TomCast Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 (edytowane) Jeszcze jedna, ta na większe dołki z ciężkimi oczami Edytowane 25 Lutego 2018 przez Tomek.M 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka81 Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 (edytowane) Dodam i ja kilka moich koślawców.Do łowienia w wodach stojących.Zdobyłem kilka fajnych materiałów od Szymona z czechnymph.pl więc była okazja zasiąść do imadła.Sory za jakość fotek ale na szybko telefonem robiłem. Edytowane 25 Lutego 2018 przez Luka81 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Dobry,pozdrowienia z Tel Awiwu ;-) 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_ar Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Dobry,pozdrowienia z Tel Awiwu ;-) Koszerne? :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mycha23 Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 (edytowane) Luka81Z której strony wkładasz koralik przy haczykach z zadziornymi? Edytowane 26 Lutego 2018 przez Mycha23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Luka81Z której strony wkładasz koralik przy haczykach z zadziornymi?Koralik jest zakładany od strony ostrza, nie da się inaczej założyć. Czasem trzeba użyć siły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Koralik jest zakładany od strony ostrza, nie da się inaczej założyć. Czasem trzeba użyć siły.Lub rozgiąć na chwile kolanko ewent. przygiąć zadzior. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Na Warsztaty niestety nie pojechałem, siła wyższa Aby czasu nie marnować, postanowiłem coś ukręcić, przyszło mi do głowy zrobić imitację widelnicy. Na fotkach pierwsza próba, trochę przesadziłem z wielkością - ma ok 3 cm, haczyk streamerowy #8, trochę jeszcze trzeba chyba bardziej ją podmalować, ciemniejszy brąz powinien być.No i zapomniałem o ogonku, odnóża też chyba ciut za krótkie ... wid_1.jpg wid_2.jpg wid_3.jpg Tak wygląda oryginał 15_Plecoptera_02_normal.jpgee tam, na Bow w Albercie widziałęm dużoo wieksze niż 3cm.bardzo ładna much.pzdrówka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Piankowa sucha na haku Tiemco 212Y #13 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mycha23 Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Koralik jest zakładany od strony ostrza, nie da się inaczej założyć. Czasem trzeba użyć siły.Pytam się dlatego, ze ja zakładałem koralik od oczka po ukręcenie muchy. Nie miałem koralików ,a nakręciłem muchy. Potem jak otrzymałem odpowiednie koraliki nawiercilem większe otwory i założyłem od przodu. Pewien procent koralików pękł przy tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka81 Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Zdecydowanie najpierw zakładaj główkę.Jak nakreciłeś już muchy i chcesz poprawić to zetnij żyletką i ukręć od nowa (te czerwone buzzery robiłem dwa razy zanim byłem zadowolony z ostatecznego efektu).Powiem więcej każdej zimy pod żyletkę idą muchy które były nieskuteczne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Najprostszy z możliwych 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Pytam się dlatego, ze ja zakładałem koralik od oczka po ukręcenie muchy. Nie miałem koralików ,a nakręciłem muchy. Potem jak otrzymałem odpowiednie koraliki nawiercilem większe otwory i założyłem od przodu. Pewien procent koralików pękł przy tym._____ ???????????????????????????????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roofi Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 Domek z robalem 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 Domek z robalem Kiedyś podobne ukręciłem. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 I co, skuteczne są takie z piasku? W sensie czy bardziej niż proste chrusty, np. "zajączki "? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 Mrozy sprzyjają pracy... Całkowicie na materiałach HEMINGWAY`S 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 Piękne są, ale mają takie smutne oczka . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 (...) ale mają takie smutne oczka .Bo będą jedzone... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł nizinny Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Te z ostatniego foto to jakieś okoniowe patenty ? Bo zdjęcie ci wyszło niewyraźnie pewnie aparat słaby... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 (...) Bo zdjęcie ci wyszło niewyraźnie pewnie aparat słaby... no i wychodzą braki warsztatowe :lol: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Róbta se jaja... Paweł zaraz chciałbyś wszystko wiedzieć. Myślałem bardziej o pstrągach pod kij który rodzi się w bólach (w poniedziałek idzie do pieca) 7’6” #5 Nanoflex. Zawsze zastanawiało mnie jak ludzie tak fajnie formują swoje streamery z syntetyków no i trafiłem na odpowiedni film, ktoś wrzucił na Jerka, zatrybiło. Miałem w domu z lat minionych sporo syntetyków co prawda znanej firmy jednak na moje oko pracowały średnio. Przez przypadek trafiłem na te “nowe j/w” i udało się namotać kilka muszek. Formy świadomie nie pokazuję, może potem w pysku kropka. Gama kolorystyczna jak i sam surowiec pierwsza klasa. Oczy naklejane to nie moja bajka, wolę typowe “hantle” ale jest jak jest, miały być lekkie. Testowałem w wannie tuż przed kąpielą Małżonki, wiadomo kobiety lubią dużo wody a i nasze muchy również (bez piany ), fajnie chodzą, liczę, że będą skuteczne. Pzdr 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł nizinny Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Mam nadzieje, że jak zostały niechcący w wannie jakieś muszki to tylko na bezzadziorach Fajnie wygląda ten syntetyk na tych niewyraźnych zdjęciach Ja oczy daje bliżej oczka haka by zalać dobrze klejem, a jak już tak ja te twoje to na stelażu lub zalewam więcej kleju. W praktycznej przyczyny, jaką jest odpadanie po rybach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 One są zalane UV i zespolone z syntetykiem, minimalna warstwa. Nie odpadną, chyba że szczupły przemiele ale też mało prawdopodobne. Sprawdzone. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Pupa chrusta zawiązana na haku Ahrex FW 520 #10 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi