jasiekcom Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 i kolejne nimfetki :-) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 Kolory jesieni, które lubię. Haki 4/0 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 Chwilo powróciłem do nimfek.Kilka jigów, zalanych DC UV Fine resin na Hanakach 400 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bezi Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 Co to za przewijka błyszcząca, możesz zdradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 Co to za przewijka błyszcząca, możesz zdradzić?Quill body pearl, handlowa nazwa tego wynalazka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 (edytowane) Blob Edytowane 21 Listopada 2017 przez Tomek.M 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Zainspirowany szkołą muchową, ukreciłem coś takiego: Hak #12 kiełżowyGłówka 3mm wolfram pinkNić wiodąca 8/0 olive dun UNITłów : quill z stosiny pióra mieczowego bażanta, na podkładzie z flasha zielonegoPochewka: promienie chorągiewki pióra ogonowego bocznego bażantaOdnóża: maska zająca A tu warianty tej samej idei: 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FoamFly Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Quillówka 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 No i dziś było potwierdzenie skuteczności nimfki z różową główka z posta powyżej. Kardynał też polubił, tak bardzo że sobie zabrał po prawie 10 minutach holu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 10-cio minutowy hol lipienia?! To co to był za potfffór? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 "... quill z stosiny pióra mieczowego bażanta, na podkładzie z flasha zielonego"Wrzuć fotkę tego pióra lub quilla. Mieczowe bażanta? Które to? Ogonek nimfy z czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Suchar na #12 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 https://bogdangawlik.pl/product-pol-7977-BG-Ogon-Koguta-Bazanta.htmlTakie pióro, powszechnie używany PT. Centralne z ogona. Słyszałem określenie "mieczowe", co dobrze opisuje kształt. Lepiej niż to samo określenie w odniesieniu do pawia, które to pióra mnie przypominają raczej szablę...Ogony w nimfach - mallard bronze, w ostatniej z pióra sikorki. Lipień był spory, na przyponie 0,12, i po zacięciu poszedł w bystrze. Moze tonnie było całe 10 minut - wydawało mi się że trwa to długo, i pewnie dlatego poszedł " w długą", o jeden klik przykręciłem hamulec... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Takie pióro, powszechnie używany PT. Centralne z ogona. Słyszałem określenie "mieczowe", co dobrze opisuje kształt. Lepiej niż to samo określenie w odniesieniu do pawia, które to pióra mnie przypominają raczej szablę...Ogony w nimfach - mallard bronze, w ostatniej z pióra sikorki. Jak z tego robisz quill? Tak jak ze stosiny pawia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 (edytowane) Odrywasz 2-3 stosiny, przywiązujesz cienszym końcem do haka i nawijasz w strone oczka. Wczesniej warto z nici wiodacej utworzyć podstawe pod tułów oraz później przewinąć całość cieniotkim drutem lub jedwabiem dla wzmocnienia. Przewijamy w przeciwną stronę niż stosine. Edytowane 24 Listopada 2017 przez Tomek.M 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Panowie, rzućcie okiem na step#1 w nowej odsłonie szkoły kręcenia - wszystko jest opisane. Quill z stosiny robi się odrywając pasek "skórki". Niestety rzadko udaje się taki ładny jak na pierwszej nimfie. Zaletą nawet jednorodnego kolorystycznie, jest wypukły kształt, który już robi segmentację, a przewinąć mozna dodatkowo czymś kontrastującym. Np. izolacją z elektroniki (dławik toroidalny elektronicznego zapłonnika do świetlówki ma fajne kabelki ) 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Pierwsze próby z lipieniem ;P Będzie jeszcze kilka. Pstrągi zweryfikują 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobiasz Stream-Fly Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Moje ulubione muchy na szczupłego 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 Kilka nimfek z wczorajszego popołudnia ;-) 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 Kilka nimfek z wczorajszego popołudnia ;-)Zrobiło się świątecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 Zrobiło się świątecznie No to żeby tradycji stało się zadość... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 No to żeby tradycji stało się zadość... ;-)Czy można minusować posty? ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 (edytowane) Witam Panowie i Panie. To moja pierwsza muszka na Jerku. Co myslicie o takim kiełżyku? Edytowane 30 Listopada 2017 przez pietrus 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Wygląda smakowicie[emoji106] Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Garbaty jak mój sąsiad skradający się pod balkonem jak wraca zawiany z garażu. Co by go stara nie zobaczyła, bo rabanu narobi. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi