venom_666 Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 weź tego więcej, potnij na "porcje" i rzuć na giełde zeby się z kolegami podziałkować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 (edytowane) Materiał z którego powstały żuczki , to pianka zabezpieczająca towar na paletach . Wczoraj znów widziałem jak w hurtowni z którą współpracuję , setki metrów były wywożone na śmietnik . Jednak tym razem odciąłem kawałek i dziś powstały z niej takie żuczki . Materiał jest niesłychanie lekki i transparentny ,a co najważniejsze za darmo dostępny w każdej ilości , zobaczymy czy rybom się spodoba. A jak z pływalnością, sprawdzałeś, nie nasiąka ? Marian dobrze gada Edytowane 24 Czerwca 2017 przez janusz.walaszewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 A jak z pływalnością, sprawdzałeś, nie nasiąka ?Przez kilka minut ugniatałem piankę pod wodą i trochę wchłonęła wody , ale nadal była niezatapialna. Zobaczymy jak to wyjdzie podczas łowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 Na poprawienie pływalności takich różnych żuczków czy innych wynalazków można zastosować mój patent jeszcze z lat '70 Otóż wycinam cieniutkie paski (zależy od wymiaru haka) z tzw wysokociśnieniowego styropianu, to materiał stosowany w morskich kamizelkach ratunkowych, i mocuję jeden od góry a drugi od dołu trzonka haka. Dopiero na to dubbing czy inny materiał na tułów, w ten sposób można np. zrobić teoretycznie mokrego red tag'a, który będzie pływał tuż pod powierzchnią 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 (edytowane) weź tego więcej, potnij na "porcje" i rzuć na giełde zeby się z kolegami podziałkować Pierwszą myślą o zastosowaniu pianki to była osuszka do much , bo pianka jest na tyle twarda że dobrze trzyma wbity w nią haczyk . Ukręcenie z niej much , to pomysł dzisiejszy i spontaniczny.Ponieważ cierpię na chroniczny brak czasu , to podzielenie się pianką możliwe tylko jeśli ktoś reflektuje po 1 zł za metr ,ale minimalna ilość to 100 metrów . Lub obojętna ilość i za darmo , ale odbiór osobisty. Edytowane 24 Czerwca 2017 przez pisarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Chrusty z nowym materiałem na tułowie. Jak się sprawdzi to napisze co to 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zalewajka w hiszpańskim stylu, która okazała się muszką wyjazdu.Pstrągi i lipienie z Vahu uwielbiają fiolet, ale tylko wcześnie rano ;-) 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Tomek. A jezynka z czego na tych chrustach? Sierść z ...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Mieszanka kreta, foki i wiewiórki amerykańskiej.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Taka jętka wyszła sobie z Soliny i padła na mojej łódce. Czy tak właśnie wyglada "wychodząca" larwa jetki majowej?________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Mieszanka kreta, foki i wiewiórki amerykańskiej.... Mam nadzieje, ze chociaz proporcje tej mieszanki pozostana tajne.Inaczej ryby beda BEZ szans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Taka jętka wyszła sobie z Soliny i padła na mojej łódce. Czy tak właśnie wyglada "wychodząca" larwa jetki majowej?________Witam.W ubiegłym roku zrobiłem kilka zdjęć jętki majowej podczas "wylinki"Jedno z nich poniżej.W tym roku nie trafiłem na "rójkę" "majówki".Kłaniam się Marian. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 (edytowane) Mam nadzieje, ze chociaz proporcje tej mieszanki pozostana tajne.Inaczej ryby beda BEZ szans Daniel, robię to na "oko" ciężko mi teraz powiedzieć ile czego, tą mieszankę robiłem już dawno temu. Edytowane 4 Lipca 2017 przez Tomek.M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 5 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 Marian. To nie jest raczej wylinka. Ta normalna nimfa z "wkładem" (owadem) w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 5 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 (edytowane) Marian. To nie jest raczej wylinka. Ta normalna nimfa z "wkładem" (owadem) w środku. Witam.Piszesz i masz Wszystkie zdjęcia z roku ubiedłego.Zdjęcia zrobione" nie najlepszym" aparatem.Kłaniam sie Marian. Edytowane 5 Lipca 2017 przez marian-56 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Noooooo. To są wylinki.Ta z pierwszej fotki to wychodząca jętka która "nie zdążyła". Jak wielkość w mm (cm) tego czegoś? Wylinek i jetki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 (edytowane) Noooooo. To są wylinki.Ta z pierwszej fotki to wychodząca jętka która "nie zdążyła". Jak wielkość w mm (cm) tego czegoś? Wylinek i jetki?Witam.Zdjęcia robione w ubiegłym roku.Jeśli dobrze pamietam to wylinki miały ok 3,5cm~4cm.Jętki miały ok~ 4cm +ogonek.Kłaniam się Marian. Edytowane 6 Lipca 2017 przez marian-56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 (edytowane) Witam.Znalazłem jeszcze zdjęcia jętek.Zrobione w celu "zapamiętania" ubarwienia jetki.Jak widać na zdjęciach jętki mają dwa "odcienie" koloru.Wielkośc ok 3cm~3,5cm.Kłaniam się Marian. Edytowane 6 Lipca 2017 przez marian-56 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 7 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 (edytowane) Caenis i Trico Spinners zawiązane na haczykach w rozmiarze 16 Edytowane 7 Lipca 2017 przez MichałZ 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 Witam.Znalazłem jeszcze zdjęcia jętek.Zrobione w celu "zapamiętania" ubarwienia jetki.Jak widać na zdjęciach jętki mają dwa "odcienie" koloru.Wielkośc ok 3cm~3,5cm.Kłaniam się Marian. Marianie, fajne zdjęcia. Ładnie widać część cyklu rozwojowego jętek. Te z dolnych zdjęć "wyszły" z tych co na górnych zdjęciach :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 Marianie, fajne zdjęcia. Ładnie widać część cyklu rozwojowego jętek. Te z dolnych zdjęć "wyszły" z tych co na górnych zdjęciach :-)Witam.Z "wylinek" były jętki ze zdjęcia z ubiegłego roku (spent).-Większe.Jętki "różnokolorowe" były na następnym wyjeżdzie (mniejsze). Jeśli mnie pamięć nie myli Kłaniam się Marian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 Miałem na myśli te ostatnie zdjęcia. Różnokolorowość wzięła się z tego, że to są owady w różnych stadiach rozwoju. Żółtozielonkawe wylatują z wody, lecą w krzaki i wracają już takie jak na dolnych zdjęciach. Składają jajeczka i dopiero wtedy stają się spent :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 Różnokolorowość wzięła się z tego, że to są owady w różnych stadiach rozwoju. Żółtozielonkawe wylatują z wody, lecą w krzaki i wracają już takie jak na dolnych zdjęciach. Składają jajeczka i dopiero wtedy stają się spent :-) Myślisz? Czy żartujesz? Wg mnie te same jętki ale w rożnych kolorach i "stadia" nie mają żadnego znaczenia w ich kolorystyce.Są żółto- zielone i są czarno-białe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 Ta jasna to stadium dun, ta ciemna to ta sama jętka tylko juz w stadium spinner. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xionc83 Opublikowano 11 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 Naszło mnie na takie cuda 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi