TomCast Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 I jeszcze z quillem. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 I jeszcze jedna 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukastrance Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Zainspirowany raczkami postanowiłem spróbować swoich sił z tym wzorem. To moje początki w kręceniu, materiałów też za wiele jeszcze nie mam i powstało coś takiego. Jakieś uwagi, sugestie od doświadczonych kolegów? 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Zimowa stalka. dziś kolejna runda. Może tym razem.Takiego popełnilem na dziś :-) pozdrówka 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Też sobie zrobiłem raczka 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Jeszcze na większym haku. teraz robię jeszcze te łamańce, ciekawe nimfy 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Zimowa stalka. dziś kolejna runda. Może tym razem. Powodzenia, steelhead na muchę to trudny temat, do tego zimowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 (edytowane) Powodzenia, steelhead na muchę to trudny temat, do tego zimowy...Co prawda to prawda. Próbuje od grudnia. Na razie bez kontaktu z ryba. Jest natomiast jakiś progres bo wczoraj widziałem lądowanie ładnej ryby ok 15lb.Oczywista na spławik [emoji3]Naprawdę ciężko konkurować z zabojcza ikrą.Ale nie tracę nadzieji.Pozdrówka Edytowane 22 Lutego 2018 przez peresada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Podaj glajche na jakimś dużym haku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 (edytowane) no tak najłatwiej, ale dla mnie stalowy na muchę to swing i normalna mucha jak Pan Bóg przykazał.jakby mi zależało wyłącznie na wyniku, łowił bym na spławik i ikrę jak większość wędkarzy na vedder/chiliwackstyl przede wszystkim.pozdrówka Edytowane 22 Lutego 2018 przez peresada 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Jest i łamaniec 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Wygląda na męską rozmiarowka TomkuJaka długość całkowita kaska ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 (edytowane) 5cm cała nimfa Danielu, ale już widzę że zwaliłem Oczy miały być na dole. No nic, zrobię następną. Edytowane 22 Lutego 2018 przez Tomek.M 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukastrance Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Bomba!! Odwłok z jakiejś żyłki czy co to jest? Wygląda super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Poprawiłem. To nie żyłka, to vinyl. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Idealna larwa ważki wyszła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Jaszcze jedna. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Osa na klenika TMC10 2488tułów-piankanić Uni 8/0 czarnaczułka-dwa włosia z miotłyodnóża- Japanese nymph legsskrzydełka- kuraSuper Fine Dry Fly Dubbing- czarnyczarny markerlakier HendsUV resinUprzedzając pytania- pływa 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 (edytowane) "Jest i łamaniec" Niezły "kogut". Jak Golden Pheasant. _____ "Idealna larwa ważki wyszła" Wiesz jak na te larwy "walą" w maju karpie i duże okonie? Widziałem na własne oczy.______ Edytowane 24 Lutego 2018 przez trout master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka81 Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Co wiosnę łowię kilka karpi na imitacje larwy ważki prowadzoną skokami przy dnie. Największy karpiu miał z 6kg jeździł jak chciał 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Larwa jętki pod mikroskopem 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Pszczółka z pianki i chenille + body strech, na Tiemco #10 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Microstreamers na #10 i pstrągowy na #2 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Larwa jętki pod mikroskopem Chce się zagrzebać w mule czy kamyczkach, ale niestety nie to denko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Na Warsztaty niestety nie pojechałem, siła wyższa Aby czasu nie marnować, postanowiłem coś ukręcić, przyszło mi do głowy zrobić imitację widelnicy. Na fotkach pierwsza próba, trochę przesadziłem z wielkością - ma ok 3 cm, haczyk streamerowy #8, trochę jeszcze trzeba chyba bardziej ją podmalować, ciemniejszy brąz powinien być.No i zapomniałem o ogonku, odnóża też chyba ciut za krótkie ... Tak wygląda oryginał 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi