trout master Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 "Zawsze zastanawiało mnie jak ludzie tak fajnie formują swoje streamery z syntetyków no i trafiłem na odpowiedni film, ktoś wrzucił na Jerka, zatrybiło. Miałem w domu z lat minionych sporo syntetyków co prawda znanej firmy jednak na moje oko pracowały średnio. Przez przypadek trafiłem na te “nowe j/w” i udało się namotać kilka muszek". Podziel się z innymi linkiem z tego filmiku. Proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Podziel się z innymi linkiem z tego filmiku. Proszę. Mówisz i masz. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buszmenek Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 red bul 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł nizinny Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Michał a "Zenek Energy Drink" dasz radę ukręcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Michał, to nie jest red bull. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Michał, to nie jest red bull.Kacper, niech będzie że jest. Po chu... drążyć temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Michał, to nie jest red bull.Nie chciałem się odzywać ale red bull'e, które widywałem, dostałem czy wiązałem według posiadanych wzorów były inne. A znam tą muchę od dobrych 10 lat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buszmenek Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 (edytowane) Nie jest spoko pewien kolega na Łupawie mi pokazał i mówił że jest ale ok zgadzam się ze znawcami Redbul ma srebrny koralik żółty kołnieżyk i czerwonawy tułów. Za to łowne energetyki będą. Edytowane 4 Marca 2018 przez Michal Flyfishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 (...) Redbul ma srebrny koralik żółty kołnieżyk i czerwonawy tułów. Za to łowne energetyki będą. No i super, niech tak zostanie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 Koledzy, a może ktoś wrzucić "modelowego" Red Bulla? Masa legend i niejasności jest wokół tego wzoru. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buszmenek Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Kacper zapewne może ukręcić takie cudeńko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Strimernia 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Trochę klasyki.. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek79 Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 (edytowane) Trochę klasyki..E tam,dawaj red bulla ???? Edytowane 6 Marca 2018 przez Radek79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 E tam,dawaj red bulla ???? 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 E tam,dawaj red bulla Mucha owiana legendą... Skąd owa legenda o skuteczności tej muchy się wzięła? Ano wzięła się od Witka Polakowskiego z Wejherowa, który na początku XXI wieku wymyślił tą nimfę. Witek w tamtych latach łowił na nimfę wybitnie, na północny mało kto mógł się z nim wówczas równać. Wtedy oryginał mało kto widział, kilku znało z opowieści, ludzie nędznie podrabiali ją, przeważnie z marnym skutkiem. Sam latami dochodziłem do łownej receptury, jednak dalekiej od orygnału.Legenda o muszce poszła daleko w świat po pierwszym GPP na Łupawie,gdy Witek złowił w jednej turze 39 lipieni powyżej 30cm. Jednak prawda jest taka, że to nie mucha łowi ryby, a wędkarz. Ludzie zamiast zgłębiać technikę doszukiwali się cudownych własności w muchach. Witek jest autorem wielu kapitalnych wzorów. Świetne beżowe kiełże, kapitalne quille ze stosiny koguta, które sam długo próbowałem podrabiać bezskutecznie, aż pewnego czasu rozłożyłem oryginalną muszkę na czynniki pierwsze . Kolejna mucha to biskup, równie legendarna... Nie będę wrzucał zdjęcia tej muchy żeby zostawić tą legendarną tajemniczość. Dla Sherlock'ów dodam tylko, że zdjęcie "podróby" tej muchy zagościło w katalogu flyfishing już w 2005 roku. Dlaczego nazywa się red bull? Bo kolory tej muchy są takie jak barwy występujące na puszce napoju red bull . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Ja dwa oryginalne Red Bull-e, biskupa i kolorową, dostałem od Witka przed moim pierwszym PZP. To był gest który doceniam do dziś. Mucha raczej nie do podrobienia bo jest tam specyficzna mieszanka materiałów, ponoć niedostępna w PL. Oczywiście z czasem wypracowałem swoją wersje, która dała wiele pięknych ryb. Choć, tak jak Kacper napisał, jest to raczej efekt placebo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 7 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 Mój urodzinowy MB 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 7 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 Sto lat sto lat sto lat, sto latNiech nam żyje nam. Niech żyje nam, niech żyje namW zdrowiu , szczęściu ......... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 7 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 Caddis Pupa na Dohiku #14 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialek Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 Ćwiczenia z zonkerami Co poprawić? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grey Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 Nic nie poprawiać Przetestować nad wodą i wtedy ewentualnie coś . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 Fajne sztuki BiałekNa jakich hakach ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 Darek fajne są, będą łowić. Sam wycinasz zonkery czy kupujesz już wycięte paski ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialek Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 Fajne sztuki BiałekNa jakich hakach ? Haki to FD w rozmiarze 6 Darek fajne są, będą łowić. Sam wycinasz zonkery czy kupujesz już wycięte paski ? Te są kupne, jeszcze nie próbowałem wycinać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi