live4flyfishing Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 (edytowane) Super "baba Jaga", poważnym krętaczom też się zdarza ... hahaha miałem przyjemność poznać Sir Barrego, poważny to on nie jest ;-) zaręczam Edytowane 4 Grudnia 2017 przez MichałZ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiekcom Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 I jeszcze jeden zająć :-) 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 A tu niedawno skrecona propozycja 2 oczka mniejsza niz wczesniej pokazywany "Kryzak". W moim arsenale pstragowym to juz najmniejszy kaliber przynet, jakich uzywam.Przewidziany jest do lowienia na niskich stanach wody, gdy przeswietlona woda sprzyja wszelkim refleksom i blyskom.A ryby ustawiaja sie w grubych, zylastych nurtach i ponizej kaskadek i kamiennych progow.Wtedy nieregularne prowadzenie i wiekszosc bran jest w takim tempie, ze ani pstrag nie moze zobaczyc ofiary, ani ofiara nie ma szansy uciec Czysty odruch 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Guzu (pozdrawiam) o pstrągach, to i ja Decyduje chyba wygląd "na mokro", i w związku z tym zamieszczam zdjęcie pstrągowego streamera po rzucie.Jeśli było- sorry-stare oczy Ten zestaw kolorów jest ok. a drobny flash w grzbiecie pozwala śledzić ruch streamera w wodzie, nawet gdy jest daleko.To istotne gdy łowimy daleko - włókienko widzi ryba, ale i łowiący gdy błyśnie w słońcu. Można ominąć kamień lub zwalone drzewo gdy widzimy naszą przynętę. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 (edytowane) No to jak na mokro - to na mokro. Tu skoczna letnia mucha z fleshem i blyskami w szczekoobjeciach pod50taczka. Rowniez serdecznie pozdrawiam Pawle Edytowane 5 Grudnia 2017 przez Guzu 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Skoro muszki w kontakcie z rybami...proponuję opcję "Stendhal"-czerwone i czarne Tym razem oczka z łańcuszka-podwójne i lekko dociążające. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Pierwszy spider zbyt bogatą jeżynkę dałem. Nimfa za krótka dupa i nieszczęsny przeskok winylu 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Nimfa OK, zły haczyk. Gdyby był ogonek to nie byłoby tak źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Nimfa OK, zły haczyk. Gdyby był ogonek to nie byłoby tak źle. Zgodzę się z tobą, czegoś brakuje. Tu nimfy dwóch gości Grześka i Huberta. U mnie brak haków kręcę ze ścinków, a że byłem leniwy to haka nie wyprofilowałem. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 A to moja 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Mnie też jakoś zainspirowała szkółka muchowa i wyszło mi takie coś . Jak trafię z tym kilka dni przed jętką majową , może być ciekawie. Na ta chwilę niedbale mi wyszło , ale pierwsze śliwki robaczywki. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Bardzo łowne wzory, na przewijce z catgutu: 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart123 Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Decyduje chyba wygląd "na mokro", i w związku z tym zamieszczam zdjęcie pstrągowego streamera po rzucie. Jestem innego zdania. Wygląd na mokro, na dodatek z zaczeską włókien "do tyłu" to sprytny zabieg by dodać albo nawet nadać muchom "robaczliwości" nad wodą. Większość much będzie dobrze wyglądać na mokro. O skuteczności decyduje wygląd "po wodą" i tu może się okazać, że pięknie wyglądająca mucha "na mokro" straci nagle całą "robaczliwość", napuszy się i zacznie wyglądać jak szczotka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Random - Pawle!Ostatnie zdjęcia, a szczególnie wersja na mokro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 (edytowane) Dzięki Pawle. A ja się zgadzam z Tobą, że decyduje wygląd na mokro.Namoczenie muchy, nieważne czy obserwacja w szklance czy fota mokrej w imadle pozwala ocenić kolor i transparentonośćkomponentów muszki po namoczeniu. Te potrafią się zmienić, a już catgut zyskuje robaczywość w sensie atrakcyjności wabika dla ryby,właśnie po namoczeniu.Przykład zmiany koloru: Edytowane 7 Grudnia 2017 przez randomrodmaker 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Kuźwa, Pawle przystopuj z tymi zdjęciami plis bo kompleksy mnie przywalają...Niestety nie jestem twórcą ładnych much, a te na Waszych zdjęciach tworzą niesamowitą kolekcję.Co za wątek... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Gammarus szpetotus 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 (edytowane) Może moderator wybaczy - nie muchy, a mojej produkcji bobinki. W tych kupnych zawsze coś mi nie pasowało, albo rwały nici, albo naciąg nie ten.. znowu, dać te 50-80zł za bobinkę, jakoś mnie nie przekonywało. Wygrzebałem trochę śmieci z warsztatu i takie oto powstały: Działają super. W ich skład weszły różne śmieci z elektroniki i elementy do produkcji biżuterii. Zakończenie rurek to szklane koraliki typu toho. Edytowane 8 Grudnia 2017 przez etherni 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Gammarus szpetotus Za "grube nogi"- zły materiał. No i za gęsto. Lepiej zrobić rzadsze a dłuższe (dochodzące na ostrze haka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Arek, nie bardzo rozumiem po co Ci dłuższe nogi w kiełżu. Natomiast grubość tracą po namoczeniu. Materiał bardzo dobry, w wodzie mucha robi się do połowy przeźroczysta. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Mnie bardzo się podoba kiełżyk Irka. Myślę też, że uzyskanie tej półprzezroczystości jest cenniejsze niż długość wyczesanych"kłaczków".Warto też popróbować innych kolorów np. stalowo szary również półprzezroczysty 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierżant Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Też nie wiem, po co kiełżowi dłuższe nogi.Długie nogi są potrzebne modelkom, jako że stanowią ich narzędzie pracy. Jednak ich przesadna długość jest wynikiem zaburzeń hormonalnych,co z pewnością musi zmartwić lekarza, choć zapewne raduje menażera. Sorry za offtop, miało być o sztucznym kiełżu, a wyszło o żywej dziewczynie, sam nie wiem czemu... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Wyłowione z Wisły. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Sorry za offtop, miało być o sztucznym kiełżu, a wyszło o żywej dziewczynie, sam nie wiem czemu...Pewnie podświadomie moczyłeś już gdzieś tego kiełża, no i stąd te długie nogi. ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 Taka wariacja na temat "długich nóg" 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi