ezehiel Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Dopiero dostaly oczy Michaaaal,namocz mocno, wrzuć do wody, daj jej opaść i wyciągnij ją szybko, sam powiedz czy nie stawiają zbyt dużego oporu w wodzie i podczas rzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaaaal Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Michaaaal,namocz mocno, wrzuć do wody, daj jej opaść i wyciągnij ją szybko, sam powiedz czy nie stawiają zbyt dużego oporu w wodzie i podczas rzutu.Podziękował za radę. W tym tygodniu podjade nad wodę i zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Michał, ta pianka je utrzymuje na powierzchni, czy są takie "zawieszone" w toni dzięki niej?Płyną deczko pod powierzchnią z tendencją wolno opadającą opadającą.Jeśli trafisz w odpowiednim momencie przed lipienia...... jeszcze się taki nie urodził, który by nie chapsnął ;-) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 (edytowane) Przyszły nowe super kapska http://jerkbait.pl/topic/92772-prośba-o-pomoc-w-identyfikacji-kapki/page-2#entry2168275 Trzeba było na biegu wypróbować... Taka 10 cm konstrukcja rybkoksztaltna Może coś połowi Edytowane 7 Czerwca 2017 przez Guzu 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Przyszły nowe super kapskahttp://jerkbait.pl/topic/92772-prośba-o-pomoc-w-identyfikacji-kapki/page-2#entry2168275Trzeba było na biegu wypróbować...Taka 10 cm konstrukcja rybkoksztaltna IMG_20170607_165031855.jpgMoże coś połowi Na shanku namotałeś? Bo haczyk to nie jest. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Na shanku namotałeś? Bo haczyk to nie jest. ..Tak, już całkowicie przeszedłem na trzonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Tak, już całkowicie przeszedłem na trzonkiTo w czymś pomaga? Długie wystające pióra nie płaczą się z luźnym hakiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 (edytowane) To w czymś pomaga? Długie wystające pióra nie płaczą się z luźnym hakiem?To po pierwszeWogole się nie zakładają o łuk kolankaPo drugie mogę zastosować cienkie haki ... Edytowane 7 Czerwca 2017 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 Guzu jak łączysz hak z shankiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 Są dwa sposoby, albo zakładasz na tylne oczko przed wiązaniem - możesz wtedy robić muchy "przegubowe" czyli częśc na haku, część na trzonku, albo dowiązujesz na trzonku pętlę z dacronu, stalowej plecionki, grubej żyłki itp. a muchę wykonujesz na samym shanku. Hak możesz wtedy dowolnie wymieniać na nowy gdy się stepi, mocować go ostrzem w górę lub w dół, lub zakładać haki w róznych kolorach.Drugi sposób stosuje się najczęsciej w intruderach.Sposób z pętlą ma jeszcze jedną zalete - jesli sam robisz trzonki z drutu, nie musisz wyginać tylnego oczka ;-) połowa roboty mniej z wyginaniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 (edytowane) Guzu jak łączysz hak z shankiem?Jak wszystko u mnie = czyli niekoszernie Zależy jaki długi ogon ma przynętaAlbo kółko i agrafkaAlbo krętlik i agrafka Oczywiście montuje to na etapie formowania stelażu. Po pierwszej paczce kupnych trzonków, wykonuje je sam.A nawet jestem właśnie na etapie zakupu giętarki do drutu w tym celu Tu rzut oka na przynete od dołu ( brzucha), widać co nie co... Edytowane 8 Czerwca 2017 przez Guzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 Ważne, że skuteczne.Podoba mi się ten pomysł. Żeby nie mnożyć wątków - znalezione w sieci 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 12 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 Trochę nowych micro jigów 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Przyszły nowe super kapska http://jerkbait.pl/topic/92772-prośba-o-pomoc-w-identyfikacji-kapki/page-2#entry2168275 Trzeba było na biegu wypróbować... Taka 10 cm konstrukcja rybkoksztaltna IMG_20170607_165031855.jpg Może coś połowi Pokazywalem konstrukcje, to teraz przykladowa zdobycz w kropki na ta przynete.Nie wyszla doskonala. Teraz bym pare szczegolow inaczej w niej rozegral.Ale na zacienionej, szybkiej wodzie robila ... Tak sie polubili z malym krolewiczem, ze ten nie chcial wogole wracac do siebie bez niej 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 (edytowane) Ostatnio łowię sporo jazików (takich ok 35-40 cm) na "moim" ciurku, specjalnie na tą okazję zrobiłem sobie kilka "robaczków, w ubiegłą sobotę były kilerem - ponad 40 rybek na haku druga sprawa, ze na nic innego nie łowiłem. Jutro jadę na trzy dni na Odrę (Piaski-Bielinek) to przetestuję robaczki na odrzańskich mulakach ... Edytowane 14 Czerwca 2017 przez janusz.walaszewski 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 Ostatnio łowię sporo jazików (takich ok 35-40 cm) na "moim" ciurku, specjalnie na tą okazję zrobiłem sobie kilka "robaczków, w ubiegłą sobotę były kilerem - ponad 40 rybek na haku druga sprawa, ze na nic innego nie łowiłem. Jutro jadę na trzy dni na Odrę (Piaski-Bielinek) to przetestuję robaczki na odrzańskich mulakach ... Robaczek_1.jpgRobaczek_1.2.jpg Na Odrze atak z brzegu czy desant z wody ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 Raczej z brzegu, choć desant też pewnie będzie możliwy bo zbiera się większa ekipa i ma być kilka łódek. Ale z tego co słyszałem to "chłopaki" chcą trolować, przepraszam, trolingować na Bielinku Zatem niczego wykluczyć nie można ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 Raczej z brzegu, choć desant też pewnie będzie możliwy bo zbiera się większa ekipa i ma być kilka łódek. Ale z tego co słyszałem to "chłopaki" chcą trolować, przepraszam, trolingować na Bielinku Zatem niczego wykluczyć nie można ...Powodzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasyl Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 Guzu, jak będziesz motał następną muchę to byś zrobił taki mini foto reportaż krok po kroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 Guzu, jak będziesz motał następną muchę to byś zrobił taki mini foto reportaż krok po kroku.Ale ja jestem nawet nie początkujacy, ja dopiero zaczynam raczkować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 Brzydale 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 Ale ja jestem nawet nie początkujacy, ja dopiero zaczynam raczkować Ciekawe co będzie jak wstaniesz z kolan 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 BrzydaleTen górny to pewnie okoń, a ten dolny to świnka morska malowana w okonia? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 Odnośnie tych spinnmuch, zrobię jeszcze w tym miesiącu krótkie fotostory i wstawię na Jerka.Ale to na pewno po 20 czerwca, gdy wrócę do PL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 Odnośnie tych spinnmuch, zrobię jeszcze w tym miesiącu krótkie fotostory i wstawię na Jerka.Ale to na pewno po 20 czerwca, gdy wrócę do PLTak w ogóle to nam tu trochę oczy mydlisz czekamy na zdjęcia i wrażenia z połowów przy pomocy flymuch a nie spinnmuch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi