ezehiel Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 O ile mnie pamięć nie myli, klasyczny Red tag to:- Czerwona wełna- Promień pawia- Brązowy kogut- Miedziany drut Na zdjęciach nie prezentuje żadnego Red Tag'a, mokre to Black Zulu, napisałem wyżej o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 (edytowane) złoty drut napisałem też ogólnie "na zapas" Edit:Tam są Zulu i warianty viwy - dlaczego??To napisałem częściowo wyżej. Nie ma Zulusa bez jeżynki tułowia. Wersje "black", "red" czy inne określają kolor przedniej jeżynki. Black dodano z czasem do nazwy.Bez jeżynki będzie Viwa i jej warianty kolorystyczne ogonka. Ktoś gdzieś kiedyś namieszał i zrobił bałagan powielany że może być Zulu bez jezynki tułowia... Edytowane 25 Stycznia 2018 przez venom_666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 Styczniowe sukcesy DUZEJ przynety sklonily mnie do poczynienia pod katem lutowych spacerow w poszukiwaniu pstragow, dwoch "KRUKOW".Takie duze, czarne, co maja probowac lowic albo w metnej wodzie...albo kiedy slonce swieci idealnie z nurtem rzeki i niemal nic nie widac. Dlugosc calosci sztuki to jakies 13 cm. Zbrojone beda pojedynczym hakiem na kolku lacznikowym - tak jak wszystkie moje ostatnie wabiki. Jedna w wersji ciut ciezszej. Z wolframowym conehead.Druga lzejsza.Oczywiscie w zaleznosci od przeplywu, glebokosci i miejsca robi albo ciezsza, albo lzejsza.Dwoch naraz nie zakladam Ogon Whiting American Rooster , troche lisa polarnego, troche palmer chenille. Czy polowia ? Pierwsze proby juz za kilka tygodni.... 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 Kiedyś Ty to zrobił, dzisiaj, czy już miałeś ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 Kiedyś Ty to zrobił, dzisiaj, czy już miałeś ? Zrobiłem w zeszłym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 Przez najbliższych kilka dni będę Was zanudzał tego typu kwiatkami ;-),ponieważ przygotowuję niewielki set much jeziorowych pod kątem BFFI.Te zawiązane na Hanakach 230 #12 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 a to żółte to co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikSy. Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 Styczniowe sukcesy DUZEJ przynety sklonily mnie do poczynienia pod katem lutowych spacerow w poszukiwaniu pstragow, dwoch "KRUKOW".Takie duze, czarne, co maja probowac lowic albo w metnej wodzie...albo kiedy slonce swieci idealnie z nurtem rzeki i niemal nic nie widac. Dlugosc calosci sztuki to jakies 13 cm. Zbrojone beda pojedynczym hakiem na kolku lacznikowym - tak jak wszystkie moje ostatnie wabiki. Jedna w wersji ciut ciezszej. Z wolframowym conehead.Druga lzejsza.Oczywiscie w zaleznosci od przeplywu, glebokosci i miejsca robi albo ciezsza, albo lzejsza.Dwoch naraz nie zakladam Ogon Whiting American Rooster , troche lisa polarnego, troche palmer chenille. Czy polowia ? Pierwsze proby juz za kilka tygodni.... Ten drugi na 101 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 a to żółte to co?sprecyzuj pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 Michał możesz podać recepturę tych nimf, ukręcę sobie podobne na jeziorko w Islandii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 (edytowane) Styczniowe sukcesy DUZEJ przynety sklonily mnie do poczynienia pod katem lutowych spacerow w poszukiwaniu pstragow, dwoch "KRUKOW".Takie duze, czarne, co maja probowac lowic albo w metnej wodzie...albo kiedy slonce swieci idealnie z nurtem rzeki i niemal nic nie widac. Dlugosc calosci sztuki to jakies 13 cm. Zbrojone beda pojedynczym hakiem na kolku lacznikowym - tak jak wszystkie moje ostatnie wabiki. Jedna w wersji ciut ciezszej. Z wolframowym conehead.Druga lzejsza.Oczywiscie w zaleznosci od przeplywu, glebokosci i miejsca robi albo ciezsza, albo lzejsza.Dwoch naraz nie zakladam Ogon Whiting American Rooster , troche lisa polarnego, troche palmer chenille. Czy polowia ? Pierwsze proby juz za kilka tygodni.... Nie cytujemy zdjęć!Też się przymierzam do tego rozwiązania konstrukcji muchy. Alternatywa na anty tubowe. Edytowane 26 Stycznia 2018 przez Kacper.K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 sprecyzuj pytanieco to za materiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 Michał możesz podać recepturę tych nimf, ukręcę sobie podobne na jeziorko w Islandii...No pewnie, proszę uprzejmie.dubbingi z zająca kolory: cinnamon i brązowyPerłowa lameta, drut miedziany, nitka w kolorze rdzy, żółty biots, brązowa kura 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 co to za materiał Biots gęsi w żółtym kolorze :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buszmenek Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Takiego white zonkera ukręciłem 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Hak Partridge 15BNY Klinkhamer #12 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Do tego pedałek na prowadzącej i mamy klink&dink fajny zestaw na maleńkie ciurki latem lub jesienią na lipki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Do tego pedałek na prowadzącej i mamy klink&dink fajny zestaw na maleńkie ciurki latem lub jesienią na lipkiWarto wkleić ilustrację ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Glass&Pearl buzzers zawiązane na Hanakach 310Szczerze przyznam, że jeszcze ich nie próbowałem, ale w tym roku to się z pewnością zmieni.To jest patent jednego z moich znajomych, który na takie i bardzo podobne, z dużym powodzeniem łowi piękne jeziorowe pstrągi w jeziorze Piramid Lake w Nevadzie. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Panowie, Krotkie pytanie do zorientowanych . Czy ktorys sklep online w Polsce prowadzi nici widace Semperfli ?Czy trzeba z zagranicy zamawiac?Dziekuje za odpowiedzi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Takiego white zonkera ukręciłem Widzę solidny hak łososiowy...Kręcę streamery na lekkich hakach łososiowych -takich do suchych much-, bo szkoda pracy i materiałów na hak który nie jest bardzo trwały . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 (edytowane) Panowie, Krotkie pytanie do zorientowanych . Czy ktorys sklep online w Polsce prowadzi nici widace Semperfli ?Czy trzeba z zagranicy zamawiac? Dziekuje za odpowiedzi PozdrawiamTo chyba to Danielu http://www.flyhouse.pl/sklep/materia%C5%82y-muchowe/nici.aspx?lang=en Edytowane 26 Stycznia 2018 przez Tomek.M 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 To chyba to Danielu http://www.flyhouse.pl/sklep/materia%C5%82y-muchowe/nici.aspx?lang=en Dziekuje bardzo Tomku Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Daniel, nie polecam Semperfli ze względu na konfekcjonowanie nici na szpulach.Na 10 nici 8 wrzyna się w głąb i przy tym mocno plącze. Zazwyczaj w moim przypadku kończyło się to tym, że przy rozplątywaniu połowa szpuli trafiała do kosza.Pani Ania właścicielka firmy bardzo uprzejma kobieta, niestety nie reaguje na sugestie tyerów i nic z tym faktem nie robi. W mojej ocenie dużo na tym traci a zyskuje konkurencja.Zdecydowanie polecam Ci nano silki od Veevusa, ewentualnie mam jeszcze jeden swój typ, ale o tym możemy pogadać na zachrystii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Daniel, nie polecam Semperfli ze względu na konfekcjonowanie nici na szpulach.Na 10 nici 8 wrzyna się w głąb i przy tym mocno plącze. Zazwyczaj w moim przypadku kończyło się to tym, że przy rozplątywaniu połowa szpuli trafiała do kosza.Pani Ania właścicielka firmy bardzo uprzejma kobieta, niestety nie reaguje na sugestie tyerów i nic z tym faktem nie robi. W mojej ocenie dużo na tym traci a zyskuje konkurencja.Zdecydowanie polecam Ci nano silki od Veevusa, ewentualnie mam jeszcze jeden swój typ, ale o tym możemy pogadać na zachrystii. Dzieki za wskazowkiTych Semperfli jeszcze nie mialem okazji wyprobowac.Tylko widzialem w tabelkach ze mocne, cienkie i fajne (w tabelce)Z Veevusa uzywam G.S.P i jestem bardzo zadowolonyDo moich zastosowan wyparla UNI Big Fly, ktora jednak jest bardzo gruba i strasznie szybko "narasta" na grubosci ... Veevusa bralem z Taimen.com, czy lepiej gdzie indziej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi