ezehiel Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 To coś źle robisz....Więcej nie wyciągnę z tego. Foto powinno mniej więcej tak wyglądać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikSy. Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 To coś źle robisz....Więcej nie wyciągnę z tego.Foto powinno mniej więcej tak wyglądać. Według mnie dalej rzuca się w oczy temperatura . Czy te boxy mają podaną temp światła gdzieś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Jakaś ulotka była, ale od razu wyrzuciłem. Wątpię żeby czajniki coś mierzyły[emoji4] Naklejony jest po prostu kawałek taśmy LED i tyle. Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 To coś źle robisz....Więcej nie wyciągnę z tego. Foto powinno mniej więcej tak wyglądać. Na czym polega bez cienia , skoro jest cień ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Daniel, dobry namiot bezcieniowy ma półprzezroczyste białe ścianki i oświetla się "od zewnątrz" z trzech stron. Wtedy nie ma cienia.Tutaj są normalne białe ścianki i oswietlenie od góry. Zapewne chińska myśl techniczna zakładała odbicie światła od wewnętrznych powierzchni ścianek i przez to wyeliminowanie cienia... Temperatura światła swoją drogą, ale fotkę robi się na manualnych ustawieniach z ręcznym ustawieniem balansu bieli i wychodzi jak należy. PS. jaki kolor nitki potrzebujesz?? może znajdę w kartonie szpulkę kilka kilometrów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Hends BL 700 #10Opisz Tomek dokładnie jak robisz krok po kroku te muchy (Spider MB). Proszę. Metarialy, sposób wiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Napiszę jutro rano jak wroce z pracy. Postaram się to w miare zrozumiale opisać. Może jakieś foty zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Opisz Tomek dokładnie jak robisz krok po kroku te muchy (Spider MB). Proszę. Metarialy, sposób wiązania.MB spider nie jest trudną muchą.Chociaż w nocy zrobiłem albinosa https://youtu.be/obhBKKhLdic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xnt@ Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Poprawianie zdjęć autora jest mocno nie na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buszmenek Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 daj na ledy pasek mleczny i po sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Środek zimy , a ja zatęskniłem za komarami? 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Nie wiem czy się to po kolei ułoży, mam nadzieje że tak. Ogon i jeżynka z kuropatwy, wybierać te ciemniejsze brązowe pióra. Tułów zając, naturalny z brązowym, przewijka żółty (miodowy) jedwab. Nić do wyboru, jeśli jest jakiś inny kolor, koniec przed wiązaniem zabarwić flamastrem na brąz lub czarny. Przy nawijaniu jeżynki trzeba złożyć stosiny tak jak na zdjęciu. 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Środek zimy , a ja zatęskniłem za komarami? Widać że Cię udziabała jędza jedna, bo odwłok czerwony i nabity 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Elk Hair Caddis 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Lada dzień i trzeba zacząć "suche zbrojenia" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buszmenek Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 nimfetka dobra na Łupawie 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zbrojenia na mokro trwają. Nadal są niedoskonałości, szczególnie główki w klasycznych wzorach nie bardzo wychodzą, ale może rybki wybaczą. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Ten spirerek z pierwszego zdjęcia całkiem udany Ostatnie to chyba miała być Alexandra, tylko coś za dużo do niej wsadziłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Michał, to w zasadzie brązka, popraw wiązanie ogona, jest odrobinę za długi i krzywo przywiązany. Kołnierzyk dawaj bardziej skąpy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buszmenek Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Brązka na haku jigowym te dwa promienie usunąłem kołnierzyk wyczesałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 @Tomek.M Dzięki za opis i fotki. Gdzie ta nitka jest "barwiona na końcu"? Jakim końcu (która strona muchy)?Z wiązaniem jeżynki świetny pomysł i podpowiedź. Wszystkie w ten sposób wiążesz? Czy tylko mokre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Mnie koniec nitki kojarzy się z tym odcinkiem, z którego formujemy główkę, a ta w MB powinna być raczej brązowa, ostatecznie czarna 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Arek nitka dowolna, odcinek główki podbarwiony na kolor.Jeżynki wszystkie tak się robi w mokrych (w sucharach ma sterczeć więc nie), łososiowych itp. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 (edytowane) Nic nowego nie wymyśliłem, to sposób na jeżynkę do mokrych. Ładniej się układa, później można (ale nie trzeba) trochę wymasować palcami. Jedynie do małych spiderów używa się połowy pióra Edytowane 29 Stycznia 2018 przez Tomek.M 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Też ciekawy sposób na jeżynkę, tylko te brudne paluchy mi przeszkadzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi