Skocz do zawartości

Nasze muchy

Kuba Standera

Rekomendowane odpowiedzi

Muchy testowe na mętną wodę... na tubie "predator", SR wiązany na rewers + flasz, "Bałer rig" z ogonkiem "łigel"  z czepka pływackiego + grzechotka.

Nie cytujemy zdjęć!

Bauer rig zabił mi 2 ryby w zeszłym tygodniu, pomimo zagiętych zadziorów :( . Jak zassie głęboko nawet wyjęcie tego spod pokrywy skrzelowej szamoczącej się ryby dla mnie niewykonalne... Rezygnuje z tego patentu, jak chcą brać to nie ma problemu ze skutecznością pojedynczego haka... natomiast sam drut z pętelka do podczepienia ogonka jak najbardziej :)

• Like 2

Witam.

Taka sama, tylko bardziej kolorowa z brokatem (są takie pianki A4 po c.a. 3 zł na Allegro) będzie doskonale imitowała Złotolitkę - popularną na nadwodnych krzaczorach muchę  :)

https://swiatmakrodotcom.wordpress.com/2014/06/23/zlotolitka-chrysis-fulgida-podstepna-pieknosc/

Pozdrawiam.

• Like 1

Bardzo skromnie, pokażę tylko jedną muchę. Efekt przemyśleń, obserwacji, i kombinacji. Celem był lipień, i został zrealizowany, w powtarzalny sposób, więc nimfa trafiona.
post-60067-0-81268800-1505229180_thumb.jpg

Bazą dla pomysłu była antalówka. Jednak, oryginalny wzór nie działał wystarczająco dobrze. Jak widać, nimfka dostała oliwkowy dubbing z królika, i to był strzał w 10. 
Kardynała nie trafiłem - brań było dużo, sporo małych ryb spadło, ale - jestem zadowolony.

Edytowane przez Kacper.K
Niewymiarowy lipień
  • Like 3