Radek79 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 (edytowane) Też bym coś wrzucił,ale jestem z tym sto lat za murzynami.Jest fajny patent na jeżynkę. Edytowane 23 Stycznia 2018 przez Radek79 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Piotrek, spróbuj jezynki tak jak wiązał Oliver Edwards w swojej Mohican May Fly.Nie trzeb nic przycinać ani kombinować, jezynka pięknie utrzymuje muchę z tułowiem i główką ponad lustrem wody. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Stimulator na dużo większym haku. W tym roku mam mocne postanowienie wypróbowania tych największych modeli na mojej rzece. (...) ja w zeszłym sezonie testowałem Bomber-y na hakach 4-kach te Stimulator-y fajne, podobają mi się, chyba też wdrożę taki projekt w tym sezonie A jętki to du łowienia "z marszu" robię takie: dopiero jak się trafi jakiś cwaniak to sięgam po inne wzory... 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 To jeszcze dwa Emergery. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 ja w zeszłym sezonie testowałem Bomber-y na hakach 4-kach Bombery też chce wypróbować, bo wiem że u mnie działają, kolega na nie łowi. Co ciekawe, nie małe jeszcze nigdy małego pstrąga, jak już siadał to taki minimum ok 40 cm Wiem, że to nie potwory ale to mała rzeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marckus Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Małe stadko 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Chłopaki pokażcie jakieś mokre na lipienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Najwięcej lipieni na mokrą (jako przyłów przy kleniowaniu) miałem na klasycznego MB, miałem tez lipienie na Coachman-a. Za to nigdy ni się żaden nie powiesił na Black Zulu, Vivę, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Chłopaki pokażcie jakieś mokre na lipienia.Red Tagi, MB ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 MB na singielku #10 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Najwięcej lipieni na mokrą (jako przyłów przy kleniowaniu) miałem na klasycznego MB, miałem tez lipienie na Coachman-a. Za to nigdy ni się żaden nie powiesił na Black Zulu, Vivę, itp.Z MB jeden problem... nie umiem robić skrzydeł... spidera MB jeszcze zrobię. Kurde a ja nakręciłem gościowi cienkie Black Zulu. Cześć palmer po całości i jeżynka, a część tylko jeżynka. Do red taga nie mam brązowej kury i dobrego pawia. Black Zulu to mu pstrąg powinien wciągnąć, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Nie masz kury weź indyjskiego koguta Wrócę ze szpitala podeślę Ci wzor lipieniowego spiderka.Mam gdzieś w pudelkach kilka sztuk, albo ukrece specjalnie do fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Ten maluch na skróconym haku fajnie sprawdzał się na Sanie. I klasyczny MB. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Marcinek, sprecyzuj o jakiej porze roku chcesz łowić te lipienie.Są dużo skuteczniejsze wzory much od MB na czerwiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Oj Tomek, ten kierunek mógłbyś potrzymać trochę dłużej. Na takich skrzydełkach nawet zawodowcy wymiękają . W pierwszej muszce niełatwo złapać proporcje przy takim krótkim trzonku. Piąteczka! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 (edytowane) Oj Tomek, ten kierunek mógłbyś potrzymać trochę dłużej. Na takich skrzydełkach nawet zawodowcy wymiękają . W pierwszej muszce niełatwo złapać proporcje przy takim krótkim trzonku. Piąteczka!Dzięki, niestety większość zdjęć i filmów straciłem w zeszłym roku po awarii dysku. Tak to jest jak się nie robi backup`u To jeszcze jedno, tu widać jak ułożone są skrzydełka. Edytowane 24 Stycznia 2018 przez Tomek.M 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Marcinek, sprecyzuj o jakiej porze roku chcesz łowić te lipienie.Są dużo skuteczniejsze wzory much od MB na czerwiec.Muchy mają być na luty, wody Dolnośląskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Co do lipieni na mokra, to gdzieś, kiedyś wyczytałem że killer-em jest Partridge&Orange. Mam nawet kilka w pudełku, ale nigdy nie zostały zwodowane w tym celu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Co do lipieni na mokra, to gdzieś, kiedyś wyczytałem że killer-em jest Partridge&Orange. Mam nawet kilka w pudełku, ale nigdy nie zostały zwodowane w tym celu...Myślę, że lutowe wody nie będą aż tak bogate aby dawać taką muchę.Bardziej brąz/czarny/fiolet z jeżynką czarnej kury lub kurapatwa ale bardzo skromna jeżynka.Może być lekka przewijka srebra.ale to według mnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Dzięki, niestety większość zdjęć i filmów straciłem w zeszłym roku po awarii dysku. Tak to jest jak się nie robi backup`u To jeszcze jedno, tu widać jak ułożone są skrzydełka. Tomek, przypomniałeś mi tymi mokrymi mój ulubiony stary już film (jakość obrazu niestety trochę słaba) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Myślę, że lutowe wody nie będą aż tak bogate aby dawać taką muchę.Bardziej brąz/czarny/fiolet z jeżynką czarnej kury lub kurapatwa ale bardzo skromna jeżynka.Może być lekka przewijka srebra.ale to według mnie.Dobrze kombinujesz, wyjęte z pudełka, trochę już wymemlane.https://www.instagram.com/p/BeVHEo6jXZL/?taken-by=live4flyfishing 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 (edytowane) Co do lipieni na mokra, to gdzieś, kiedyś wyczytałem że killer-em jest Partridge&Orange. Mam nawet kilka w pudełku, ale nigdy nie zostały zwodowane w tym celu...Miałem lipienie na Partridge&Orange, ale to latem i na większych hakach wiązane. A ja znów wyczytałem, ze Red Tag to mucha pod lipienie stworzona ???? Edytowane 24 Stycznia 2018 przez OloPe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Miałem lipienie na Partridge&Orange, ale to latem i na większych hakach wiązane. A ja znów wyczytałem, ze Red Tag to mucha pod lipienie stworzona A ja czytałem o Black Zulu, Red Tag i tak dalej....tylko nikt nie piszę o tym jaka woda, jaki miesiąc itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Ja z innej beczki i z góry przepraszam za off top Odebrałem właśnie zamówiony namiot bezcieniowy. Po szybkim, -z braku czasu teściku stwierdzam, iż komfort i jakość robienia zdjęć naszym muchom przy pomocy tego gadżetu jest o niebo lepszy, niż bez niego. No po prostu bajka Polecam wszystkim! Za takie cuś, z dwoma wymiennymi tłami (czarnym i białym), oraz kablem USB zapłaciłem tylko £6.Naprawdę warto! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marckus Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 @Grzegorz78, ostatnio też taki nabyłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi