trout master Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Każdy robol ma tak zniszczone paluchy. W Bierze Paszportowym panna jak zaczęła mi próbować pobierać odciski palców, przeleciała większość, stwierdziła że się nie da i zrezygnowała. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xionc83 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buszmenek Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 taka ala pijawka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 taka ala pijawkaZdolny specjalnie nie jestem ale ciut krzywo wyszło [emoji14] 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 A to Ty robiłeś tą pijawke czy Michał? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 A to Ty robiłeś tą pijawke czy Michał?Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buszmenek Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 (edytowane) Zdolny specjalnie nie jestem ale ciut krzywo wyszło [emoji14]Ja tam uzdolniony nie jestem i nie spuszczam się nad tym czy krzywo czy prosto. Nie ma owada doskonałego zawsze są uchybienia nawet człowiek nie jest ideałem . Ważne że pstrągi to weryfikują dobrze. Zdjęcie nieregulaminowe. Minimalny wymiar pstrąga na zdjęciu to 40cm. http://jerkbait.pl/topic/3700-zasady-umieszczania-zdj%C4%99%C4%87film%C3%B3w-na-forum-jerkbaitpl/ Edytowane 31 Stycznia 2018 przez Kacper.K 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Ja tam uzdolniony nie jestem i nie spuszczam się nad tym czy krzywo czy prosto. Nie ma owada doskonałego zawsze są uchybienia nawet człowiek nie jest ideałem . Ważne że pstrągi to weryfikują dobrze. Zdjęcie nieregulaminowe. Minimalny wymiar pstrąga na zdjęciu to 40cm. http://jerkbait.pl/topic/3700-zasady-umieszczania-zdj%C4%99%C4%87film%C3%B3w-na-forum-jerkbaitpl/Michaś na fb nie chciałem Ci uwagi zwracać, tu jednak słowa padły.Nie uraź się. Reszta świetna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Kiedyś pytałem Was o pianki, kupiłem jeden wafelek i dzisiaj usiadłem do imadła. Fajna zabawa, zaraźliwa że tak powiem. Następne polecą koniki. Fotka sprzed kwadransa, dopiero co skończyłem kręcić. 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Rojka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Styczeń na ukończeniu a tu rójka. Jakieś chyba anomalia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buszmenek Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Michaś na fb nie chciałem Ci uwagi zwracać, tu jednak słowa padły.Nie uraź się.Reszta świetnaSpoko każda uwaga jest cenna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xionc83 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Łamańce 20 cm. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Grzegorz, mała sugestia, ja łamańce robię na podparciu z jakiegoś bardziej sztywnego materiału i bardzo mocno spłaszczam bocznie "główkę" klejąc oczy. Daje to fajny efekt jerk-owania muchy przy podciągnięciach. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Spróbowałem trochę klasyki, nieporadnie to jeszcze wychodzi, ale wartość użytkową tych "wytworów" postaram się zweryfikować na moim ciurku.Mając na uwadze recepturę Franka Sawyer'a starałem się stworzyć jakiś wariant, oczywiście wełenka to nie Chadwick's 477 tylko jakiś moher z pasmanterii itd, w PTN'ach pomogłem sobie żywicą UV, poza tym jest tam tylko miedziany drut i pióro ogonowe bażanta ... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 (edytowane) Zainspirowany przez Janusza zaczynam wprowadzac materialy pasmanteryjne do robotek recznych przy imadle.Na razie przedze - szenile, majace za cel robic "zyjacy korpus" moich przynet. Tutaj zastosowalem wloczke sprzedawana pod wdzieczna nazwa "trawka".Jest to przedza z wystajacymi 2.5 cm cienkim fredzlami. Niestety nie natknalem sie na nia w wersji polyskujacej / flash. Wtedy mialaby szanse stac sie zamiennikiem dla Wapsi Palmer Chenille. Teraz korpus wykonuje przewijajac jedna i druga na zmiane. Zawsze spada zuzycie tej Wapsi A roznica jest taka ze motek tej "trawki" kosztuje tyle samo co paczuszka Wapsi. Ale motek ma 160 metrow a Wapsi konfekcjonuja chyba po 2 metry. A tutaj zastosowalem na korpus wloczke "Christmas Wlochata". Ma krotkie blyszczace wloski wystajace z glownego sznurka. Latwo sie uklada. Niestety wloski maja doslownie kilka milimetrow dlugosci. W piorach, pod wlosiem obfitej "glowy", malo ja widac. Ale na pewno bedzie blyskac to sreberko w tej bieli muszyska Testy jeszcze w tym miesiacu ... Edytowane 2 Lutego 2018 przez Guzu 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Spróbowałem trochę klasyki, nieporadnie to jeszcze wychodzi, ale wartość użytkową tych "wytworów" postaram się zweryfikować na moim ciurku.Mając na uwadze recepturę Franka Sawyer'a starałem się stworzyć jakiś wariant, oczywiście wełenka to nie Chadwick's 477 tylko jakiś moher z pasmanterii itd, w PTN'ach pomogłem sobie żywicą UV, poza tym jest tam tylko miedziany drut i pióro ogonowe bażanta ... DSC_2754.jpg DSC_2755.jpg zdjęcia zniknęły, to wkleję jeszcze raz 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Wyszły tak... koło chałupy, koło komina. "Czerwie" bardziej w owal bym zrobił, takie tłuste brzuszki - mniam mniam - ale to na lato. Teraz to bardzie hak owinięty nicią z odrobiną wiewiórki. PT też nażarte.Ogólnie, na maj mogą być. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Janusz takie z netu.Super konski na lato 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 (edytowane) muchi koński?? Edytowane 2 Lutego 2018 przez venom_666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Oj tam, oj tam, kąsek się z "konskiem" pomyliła te "robale" też widziałem, chciałem po prostu spróbować "oryginalnej" receptury (w sensie wykonania) F.Saweyr'a w linku jest kilka filmów z oryginałami ale jest też film z kręcenia wersji o nazwie "Utah Killer Bug", która jest bardziej "współczesna" bez kombinacji z miedzianym drutem, do tego jeszcze ręką nawijanym https://www.youtube.com/results?search_query=sawyer+killer+bug+fly 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 To ja wrzucę dwie "pianki". Są to pierwsze muchy tego typu jakie miałem okazje zrobić, fajna zabawa, ciekaw jestem czy coś skuszą czy raczej pogonią. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 MB Dry 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Przygotowanie do BFFI idą pełną parą.Kilka suchych tematów.Muchy zawiązane na Hanakach 130 #14 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Jeszcze jedna muszka, jedna z moich ulubionych.Nimfy zawiązała moja konkubinka ;-) 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi