Skocz do zawartości

Nasze muchy

Kuba Standera

Rekomendowane odpowiedzi

Fajne będą na bolka i opaskowego zandera ;)

Chyba że nawijałeś brusha, to drut jako piąty materiał ;)

P.S. Mnie już sie nie chce stosować do takich much typowo muchowych haków, kręcę na grubych "wormach" lub podobnych. Zadziory na trzonku nawet pomagają :)

Edytowane przez venom_666
  • Like 1

Nie są na brushu, nie ma drutu, nie chce mi się go przygotowywać, to po prostu 4 pęczki białego dywanu, i jeden czarnego, ubogie, żeby mucha nie piła dużo wody. 2 środkowe związane na zamek, nie obcinam wtedy drugiego końca bardzo blisko, to powstaje kryza, która podpiera długie włosy i daje volume. Na to flash, główka i gotowe. 10 min.

Edytowane przez mack
  • Like 1

Próbowałem ukręcić konika polnego bez użycia pianki , do której czułem jakąś niechęć :( . Niestety mucha okazała się mało  pływająca :angry: i trzeba było się z pianką przeprosić.    Moja pierwsza piankowa , to i wyszło jako tako facepalm.gif.

Może znacie jakiś fajny step konika polnego , żeby było bez pianki a mucha dobrze pływała ? :)

post-52308-0-31062000-1491158635_thumb.jpg

post-52308-0-15698500-1491158662_thumb.jpg

• Like 4

Bez pianki będzie trudno, Davie robi takiego gdzie ta pianka aż tak w oczy się nie rzuca

poniżej mój koczkodan zrobiony trochę na wzór tego co mi go ostatnio niezły lorbas sponiewierał

post-46382-0-11587400-1491165498_thumb.jpg

i ten/ta sponiewierana

post-46382-0-06112000-1491165538_thumb.jpg

• Like 2

Próbowałem ukręcić konika polnego bez użycia pianki , do której czułem jakąś niechęć :( . Niestety mucha okazała się mało  pływająca :angry: i trzeba było się z pianką przeprosić.    Moja pierwsza piankowa , to i wyszło jako tako facepalm.gif.

Może znacie jakiś fajny step konika polnego , żeby było bez pianki a mucha dobrze pływała ? :)

;)

http://www.charliesflyboxinc.com/flybox/print.cfm?parentID=176

• Like 1