live4flyfishing Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Jigi zawiązane na Hanakach 470. Quill utrwalony żywicą Deer Creek. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 Podróbka matuki 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiekcom Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 W tej matuce, złożyłeś dwa piórka czy to z jednego ? A ja teraz dorwałem materiał na bloby i uzupełniam zapasy na bajorko :-) 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 Dwa pióra złączone. Jednego nie byłoby sensu dawać. Mucha jako ozdoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 Nimfy majówki zawiązane na hakach Ahrex NS 156 #6 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 Nimfy majówki zawiązane na hakach Ahrex NS 156 #6Michał foto nie czytelne dla mnie...Za ciemno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 Michał foto nie czytelne dla mnie...Za ciemno To mniej pij, to Ci się rozjaśni 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 To mniej pij, to Ci się rozjaśniA to już etap pijmy szybciej bo się ściemnia? Dobra byłem w za słabym świetle i wyświetlacz przygasił się na 15%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 Jigi zawiązane na novince od Hanaka, model 490Quill utrwalony żywicą światłoutwardzalną Deer Creek 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zabawa z imadłem. Chociaż pewnie da się na to coś złowić 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Jest taki wątek, z którego można czerpać wzory http://jerkbait.pl/topic/84961-makro-owad%C3%B3w/page-4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Jest taki wątek, z którego można czerpać wzory http://jerkbait.pl/topic/84961-makro-owad%C3%B3w/page-4Wstawiałem tam zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Wstawiałem tam zdjęcia Wiem, wiem - choćby to; 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Prawda że śliczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Elastic Caddis Pupa by Greg Czyli tania podróba wzoru pewnego znanego pana z YouTube. Użyte materiały: hak FD 10drut miedzianyodwłok z elastycznej linki 0.8 mm w kolorze żółtym.nici - Uni-8/0 Lt.Cahill i ciemny brązDubbingi - peacock flash oraz, brązowy z sierści wiewiórki.Odnóża -kuropatwaCzułki -promienie z piór "letniej kaczki" Materiały użyte takie same- w oryginale ciemniejszy odcień brązu dubbingu z wiewiórki, oraz haczyk nr 16, na którym na ten moment nie podjął bym się nic ukręcić 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Super, a jak patrzę na oryginał, to mimo, że w opisie faktycznie jest haczyk #16, to jednak wydaje mi się, że jest większy. Chyba, że Davie ma "paluszki" jak dziewczynka zresztą zobaczcie sami 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Również odniosłem takie wrażenie. Porównałem tułów wykonany z elastycznej mono-linki w stosunku do reszty haczyka i porównałem ze swoim- użyłem dokładnie tego samego "elastic cord"- jest podlinkowany w którymś z komentarzy, śr. 0.8 mm. Uważam że użył haczyka nr 12-noo góra 14 ale być może się mylę.Przymierzam się do ukręcenia kolejnej, właśnie na haczyku nr 12 Tiemco 2499 SP-BLB i zamiast dubbingu z wiewiórczej sierści użyję arktycznej foki-uchatki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Mnie osobiście to jeszcze te dwie wersje pasują; konkurent Devie'go no i Dmitri, który jako głównego materiału używa medycznej rękawiczki https://www.youtube.com/watch?v=AOkKOZpKjk4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Panowie, jeszcze do tego dojdziecie, ale haczyki różnych producentów różnią się wielkością, mimo że rozmiar haka ten sam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Jak zostanie wam pióro, a w zasadzie sama stosina, można ją wykorzystać jak quilla. Nie wszystkie się nadają. Najlepsze są z piór genetycznych, tych miękkich 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Wesołych Świąt! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Panowie, jeszcze do tego dojdziecie, ale haczyki różnych producentów różnią się wielkością, mimo że rozmiar haka ten sam Masz absolutnie rację. Tylko Davie używa haków Fulling Mill http://www.fullingmill.co.uk/Products-UK/Fulling-Mill-UK/FM-Czech-Nymph-Barbless-S10-UKDotychczas używałem much wiązanych tylko i wyłącznie na tych hakach i w tym przypadku producent trzyma się rozmiaru. Poniżej na fotografi od lewej:Hak FD 10, który użyłem, Tiemco nr 12, oraz imitacje zawiązane na hakach 12 i 14 Fulling Mill - dokładnie tych, które użył Davie - Czech Nymph. „Szesnastki” niestety nie mam, bo na pstrągi poniżej rozmiaru 14 nie schodzę. Dla mnie jest mikroskopijny[emoji3]Pozdrawiam Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Więc jest też możliwość, że daje większy hak aby lepiej było widać. Chociaż nie bardzo mi się chce w to wierzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 A może po prostu wkradł się błąd w opisie? Nieważne. Tak jak pisałem wcześniej ukręciłem tą samą "pupcię", tylko na haczyku #12 Tiemco z użyciem dubbingu z foki, zamiast wiewiórki: Pozdrawiam 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_ar Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Mam nadzieję że w temacie nasze muchy nikogo nie wzburzy to znalezisko z minionej epoki. Przeleżały w szufladzie przeszło kilkanaście lat. Żona się kiedyś dała na to nabrać 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi