pisarz Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 W głowie pełno pomysłów . 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buszmenek Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 no to teraz mój śmieszny wytwór wyobraźni. Zrobiłem mały test nad wodą na mojej rzece no i padł jeden jaź na ową muszkę oraz piękny odjazd sreberka szkoda że się spiął ale mucha działa 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Majówka zawiązana na haku Kamasan B160 #8 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Uklejki użytkowe 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiur Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Uklejki miazga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Uklejki użytkowePoproszę przepis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Użytkowe, czyli nie więcej niż 4 materiały, nie licząc nitki i haczyka .. Varivas 2500V #2, biały dywan, czarny dywan, flash, pro softhead small, łoczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 (edytowane) Fajne będą na bolka i opaskowego zandera Chyba że nawijałeś brusha, to drut jako piąty materiał P.S. Mnie już sie nie chce stosować do takich much typowo muchowych haków, kręcę na grubych "wormach" lub podobnych. Zadziory na trzonku nawet pomagają Edytowane 1 Kwietnia 2017 przez venom_666 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 (edytowane) Nie są na brushu, nie ma drutu, nie chce mi się go przygotowywać, to po prostu 4 pęczki białego dywanu, i jeden czarnego, ubogie, żeby mucha nie piła dużo wody. 2 środkowe związane na zamek, nie obcinam wtedy drugiego końca bardzo blisko, to powstaje kryza, która podpiera długie włosy i daje volume. Na to flash, główka i gotowe. 10 min. Edytowane 1 Kwietnia 2017 przez mack 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaker Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Uklejki, bomba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Moje dwie perełki i pupka . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Próbowałem ukręcić konika polnego bez użycia pianki , do której czułem jakąś niechęć . Niestety mucha okazała się mało pływająca i trzeba było się z pianką przeprosić. Moja pierwsza piankowa , to i wyszło jako tako . Może znacie jakiś fajny step konika polnego , żeby było bez pianki a mucha dobrze pływała ? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Bez pianki będzie trudno, Davie robi takiego gdzie ta pianka aż tak w oczy się nie rzuca poniżej mój koczkodan zrobiony trochę na wzór tego co mi go ostatnio niezły lorbas sponiewierał i ten/ta sponiewierana 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Próbowałem ukręcić konika polnego bez użycia pianki , do której czułem jakąś niechęć . Niestety mucha okazała się mało pływająca i trzeba było się z pianką przeprosić. Moja pierwsza piankowa , to i wyszło jako tako . Może znacie jakiś fajny step konika polnego , żeby było bez pianki a mucha dobrze pływała ? http://www.charliesflyboxinc.com/flybox/print.cfm?parentID=176 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 (...) Może znacie jakiś fajny step konika polnego , żeby było bez pianki a mucha dobrze pływała ? Możesz łów z pianki zastąpić tułowiem zbudowanym z sierści jelenia jak w jętkach + główka z sarny na rewersie... ale pianka to pianka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Wynik niedzielnego testu uklejek był na tyle obiecujący że przymierzyłem się do wykonania wersji pstrągowej kozostrzebla ☺. Prezentacja a'la mokra Włoszka. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Na wiosenne pstrągi 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 @mackPrzezajeb*****e!!!!????????Opisz materiały (z kolorystyką) i jak robisz te plamki. Na jakim haku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Materiały i haczyki te same co u uklejki, tylko dywan kremowy, biały i oliwkowy i flash też oliwkowy. Plamki zrobiłem pisakiem do renowacji porysowanych mebli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pumeks Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 (edytowane) Moja podstawowa mucha w kwietniu . Przeważnie na skoczku , mniej lub więcej dociążona ołowiem ;-) Edytowane 4 Kwietnia 2017 przez Pumeks 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 A coś więcej na jej temat;tułów wygląda na zająca, pomarańczowy torax z czego ?, przewijka chyba z żyłki (nie błyszczy się) odnóża kuropatwa i ogonek - chyba jakaś kuraa hak - rozmiar #10 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pumeks Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Ogonek - siodło kury , Body - Maska zająca , przewijka- drut srebrny Uni 0,08 , Pakunek - wapsi awersone dubbing orange , jeżynka - kuropatwa . Hak- knapek G rozmiar od 8 do 16 tki ;-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Chrusty na #12, skrzydełka Hemingway's 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavko Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Jak z aerodynamiką - bardzo skręcają żyłkę? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Nie wiem, jeszcze nie testowałem nawet pływalności. Na ryby idę dopiero jak będzie wszystko zielone i owady w powietrzu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi