etherni Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Ciąg dalszy zabawy z quillem ze stosiny. Tym razem haki #16. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Ta ostatnia po prawej bardzo fajna, zgrabna i odpowiednie proporcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Materiał jak widać nie jest najprostszy w obróbce, i do małych haków kiełżowych za sztywny. Myślę, że przy rozmiarach poniżej #14 pójdę w jigowe, a do wygiętych pozostanie klasyczny pawi quill. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiekcom Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zając w "kasku" i zając "skin" 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Garbaty jak mój sąsiad skradający się pod balkonem jak wraca zawiany z garażu. Co by go stara nie zobaczyła, bo rabanu narobi.Dobre! Mucha może być skuteczna bo Twój opis idealnie pasuje do "ofiary" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Dobre! Mucha może być skuteczna bo Twój opis idealnie pasuje do "ofiary" Będzie selektywna, na tłuste samice Tylko gdzie pstrąg ma założyć papiloty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 W ramach nauki: poniżej wynikowa wolnej niedzieli i przeglądania filmów na YouTubie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Witam.Dzisiaj byłem zobaczyc "płetwy kardynalskie", nie udalo sie .Były tylko "młodziezowe".Muchy na które próbowałem zobaczyć "kardynała" , zdjecie.W wątku "grudzień" więcej zdjęć.Kłaniam sie Marian. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Dawno nie kręciłem nimf. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Za oknem szaro, ciemno, buro To na imadelku kolorowo i optymistycznieNowy sezon coraz blizej ! 12 centymetrowa propozycja na plytkie lowiska. Ryby szybka ja zniszcza . Wiem to Taka kryza z zonkera to istny cud natury.Reaguje na kazda zmiane nurtu, cien, struge, kamien, kant, rynne i co tylko wplywa na zmiane przeplywu wody, w ktorej porusza sie przyneta.Nie istnieje zadna guma, silikon czy inny plastik, ktory tak naturalnie i plynnie pracowalby w cieczy. A ze potem sa odpowiednie piorka, flashe i inne zachety, to juz jesienia sie przekonalem, ze na plytkiej wodzie ciezko stawac w szranki z taka przyneta. Prace przygotowawcze do sezonu 2018 w toku .I tyle w temacie 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Guzu, nie jestem w temacie, ale gdzie jest haczyk i na jaki to gatunek ryby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 To jest sama mucha, hak jest później doczepiony.Szczupak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Guzu, nie jestem w temacie, ale gdzie jest haczyk i na jaki to gatunek ryby?Pstrag potokowy będzie na to złapanyA hak doczepiam bezzadziorowy do kółka łącznikowegoKilka wpisów wcześniej w tym wątku pokazywałem stelaże,które sam robię a na nich buduje te swoje przynęty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 To jest sama mucha, hak jest później doczepiony.SzczupakNie.ja szczupaków na to nie łowię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Nie.ja szczupaków na to nie łowię to te potokowce mają po 60cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 to te potokowce mają po 60cm?No maja:)Niestety nie wszystkie, ale ileś tam się w sezonie trafia 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 No maja:)Niestety nie wszystkie, ale ileś tam się w sezonie trafia Daniel, nie bądź taki skromny, sam wiesz, że są tam takie ponad 70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiekcom Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 I kolejny zajączek :-) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Daniel, nie bądź taki skromny, sam wiesz, że są tam takie ponad 70 Janusz, Ale to wszystko jest szczera prawda.I nie chodzi o falszywa skromnosc.Kazda ryba ponad 70 cm ma przeciez ponad 60 .Ezehiel pytal o 60taki i odpowiedz jest twierdzaca Czasami mam szczescie zlapac takiego Pstraga. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Ciężko pracujemy, nie próżnujemy ;-)Jigi zawiązane na Hanakch 400 w 3 rozmiarach 12,14,16Quill zalany i zesmażony jedyną niepowtarzalną żywicą światłoutwardzalną Deer Creek. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 W przedszkolu syna zrobili konkurs na ozdoby choinkowe, to żeśmy z Konradkiem siedli do imadła 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Michał - największa hurtowania much w PL :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 (edytowane) Michał - największa hurtowania much w PL :-) Najpiękniejszych zapomniałeś dodać. Idealne wręcz na sanowe ryby.Zna się na rzeczy. @hi towerKonradek pewnie wygra ten konkurs tą "baba Jagą". Edytowane 4 Grudnia 2017 przez trout master 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Super "baba Jaga", poważnym krętaczom też się zdarza ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 (edytowane) Michał - największa hurtowania much w PL :-)Krzysiek, jaka tam hurtownia? ;-)W naszym warsztacie wykonujemy zlecenia klientów indywidualnych i sklepów i tylko zlecenia, nie mamy zapasów, co wyklucza nas jako hurtownię.Baza jest w Polsce, natomiast odbiorców mamy rozlokowanych po całym świecie.Aktualnie robimy dość duże zamówienie na potrzeby amerykańskiego sklepu i ściśle powiązanego z nim US Fly Fishing National Team.Tak, że istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo, że przy okazji kolejnych zawodów wysokiej rangi, zawodnicy USA będą łowili właśnie naszymi muchami. Edytowane 4 Grudnia 2017 przez MichałZ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi