TomCast Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 A ja lubię te robale 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 (edytowane) Steelheadowa klasyka można rzec.Foxee Dog Edytowane 7 Lutego 2018 przez peresada 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikSy. Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Streamery na kropkowańce z wartkich potoków. Dociążone lametą . 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobiasz Stream-Fly Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Taki mały okonek 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 (edytowane) Dobrze kombinujesz, właśnie coś takiego jest potrzebne na mój ciurek, tylko trochę mniejsze (1 - 1,5 cm) i ta zieleń powinna być taka "zgniło-brązowa". Takie są oryginały, ostatnio miałem okazję w piątek sprawdzić, przy okazji zaczepów i wyciąganych roślin z dna rzeczki...Oczywiście chodzi o oryginały na moim ciurku, gdzie indziej kolorystyka może być odmienna, w większości przypadków są właśnie takie jak na Twojej fotceJanusz , ja Twój wpis potraktowałem jako wytyczne do ukręcenia następnej muchy .Będziesz Pan zadowolony? Edytowane 10 Lutego 2018 przez pisarz 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 Janusz , ja Twój wpis potraktowałem jako wytyczne do ukręcenia następnej muchy .Będziesz Pan zadowolony? Ten/ta, pierwszy/a z lewej to jest dokładnie to 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Moje wariacje mokrej na wiosenne wzdręgi 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thymalus Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Moje wariacje mokrej na wiosenne wzdręgi Przyglądam się od dłuższego czasu i powiem, że podobają mi się Twoje muchy. Jest tu prezentowanych wiele much, jedne lepsze inne gorsze bardziej lub mniej poprawnie wykonane. Twoje są przemyślane i dzięki temu mają ten element robaczywości, który mnie przekonuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 jakiś szpaczek na jezynce?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 (edytowane) jakiś szpaczek na jezynce??Nie, dokładnie to Hen Saddle Grizzly Metz`a Edytowane 11 Lutego 2018 przez Tomek.M 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Moje wariacje mokrej na wiosenne wzdręgi Wszystko bym na nie łowił, doskonałe! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 "Suszyło" mnie dziś trochę po weekendzie Wally Wings Mayfly Tiemco #14Uni białaogonek: Hareline True tails ( light dun)Hareline Superfine dry fly dubbing(blue dun)skrzydła: kaczka (natural)jeżynka: kogut (pale watery dun) 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Zamiast tego dedykowanego materiału na ogonki proponuję spróbować włosów z pędzla do golenia, taki ze szczeciny to koszt do 20 zł, z borsuka to już drogi "gips" https://golibrodasklep.pl/pl/p/Pedzel-Omega-13522-szczecina/704 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Rozważałem zakup pędzla, ale przy którymś tam z rzędu zamówieniu wpadły mi w oko te ogonki, to wrzuciłem do koszyka Kosztowały chyba niecałe £2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Wersja mokrej z jeżynką Hen Brahma Grizzly Oliv i MB Dry, powoli zaczynam je uzupełniać 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 To jest magnetyczny stand ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Tak Danielu, kiedyś kupiłem, jeden został i tu akurat się przydał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Po kilku dniach kręcenia much z silikonu i na sporych haczykach , ukręcenie muchy z piórek , na #12 jest zaskakująco miłą odskocznią. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Fajny parasol Ci wyszedł Ale za długa ta jeżynka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Być może kogoś zainteresuje taka ciekawostka entomologicznaPodczas ostatniego weekendu udało mi się zdobyć kilka tego typu ozdób ściennych ;-)Przesyłam również link do krótkiej relacji fotograficznej z naszego pobytu na tegorocznym British Fly Fair International.https://www.facebook.com/pg/live4flyfishing/photos/?tab=album&album_id=902233633278758 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Po kilku dniach kręcenia much z silikonu i na sporych haczykach , ukręcenie muchy z piórek , na #12 jest zaskakująco miłą odskocznią. Długość jeżynki jest jak najbardziej odpowiednia w przypadku mokrej muchy typu spey spider.Popracuj nad tułowiem i jeżynką, wykonana troszkę "lżej" będzie bardziej rasowa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Black Zulu V i Blushing Buzzer 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 (edytowane) Nie ma czegoś takiego jak spey spider. Nie wprowadzaj ludzi w błąd. Mogą być np wielkie spidery na steelheady, ale nadal jest to mucha typu spider. A spey to spey.https://currentseams.com/2013/10/28/big-steelhead-spiders/ Edytowane 14 Lutego 2018 przez Tomek.M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Chłopaki - nie wiem o co biega, czuje dyma a pod "spey spider" jest coś takiego - https://www.google.com/search?q=spey+spider&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwj9xtfO5qXZAhWQJ1AKHfcbBdoQsAQIJw&biw=1680&bih=919 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi