fOkUsSsS Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Nie są idealne ale moje własne 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Coś na łośki 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 i łośki i steelheady rodzime 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Takiego robala sobie wykombinowałem . Prototyp , więc będzie modyfikowany . Widok z góry i z dołu. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Coś podobnego przerabiałem kiedyś, w czasach przed squirmy wormies, kiedy kombinowałem z głajchopodobnymi wzorami. Strasznie skręcało żyłkę. Ale wizualnie wygląda to elegancko. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiekcom Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Pisarz, mucha bardzo ładna :-)Takie powyginanie haka tak jak mówił Tomek często powoduje skręcanie żyłki, mucha potrafi się kręcić wokół własnej osie. Dodatkowa sprawa z mojej praktyki z takich powyginanych haków jest bardzo duża liczba spadów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 (edytowane) Witam.Ezehiel ... ta włóczka na Killer Bug to jakiś konfekcjonowany "prawie oryginał" 477 czy coś z pasmanterii ?Janusz ... w swoich killerach co użyłeś ?Szukam właśnie wełny w pasmanteriach, zbiżonej jak najbardziej do orygiału. Jest sporo informacji i porównań w internecie, ale pokazane tam włóczki też nie są już dostępne u nas w kraju ani poprzez internet. Jak by ktoś się chciał podzielić się informacjami w tej kwestii to będę ogromnie wdzięczny.Pozdrawiam. Edytowane 4 Lutego 2018 przez Forest-Natura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Witam.Ezehiel ... ta włóczka na Killer Bug to jakiś konfekcjonowany "prawie oryginał" 477 czy coś z pasmanterii ?Janusz ... w swoich killerach co użyłeś ?Szukam właśnie wełny w pasmanteriach, zbiżonej jak najbardziej do orygiału. Jest sporo informacji i porównań w internecie, ale pokazane tam włóczki też nie są już dostępne u nas w kraju ani poprzez internet. Jak by ktoś się chciał podzielić się informacjami w tej kwestii to będę ogromnie wdzięczny.Pozdrawiam.Cześć. Foty nie są moje, dobra nie ważne. Wełna to Jamieson’s Shetland Spindrift Yarn Color #290 (oyster). Tu jest cały przepis step by step - http://tenkaratalk.com/2012/04/confessions-of-a-killer-bug-addict/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 (edytowane) Panowie, piękne muszki. Dużo fajnych wzorów.Może jednak w regulaminie tego wątku, z pożytkiem dla innych, powinien sięznaleźć wymóg opisu materiałów? Edytowane 4 Lutego 2018 przez randomrodmaker 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Bialo - marchewkowa propozycja na miesiac luty 2018 : Piora Whiting w ogoniePasmanteryjna szenila - christmas szara i do tego conehead z wolframu .Glowa to cross cut zonker ...i gotowe 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 (edytowane) Witam.Ezehiel ... ta włóczka na Killer Bug to jakiś konfekcjonowany "prawie oryginał" 477 czy coś z pasmanterii ?Janusz ... w swoich killerach co użyłeś ?Szukam właśnie wełny w pasmanteriach, zbiżonej jak najbardziej do orygiału. Jest sporo informacji i porównań w internecie, ale pokazane tam włóczki też nie są już dostępne u nas w kraju ani poprzez internet. Jak by ktoś się chciał podzielić się informacjami w tej kwestii to będę ogromnie wdzięczny.Pozdrawiam.Witam. Użyłem, zupełnie przez przypadek, kiedyś kupionej wełny mohair, tureckiego producenta ALIZE w kolorze oznaczonym jako 541 - mint, w realu to jakby połączenie ciepłej szarości z odcieniem fioletu, szczególnie po namoczeniu ten fiolet "wychodzi". Nawijając korpus "robala" składałem nitkę podwójnie, potem trzeba dobrze wyczesać włoski/włókienka i ewentualnie przyciąć wedle uznania. W linku produkt na stronie producenta, nazywa się to Kid Royal 50 (u mnie na etykiecie jest bez "50") http://www.alize.gen.tr/index_en.php?is=qualities_detail&id=114 kupiłem to w zwykłej pasmanterii, tak sobie patrzę na te kolory na stronie i myślę, że nr 62 - cream też byłby dobry na imitacje larw chrusta bez domkowego, u mnie takie kolory mają oryginały pływające w wodzie Edytowane 4 Lutego 2018 przez Janusz Wałaszewski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 czarne muchy na Hanakach 230 ;-) 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 W oczekiwaniu wiosny, na suchą sarninę przyszła mi chęć 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Suszona sarnina zawsze dobrze wchodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Małe streamerki na hakach 10Dzięki Tomek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Przypominają koguty wracające z kawalerskiego 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Na kawalerski to one dopiero pójdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 A ja dalej kombinuję z robalami . Jaszcze ze 100 razy zmodyfikuje i będzie wersja ostateczna 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 pisarz podeślij mi to położe dziewczynie na poduszkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 czarne muchy na Hanakach 230 ;-)Michał opiszesz skład tej muchy i tej ładnej nimfy strona wcześniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 (edytowane) A ja dalej kombinuję z robalami . Jaszcze ze 100 razy zmodyfikuje i będzie wersja ostatecznaDobrze kombinujesz, właśnie coś takiego jest potrzebne na mój ciurek, tylko trochę mniejsze (1 - 1,5 cm) i ta zieleń powinna być taka "zgniło-brązowa". Takie są oryginały, ostatnio miałem okazję w piątek sprawdzić, przy okazji zaczepów i wyciąganych roślin z dna rzeczki...Oczywiście chodzi o oryginały na moim ciurku, gdzie indziej kolorystyka może być odmienna, w większości przypadków są właśnie takie jak na Twojej fotce Edytowane 5 Lutego 2018 przez Janusz Wałaszewski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Suszona sarnina zawsze dobrze wchodzi Wręcz uzależnia, zwłaszcza podana z dorodną jeżyną... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 (edytowane) Michał opiszesz skład tej muchy i tej ładnej nimfy strona wcześniej?Czarny:hook: Hanak 230 10-14body: paw przewinięty spanflexemegg sack: zielona metaliczna lametka zalana deer crrek uvthorax: łapa śnieżnego królika barwiona na czarnonić: veevus czarna G.S.P 50D Split case:Hook: Hanak 200 12-14body: biot gęsi przewinięty drutemTail: CDLCase: biot gęsi, shell back z HendsaWings: kuropatwaThorax: maska z zającaThreads: veevus G.S.P 30D, UTC fluo fire orange 70 Edytowane 5 Lutego 2018 przez MichałZ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Dzięki Michał, obstawiałem biotsy gęsi choć tak dokładnie nie widać!Gdzie kupujesz ten model nici veevusa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Jakiś czas temu kupiłem u producenta w Danii.Taimen chyba ma to w ofercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi