hi tower Opublikowano 28 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 (...), ale zdecydowanie lepiej smakuje od tych "zielonych" wynalazków naszprycowanych chińskimi ekstraktami i diabeł wie czym jeszcze.(...) Na smak piwa wpływa nie tylko sam trunek, ale w znacznym stopniu również otoczenie... dlatego nawet zielona Perła Chmielowa wybornie smakowała, sączona na starym rynku w Izbicy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 28 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Fajnie że zaczeliśmy o trailerach . To ciekawy temat. Ja podobnie jak Michał uzuwam 7xstrand na szczupaki powleczonej ( predator CarboFlex by Fox)Uzywam bo została mi z czasów szupakowych. Tego Drennana też znam. Ogólnie to są niezłe rozwiazania ale nie idelane. Ja sam próbowałem wielu innych materiałow i ciągle nie trafiłem na cos w 100% odpowiedniego.Napiszcie proszę jakich materiałow jeszcze używacie.Sam trailer. Mam podobną opinię jak Michał. Powinna być wystraczająco długa do łatwej wymiany haka, ten w musze Kacpra wydaje się być lekko za długi. To tylko taka moja opina.pozdrówkaKolega zza wielkiej wody używa jakiegoś drutu od Rio. Bardzo sobie chwali. Jest podobno miękki. Nie wiem jeszcze nie używałem, ale jeśli jest tak jak on to opisuje, to 16papieru warto za to dać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 28 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Zwierzynieckie piwo znam doskonale - a teraz narobiłeś mi smak na odwiedziny starych kątów... Tanew, Sopot, ryby, grzyby i piwko pod sosną, koniecznie z dobrą lekturą i latakią w fajeczce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 28 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Panowie, ja też lubię ten złoty trunek ale to nie ten dział... Wracamy do much. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 28 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Panowie, ja też lubię ten złoty trunek ale to nie ten dział... Wracamy do much. jawohl herr kommandant ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 28 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 No właśnie, to jak to jest z zastosowaniem wzorów łososiowych na rzekach pstrągowych? Ktoś coś próbował? Bo zasadniczo to przecież te trociowe muchy, to są mokre, a nie streamery, zgadza się? I technika, przynajmniej ta pierwotnie szkocka, też w przybliżeniu sprowadza się do mokrej muchy (down& across) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Te z przeznaczeniem na zimowe Steelheady, ale jestem pewien, że nasze trocie nie przepuszczą takiego intruderka ;-)Michał. Opisz materiały. Te różowe i fioletowe nie musisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Shank 25mm (Partridge)Haczyk: Intruder Partridge #2Trailer: Powlekany drut na szczupaleMateriały od strony zadniej: rusztowanie biała kura Metz koniecznie 2 grade, arctic fox w pętli kolor różowy, bażant diamentowy ogonowe barwiony na różowo, filetowe rheadalej,tułów sparkle braid kolor fioletowy, następnie rusztowanie ta sama biała kura, biały arctic fox w pętli, diamentowy bażąnt naturalny ogonowe, fioletowy arctic fox w pętli, rhea fioletowe i czarne, główka paw barwiony na róż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Rhea, Amherst to droga mucha jest. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Dzięki Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Kolejny trociowy intruder (shank25mm)Tutaj można zobaczyć jak pracujehttps://www.facebook.com/live4flyfishing/videos/876906515811470/ 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1to Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 (edytowane) Jedne z pierwszych, z czasem bedzie lepiej, na pewno przesadzam z tym ogonem Mysle ze 3/4 dlugosci tulowia na ogon bedzie optymalne dosyc. Edytowane 30 Grudnia 2017 przez v1to 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Znalazłem swoje stare muchy trociowe,używałem ich na Słupi i tam też kręcone z tego co było na miejscu, lata `90-te 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek79 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Dziewięćdziesiąte które? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Jakoś koniec dziewięćdziesiątych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Chyba Ci się lata pomyliły, o jakieś 10 ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Nic mi się Olo nie pomyliło PS. z tęsknoty za wiosną Soft hackle spider. (hak #16, tułów podkład jedwab plus transparentna na wierzch, podbicie wiewiórka amerykańska, jeżynka oliwkowa kuropatwa. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Spoko. Nie moja sprawa, nie będę się licytował. Poza tym to wątek o muchach a nie kto ile i gdzie łowił ???? Duzo wspaniałch chwil nad wodą sezonie w 2018 ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek79 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Tomku łowisz na muchę 20 lat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 I wzajemnie, może uda się jakiś wspólny wypadzik z muchą na szczupłego z belly zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Radek, miałem sporą przerwę. Pierwszą muchówkę jaką miałem to stara germina z czeską linka. Na trocie zabierałem muchówkę i spinning. To były lata, gdzie jeździło się pociągiem i spało w ostawionym wagonie. Na nowo z muchą zacząłem się bawić ok 10 lat wstecz, tak jak sugerował to Olo. Lecz początki były dużo dużo wcześniej. Może gdybym mieszkał gdzie indziej i miał do dyspozycji osoby do porady, nauki, to pewnie nie przerwał bym tego, ale mogłem liczyć tylko na spotkania kilkudniowe raz, dwa razy w roku na rzekach pomorskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 No moze sie uda. Niestety dwa ostatnie sezony to na początku mnóstwo planów a zaraz sie okazuje, że prawie po sezonie.To sie nie udało, to nie wyszło, na to czasu a na tamto kasy nie stykło ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek79 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Jak się ma małe dzieci i pracę to ciężko się z kimś zgadać szczególnie latem.Co nie znaczy że się nie łowi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Panie adminie @Kacper.K, każdy lubi sentymentalne podróże wstecz, ale chyba czas wracać do much??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Kolega nam się burzy to będzie teraz mucha, jeszcze jedna, ale już ciut nowsza, to o ile dobrze pamiętam z ostatniej mojej wyprawy, Parsęta, ale głowy nie dam, lat kilka wstecz, a pamięć coraz słabsza 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi