Zielony Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Witam.Piotrze, może jakiś "tutorial" ? Pozdrawiam.Propozycja dobra. Przy odrobinie wolnego czasu postaram się sprostać zadaniu.Pozdrawiam. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 14 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 Trochę wbrew naturze skrzyżowałem mrówkę czarną z czerwoną . Nie oduczę się kombinować i eksperymentować 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 14 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 Kombinuj, kombinuj spróbuj wersji parachute 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 Kombinuj, kombinuj spróbuj wersji parachute Janusz , posłuchałem zaleceń. Spróbowałem i kombinowałem 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 Janusz , posłuchałem zaleceń. Spróbowałem i kombinowałem No i całkiem zgrabnie Ci to wyszło, tylko skrzydełko powinno być raczej białe a nie czerwone, ale rozumie, że to taka "próbka dla wprawy". Z drugiej strony z rybami nie ma reguł i nigdy nie wiadomo czy akurat nie mają w du... gdzieś koloru skrzydełka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 Piotr, super Ci to wyszło, ale obawiam się, że może tonąć Hak duży i gruby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 (edytowane) Piotr, super Ci to wyszło, ale obawiam się, że może tonąć Hak duży i gruby.Od tygodni kilku dni siedzę w domu i walczę z grypą , dlatego kręcę na tym co posiadam.Hak mógłby być zdecydowanie cieńszy , ale tragedii chyba nie ma . Na zdjęciu wyszedł faktycznie grubaśnie Edytowane 15 Października 2017 przez pisarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 W ramach kuszenia jesiennych okoni wypracowałem taką oto "rybcię" Jakiś tutorial, opis użytych materiałów? Szukam czegoś na pasiaki, a Twoja mucha wygląda bardzo obiecująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 Jest taki "krętacz" na YT specjalizujący się w realistycznych kopiach owadów, pewnie widzieliście. Jak nie to wklejam filmik z "kręcenia" mrówki https://www.youtube.com/watch?v=LRsylGIpAcM 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 A mi się spodobał White Death, tylko zrobiłem go z oczami z łańcuszka W niedziele mam zawody to wypróbuje. Jak sie sprawdzily WD na zawodach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Piotr, super Ci to wyszło, ale obawiam się, że może tonąć Hak duży i gruby. Dobrym hakiem, którego używam do emergerów to Hanak Klinkhammer. Może do mrówy też się nada? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Daniel, całkiem spoko, okonie fajnie na nie reagowały. Niestety oba obcięły mi szczupaki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Daniel, całkiem spoko, okonie fajnie na nie reagowały. Niestety oba obcięły mi szczupaki Dzieki za info Jaki to material byla ta siersc na nich ? to byl krolik cross cut ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 (edytowane) Dokładnie biały krolik cross cut Można dodać na bokach jeszcze po pasemku jakiegoś flesha. Bedę jeszcze kombinował. Ale mucha fajnie pracuje i jest niesamowicie lekka, jak na strima Edytowane 17 Października 2017 przez Tomek.M 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 (edytowane) ... Edytowane 17 Października 2017 przez janusz.walaszewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 Witam.Szybkie pytanie - wpadła mi w ręce czapka z królika w idealnym stanie. Futerko piękne, lśniące i gładziutkie.I co z tym zrobić ... ???Pozdrawiam.PS. W zanadrzu mam jeszcze kołnierz z nutrii ... też nie wiem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 pociąć w paski na zonkery, ostrzyc i przemielic na dubbing... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 (edytowane) Jęteczka #16 hak: Hends 404BL #16ogonek: Coq de Leon (Hends)tułów: Quill body pearl (Sttuff)skrzydełka: popielate CDC (Z&M)jeżynka: kremowy kogutnić: Uni-thread 8/0, rusty-dun Edytowane 19 Października 2017 przez Krzysiek Dmyszewicz 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 Okrutnie bogata , ale mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 Witam.No właśnie o dubbingu najbardziej myślałem, bo materiału na zonkery mam sporo, ale to moje futro w porównaniu z taką zającową maską jest jak jedwab przy zgrzebnym płótnie ... nie będzie króliczy "mientki" i w sumie nasiąkliwy materiał do bani na dubbing ?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 90% dubbingów z zajaca, dostepnych na rynku, to tak naprawdę królik.Na tułowie do suchych się nie nada, ale do mokrych i nimf jak najbardziej. Jest tez uzywany w róznych mieszankach jako składnik który zapobiega "sypaniu" się dubbingu.Maska, podobnie jak ucho to już zupełnie inny i ciut "specjalnego stosowania" materiał Fajny materiał na woolheady w mniejszych streamerach i jesli odpowiednio długa sierść, to fajny jako podbudowa w zonkerach które mocujemy jedynie przy główce, lub wiązany małym pęczkiem na wierzchu, gdy chcemy uzyskać ładne przejście z główki w skrzydełko.Dobrze też się sprawdza w muchach z lisa, jako miekka jezynka.Tylko od Twojej wyobraźni zalezy gdzie i jak zastosujesz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 90% dubbingów z zajaca, dostepnych na rynku, to tak naprawdę królik.Na tułowie do suchych się nie nada, ale do mokrych i nimf jak najbardziej. Jest tez uzywany w róznych mieszankach jako składnik który zapobiega "sypaniu" się dubbingu.Maska, podobnie jak ucho to już zupełnie inny i ciut "specjalnego stosowania" materiał Napisz coś więcej o tym dlaczego zając jest lepszy od królika na suche (na co stosować) i do jakich "specjalności" stosować maskę i ucho (zająca, królika).Nie mam żadnej wiedzy w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 Arek, Ty tak na poważnie??Sierść na masce jak i na uchu jest króciutka, bardziej "oścista" daje zupełnie inny efekt w dubbingu na nimfach (cała seria GRHE + warianty), ma też inne kolory.Z zająca z okrywowych po usunięciu podszerstka zrobisz w pętli jezynki do suchej lub spidera, w małych mokrych zastapisz wiewiórkę w podbudowie skrzydełek mokrych bezjezynkowych. Normalny dubbing z zająca, dzięki sztywnym okrywowym jest też własnie taki "ościsty" i dużo fajniejsze z niego wychodza kiełże, czy przy zastosowaniu na thoraxie nimf innych imitacje nóżek. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 Niby po sezonieAle jednak tez PRZED sezonem.Z kolekcji na 2018.Taka bialo blyszczaca rybno podobna propozycja dla Pstragow 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Arek, Ty tak na poważnie??Sierść na masce jak i na uchu jest króciutka, bardziej "oścista" daje zupełnie inny efekt w dubbingu na nimfach (cała seria GRHE + warianty), ma też inne kolory.Z zająca z okrywowych po usunięciu podszerstka zrobisz w pętli jezynki do suchej lub spidera, w małych mokrych zastapisz wiewiórkę w podbudowie skrzydełek mokrych bezjezynkowych. Normalny dubbing z zająca, dzięki sztywnym okrywowym jest też własnie taki "ościsty" i dużo fajniejsze z niego wychodza kiełże, czy przy zastosowaniu na thoraxie nimf innych imitacje nóżek.A królik jest zły (gorszy)? Tez ma uszy, maskę, ....Jeżeli zając jest lepszy to chyba zacznę zbierać "trupy" po drogach (jak wierwiórki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi