janusz.walaszewski Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 Sądząc po ilości tych nóg, to mamy tu niewątpliwie pająka i na dodatek spadochroniarza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 Sądząc po ilości tych nóg, to mamy tu niewątpliwie pająka i na dodatek spadochroniarza Zgadza się, tutaj klasyczny klink, hak chyba #16 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 No to i ja wstawię swoją wariację , w temacie prosta w budowie mucha. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 TFF Two Feathers Fly Skrzydła z ustawionych pionowo końcówek tulowia.Dwa zwoje jeżynki z czego jeden pod tułowiem.Prosta i szybka imitacja dowolnej jętki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 Arek, nie bardzo rozumiem po co Ci dłuższe nogi w kiełżu. Natomiast grubość tracą po namoczeniu. Materiał bardzo dobry, w wodzie mucha robi się do połowy przeźroczysta. Może fotka oszukuje, jak zazwyczaj.A wielkość haka? Ja lubię nogi poza ostrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiekcom Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 Ostatnio to jakiś akordowy rekord przy imadle mam ;-) 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 No to i ja wstawię swoją wariację , w temacie prosta w budowie mucha.jest w takim modelu jeden "myk" na podniesienie trwałosci, bez utraty pływalności i wyglądu, a jednoczesnie pozwalający lepiej ułozyć "odwłok".Odrobina poliuretanowego kleju na palce i posmarowanie promieni przy zaczesywaniu ich do przodu.Leciutko się skleją, dają się ułozyć w "łezkę". Trzeba tylko uważac, by nie posmarować za duzo i nie na częsci promieni które stworzą później skrzydełko.Widziałem juz kiedyś fajne wykonanie, gdzie skrzydełko było wzdłóż trzonka, a tułów odchylony 90 stopni.Hak wisiał w wodzie pionowo z oczkiem przy skrzydełkach ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 Ostatnio same maluchy pokazujemy, tylko Daniel trzyma fason To wrzucam strimki którymi można łowić bardzo lekkimi wędkami (#4). Ci co dużo kręcą zapewne znają te muchy. Są bardzo proste w budowie, oszczędne, co przekłada się na ich lekkość. Remek to odpowiedz na to o czym rozmawialiśmy ostatnio 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiekcom Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 No to też coś większego wrzucę w sumie to mini i maxi. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka81 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 @Tomek M jakie materiały w tych streemkach? Nie owija się to w okół jaką jak jest mokre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Ostatnio same maluchy pokazujemy, tylko Daniel trzyma fason To wrzucam strimki którymi można łowić bardzo lekkimi wędkami (#4). Ci co dużo kręcą zapewne znają te muchy. Są bardzo proste w budowie, oszczędne, co przekłada się na ich lekkość. Remek to odpowiedz na to o czym rozmawialiśmy ostatnio Tomku, opisałbyś materiały Dla mnie to Bolek i okoń siądzie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Bucktail, SnowRunner/Nayat, Angel Hair, Polar Fox - w dowolnych kombinacjach, w zalezności od stanu posiadania i wielkosci muchy (syntetyki czasem w zalezności od producenta/dystrybutora mają rózne nazwy mimo że sa tym samym materiałem) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Cześć !Przeglądałem kilka starszych wątków, w tym powyższy i zauważam znikanie zdjęć ilustrujących ciekawe opisy.Wydaje się, że warto brać ten fakt pod uwagę przy publikacji.Kontynuacja pewnych uzupełnianych od kilkunastu lat wątków to zaleta naszego portalu.Wspomniałem o tym przy okazji omówień wędzisk i kołowrotków muchowych, ale sprawa ma chyba szerszy kontekst.pozdrawiam - Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Pawle, Niestety ... forumowicze używają zewnętrznych serwisów do publikacji zdjęć. One nie mają żadnego interesu by przetrzymywać je przez lata. Po prostu tną koszty, usuwając pliki, robią sobie miejsce, nie muszą inwestować. Cierpi na tym internet niestety. Na jerkbait.pl mamy możliwość umieszczania zdjęć - one nie znikną. Dlatego zachęcam do korzystania z naszych wewnętrznych mechanizmów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Ewentualnie jeśli chcecie koniecznie korzystać z zewnętrznych źródeł to photobucket jest zalecany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sicu Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Ostatnio same maluchy pokazujemy, tylko Daniel trzyma fason To wrzucam strimki którymi można łowić bardzo lekkimi wędkami (#4). Ci co dużo kręcą zapewne znają te muchy. Są bardzo proste w budowie, oszczędne, co przekłada się na ich lekkość. Remek to odpowiedz na to o czym rozmawialiśmy ostatnio Masz może gdzieś instrukcję jak coś takiego ukręcić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Maciej nie mam, kręcę to z głowy. W przyszłym roku będę miał kamerę i pokręcę filmiki. Łukasz w zasadzie materiały opisał @venom_666, tu w zasadzie wchodzi bucktail, snowrunner, troche lisa i różne flashe. To ma być mocno prześwitujące, wiec oszczędnie z materiałami. Jeśli to odpowiednio ułożysz na haku to niema prawa nic się zawijać. Zwróć uwagę na klepsydrę która działa jako stabilizator muchy, a także przeciwwaga główki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 (edytowane) Nimfka wykonana z nowego materiału. Zanim coś wyrzucicie to dokładnie to oglądajcie Czasem można trafić na fajny materiał do much. Ja wykorzystałem stary pasek z włókien Ten materiał w wodzie lekko prześwituje. Edytowane 10 Grudnia 2017 przez Tomek.M 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Maciej nie mam, kręcę to z głowy. W przyszłym roku będę miał kamerę i pokręcę filmiki. Łukasz w zasadzie materiały opisał @venom_666, tu w zasadzie wchodzi bucktail, snowrunner, troche lisa i różne flashe. To ma być mocno prześwitujące, wiec oszczędnie z materiałami. Jeśli to odpowiednio ułożysz na haku to niema prawa nic się zawijać. Zwróć uwagę na klepsydrę która działa jako stabilizator muchy, a także przeciwwaga główki Ale Tomku chrzanisz :) (wiem, że do Ciebie tak mogę napisać). Masz telefon? Ustaw na statywie (albo nawet zrób se statyw z książek), włącz nagrywanie i nagrywaj. W zwykłym moviakerze na Windows złożysz i wyślij na ytb’a. Nie ma co czekać. Czas leci ... my coraz starsi i coraz bardziej chce się odpoczywać a nie pracować Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 (edytowane) Proszę bardzo filmik z sieci, nie dokładnie to samo co pokazał Tomek, ale zasada podobna chyba ... i jeszcze jeden Edytowane 10 Grudnia 2017 przez janusz.walaszewski 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Ta niżej chyba bardzie oddaje to co ja robiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Ta niżej chyba bardzie oddaje to co ja robiłem W sensie oszczędności materiałów jak najbardziej, za to na pierwszym filmiku hak prawie identyczny, jeśli nie taki sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Tak, masz racje. W mojej koncepcji chodzi o to żeby to była bardzo oszczędna mucha. Raz że da się ją wykorzystać do wędek z niższą klasą, dwa to to że, taka mucha (transparentna niemalże) lepiej działa w pewnych warunkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 (edytowane) Dzisiejsza wygrzebana Hydropsyche z roślinek. postanowiłem zrobić Swoja pierwszą w życiu na haku 12. Edytowane 10 Grudnia 2017 przez pietrus 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek79 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Janusz ten drugi filmik spoko.Mucha tak obciążona będzie cały czas pewnie płynąć grotem do góry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi