powinno być w pionie ale nie wiem jak obrócić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Powinno być w pionie ale nie wiem jak obrócić... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Dzieki Andrzej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Oliwkowe kiełże z CheweeHak Hanak 390 #14 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierżant Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Michał jak zwykle prezentuje wyborne rękodzieło.Do celów użytkowych, łowienia, skróciłbym nieco nóżki, ja wiem, może o połowę? Tak trzymać, Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Super Ryszardzie, że Ci się te kiełżyki podobają. Napisz proszę jeszcze z jakiego powodu nóżki mają być krótsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Michał jak zwykle prezentuje wyborne rękodzieło.Do celów użytkowych, łowienia, skróciłbym nieco nóżki, ja wiem, może o połowę? Tak trzymać, Michał. Nieeeeeee!!!!! Absolutnie!!!!! Nóżki maja dochodzić lub schodzić nawet poniżej ostrza. Zależy jaki hak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierżant Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 A, tak mi się wydaje, nie wiem czemu Odnoszę wrażenie, że całe kiełżyki są zbyt puchate. Może z krótszą fryzurą lepiej by tonęły? To tylko taka moja luźna uwaga, bo rzecz jasna chętnie bym je widział w swoim pudełku i na przyponie, jako że do ich łowności nie mam obiekcji.Do urody też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Ryszardzie,kiedyś przeprowadziłem test kiełżowy na dość trudnym terenie jakim jest sanowy OeS.Łowiłem dwoma imitacjami rudego kiełża. Jeden był dodatkowo dociążony niewielką główką wolframową.Ten dociążony wolframem nie miał właściwie żadnych wystających odnóży. Był to taki prototyp kiełżyka zalany żywicą UV.Drugi wyglądał bardzo podobnie do zaprezentowanego powyżej. Po kilkugodzinnym łowieniu, okazało się, że tego dnia, zarówno jeden jak i drugi wyjątkowo pasowały lipieniom.Udało mi się nawet złowić dublet. Po tym doświadczeniu stwierdziłem, że wszystkie bajki jakich można się nasłuchać na temat odnóży kiełży i takich tam, można wpuszczać jednym uchem a drugim wypuszczać.W przypadku kiełży bardzo ważne, jeśli nie najważniejsze jest umiejętne poprowadzenie przynęty. Jeżeli zrobisz to odpowiednio, żaden lipień nie odwróci się od Ciebie na pięcie ;-)Zaznaczam, że są to jedynie moje subiektywne odczucia, które oparte są na własnych doświadczeniach. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierżant Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Cóż, nie jestem zagorzałym fanem metody nimfowej, choć ją oczywiście czasem stosuję, zatem moje uwagi z pewnością nie są miarodajne.Nimfy mi się podobają, nawet bardzo, i podziwiam warsztat, bo mnie nie udało się jeszcze wykonać muchy, którą można pokazać w towarzystwie, choć w wodzie jakoś tam się sprawdzają.W zasadzie zaprzedałem się mokrej muszce.Na marginesie: próbowałeś zrobić bardzo stary, przedwojenny jeszcze wzór muchy Rozwadowsky fly nr 2, w wersji mokrej rozumie się?Znakomita przynęta, dla mnie numer jeden wśród mokrych.Wzór gdzieś wrzuciłem na forum, w wykonaniu Mistrza Wojciecha Węglarskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Rozwadowsky FlyNr 2 musi być skuteczna, bo to taki Mallard&Red V. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buszmenek Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 A ja taki machnąłem 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Michał. A czarna główka specjalnie? Czy nitka nie pod kolor?Pochwal się materiałami jak to nie tajemnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buszmenek Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Witam.Materiały to dubbing jasny róż UV oraz róż UV super materiał szczególnie ten jasny pod latarką UV jest jaskrawo różowy. Główkę specjalnie dałem czarną.Chociaż zastanawiam się czy nie lepiej zrobić tylko dwa czarne oczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Nie dawaj mu oczek, jak mu zrobisz oczka to w momencie kiedy zobaczy rybę będzie spieprzał Ślepy jest ok 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Dasz oczka, to namiastka krewetki będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Witam.Materiały to dubbing jasny róż UV oraz róż UV super materiał szczególnie ten jasny pod latarką UV jest jaskrawo różowy. Główkę specjalnie dałem czarną.Chociaż zastanawiam się czy nie lepiej zrobić tylko dwa czarne oczka Michu. Gdzie kupowałeś ten dubbing? Podrzuć linka lub nazwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Dla mnie to zupełnie nowe doświadczenie. Mam nadzieję, że trocie nie będą zbytnio wybredne. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi