TomCast Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Black & White 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 no i pikne panie chociaż ja wolę zakładać coneheady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Kolejne zalewajki, tym razem w kolorze oliwkowym. Z góry przepraszam za tak staranne wykonanie ;-) Nimfy zdecydowanie skuteczne, należy na takie łowić i trzymać je z dala od ... Zawiązane tak jak poprzednie na Hanakach 500 Widziałem że wstawiłeś to samo zdjęcie na FF... Po ocenach sądząc albo cię tam ktoś nie lubi albo zazdrości, bo obiektywnie nimfy są piękne i świetnie sfotografowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Widziałem że wstawiłeś to samo zdjęcie na FF... Po ocenach sądząc albo cię tam ktoś nie lubi albo zazdrości, bo obiektywnie nimfy są piękne i świetnie sfotografowane Z tego co pamiętam to Michał zawsze miał tam pod górkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Hammer Creek Caddis Pupa #12 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Z tego co pamiętam to Michał zawsze miał tam pod górkę Zazdrość ludzka rzecz, ja też czasami zazdroszczę, nie ma w związku z tym się czego wstydzić ;-).Uczucie zazdrości powoduje, że człowiek zaczyna dostrzegać swoje pragnienia, a to motywuje do dalszej pracy.Jeśli taki mały człowieczek dostrzeże to w sobie, to ma szansę na rozwój. Niestety rzadko kiedy to się wydarza, bo to intelektualnie biedni ludzie.A co do muszek, to zwykłe nimfki. Jedyne co je wyróżnia to staranność wykonania. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 ...A co do muszek, to zwykłe nimfki. Jedyne co je wyróżnia to staranność wykonania. ...porównując je zwłaszcza do moich :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 (...)A co do muszek, to zwykłe nimfki. Jedyne co je wyróżnia to staranność wykonania.oraz, co dla mnie niezwykle istotnie i świadczące o kunszcie, powtarzalność!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 ...porównując je zwłaszcza do moich :lol: Grzesiek, ja robię 10k nimf rocznie. Na prawdę, wszystko przychodzi z czasem.W przypadku much, to tylko cierpliwość i sumienne odrabianie lekcji przynosi w końcu zadowolenie.Ja poszedłem swoją drogą, wiązanie much na materiałach dostanych gdzieś tam od kogoś, to nie mój klimat. Zainwestowałem w swój warsztat kupę energii, ogólnie rzecz ujmując ;-). Wszystko co w temacie much do tej pory osiągnąłem zawdzięczam sobie i swojej konsekwencji, ciężkiej, bardzo ciężkiej pracy, własnej dziewczynie i odrobinie szczęścia.Dzięki swoim muchowym inwestycjom udało mi się zgromadzić dosyć pokaźną kolekcję materiałów. Zacząłem wiązać muchy z których dzisiaj jestem zadowolony. Nie napiszę, że bardzo, bo tak nie jest, przede mną jeszcze długa droga i to akurat jest fajne. oby tylko zdrowie dopisało.Reasumując, czas, czas jest nam wszystkim potrzebny. Mi jako komercyjnemu tajerowi ciągle go brakuje. Kiedy już znajdę wolną chwilę, to ruszam połazić nad rzeką. Niestety podczas takich przechadzek nie można podjąć próby wiązania nowych wzorów nad czym bardzo ubolewam. Ty masz lepiej, bo codziennie rano możesz zacząć dzień od nowego wzoru, ja swój zaczynam od nadziania 100 haczyków kulkami wolframowymi ;-) 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Twoje muchy są perfekcyjne i zdaje sobie sprawę, że jest to okupione ciężką pracą, setkami tysięcy ukręconych much, oraz co tu dużo mówić- talentem. I choćbym żył tyle co żółwie z Galapagos nigdy się nie zbliżę do Twojego poziomu (...) Ty masz lepiej, bo codziennie rano możesz zacząć dzień od nowego wzoru, ja swój zaczynam od nadziania 100 haczyków kulkami wolframowymi ;-) Połowicznie masz rację Dzień zaczynam od uzgadniania z klientem wzoru gresu, terakoty, czy tapety :lol: później jeżdżę po marketach budowlanych i wcielam plan w życie, tak więc nie narzekaj na swoje kulki Od wczoraj jestem chory to próbuję coś motać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Na przykład kolejnego robaka:hak 12 TMC 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Twoje muchy są perfekcyjne i zdaje sobie sprawę, że jest to okupione ciężką pracą, setkami tysięcy ukręconych much, oraz co tu dużo mówić- talentem. I choćbym żył tyle co żółwie z Galapagos nigdy się nie zbliżę do Twojego poziomu Połowicznie masz rację Dzień zaczynam od uzgadniania z klientem wzoru gresu, terakoty, czy tapety :lol: później jeżdżę po marketach budowlanych i wcielam plan w życie, tak więc nie narzekaj na swoje kulki Od wczoraj jestem chory to próbuję coś motać PozdrawiamWidzę, że wykorzystując swoją chorobę wziąłeś się w końcu do porządnej roboty ;-)Zdrowia!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Od wczoraj jestem chory Nie od wczoraj Grzegorz, nie od wczoraj ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Nie od wczoraj Grzegorz, nie od wczoraj ... [emoji3][emoji3][emoji3] Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Grzegorz78, słuchaj Michała gość wie co mówi i mówię to bez słodzenia.Muchy też od niego kupowałem i mogę potwierdzić, że wszystko jest najlepszej jakości. Pierwszy tysiąc much jest najgorszy, później jakoś leci 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Pupa Caddis Larva 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Nimfa znana i lubiana:Prince NymphTMC #12 Nic specjalnego, ale wklejam żeby nie było, że się tylko siedzi przed telewizorem Pozdrawiam 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 "Księciunio" to jeden z moich ulubionych wzorów i bardzo skuteczny! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Grzegorz78 Uproszczona jej wersja jest bardzo skuteczna latem. Każda ryba łyka. Michał. Prawie same syntetyki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marckus Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Emerger #14 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 "White death" ale z fioletowym grzbietem 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Jak dojdzie mi namiot bez cieniowy to łatwiej będzie robić zdjęcia 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Jak dojdzie mi namiot bez cieniowy to łatwiej będzie robić zdjęcia Też czekam. Na razie kombinuję z trzymaną kartką za imadłem[emoji4] koszmar jakiś... Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Też czekam. Na razie kombinuję z trzymaną kartką za imadłem[emoji4] koszmar jakiś... Sent from my iPhone using TapatalkWsadź uchwyt i muchę do pojemnika 5l po płynie (np. do spryskiwaczy), lampa z zewnątrz i lux. Tło za muchą musi jakieś być. Białe niekoniecznie bo "razi". Pisali już wiele razy o tym. @marckus. Ładny emerger. Skrzydła na pewno za bogate i za wysokie (chyba). 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marckus Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 @marckus. Ładny emerger. Skrzydła na pewno za bogate i za wysokie (chyba). Dzięki dałem dwa piórka CDC a co do wysokości to może troszkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi